Skånskan > Opinion

Friday, 22 November, 18:48

Skånskan - 08 nov 19 kl. 15:36

90-åring bestulen av hjälpsökande manVELLINGE En 90-årig kvinna var på torsdagen och handlade i Vellinge med sin syster. När systrarna var på väg med sina varor till bilen på Järnvägsgatan kom en för dem okänd man fram och erbjöd dem hjälp med vagn och påsar.
När 90-åringen satt sig på plats i bilen bad mannen i sin tur dem om hjälp. Han frågade efter vägen till en plats, tog fram en karta som placerades i 90-åringens knä.
Först när mannen försvunnit från platsen insåg kvinnan att han lyckats öppna hennes väska och stulit plånboken med tusen kronor i kontanter samt alla hennes bank- och id-handlingar.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
VELLINGE En, Vellinge, Järnvägsgatan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 90-åring, bestulenav , hjälpsökandeman
Kristianstadsbladet - 12 mar 14 kl. 12:22

Fler män söker stöd för ätstörningar


På tio år har antalet män som söker vård för ätstörningar tredubblats.Nu håller skamstämpeln på att suddas ut och fler vågar söka hjälp. - Ökningen kan bero på att det blivit lättare för killar att söka hjälp, men vi tror också att det kan vara en ökning bland män i samhället, säger Tabita Björk, forskare vid psykiatrin vid Örebro läns landsting.

BT - 12 mar 14 kl. 12:22

Fler män söker stöd för ätstörningar

På tio år har antalet män som söker vård för ätstörningar tredubblats. Nu håller skamstämpeln på att suddas ut och fler vågar söka hjälp.- Ökningen kan bero på att det blivit lättare för killar att söka hjälp, men vi tror också att det kan vara en ökning bland män i samhället, säger Tabita Björk, forskare vid psykiatrin vid Örebro läns landsting.

YLE - 21 feb 16 kl. 08:27

Apati, ångest och fylla – många studerande behöver hjälp

Sviktande mental hälsa är det vanligaste hälsoproblemet bland högskolestuderande i Finland. Inget kroppsligt fel hotar studieframgången lika mycket som psykisk ohälsa. Effektivitetstänket har glidit neråt från arbetsplatserna till läroinrättningarna.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

256 lägenheter för unga

Malmö Peab har fått uppdraget att bygga 256 mindre hyreslägenheter i centrala Malmö som främst riktar sig till unga.
– Merparten av lägenheterna kommer att vara ettor på 35 kvadratmeter, säger Linus Svensson, projektansvarig på PEAB.Beställare är fastighetsbolaget Trianon och kontraktssumman uppgår till 257 miljoner kronor.

Skånskan - 45 minuter sedan

Nya ägare till 70-talshus i Sjöbo

Sjöbo 2 295 000 kronor fick Susanna Ulla-Karin Andersson, 41, och Per-Olof Måns Persson, 27, ge för huset på adressen Kaptensgränd 2 i Sjöbo. Det 173 kvadratmeter stora huset är byggt 1974. Köpet från säljaren Jan Crister Larsson och Hanna Ulla Lisbeth Larsson blev klart i november 2019.

Skånskan - 1 timme sedan

En till sjukhus efter kollision

Två bilar kolliderade utanför brandstationen i Skurup på fredagseftermiddagen. – Skurupstyrkan har precis lämnat platsen, säger Per Holm, yttre befäl på räddningstjänsten i Skurup. Klockan 16.

Skånskan - 2 timmar sedan

Protesterar mot besparingar

Skurup Ett 70-tal äldre samlades utanför kommunhuset i går.
KPR, kommunala pensionärsrådet, överlämnade en protestlista med 270 namn som alla vill ha fler korttidsplatser och behålla Fixar-Hanna.
– Många invånare behöver henne oerhört mycket, säger ordförande Yvonne Nilsson.

Skånskan - 2 timmar sedan

Kvarngatan avstängd nästa vecka

Kävlinge På måndag stängs Kvarngatan av för genomfartstrafik. Avstängningen gäller dagtid mellan klockan 7 och 16 fram till och med fredag..

Skånskan - 2 timmar sedan

Bokfrukost på fredag

Kävlinge På fredag klockan 9-10 bjuder Kävlinge bibliotek på bokfrukost. Föranmälan gäller och biblioteket bjuder på kaffe, te och smörgås. Bokfrukosten i Löddeköpinge den 6 december är redan fullbokad..

Skånskan - 2 timmar sedan

Tipsrunda i Lödde på lördag

Löddeköpinge På lördag klockan 11-13 arrangerar Löddeköpinge bibliotek en tipsrunda för stora och små. Detta med anledning av att Solkärnan och Lödde Centrum firar 50 år.
Prisutdelning utlovas..

Skånskan - 2 timmar sedan

Ifrågasätter förlängd väg

Furulund Ett förslag till ny detaljplan i Furulund har varit ute på samråd under i juli och augusti. Det gäller en ny gatusträckning mellan Solgatan och Järnvägsgatan som blir en konsekvens av att en ny pågatågstation ska öppna i december 2020.
Några närboende ifrågasätter planen, bland annat föreslås en vändzon istället.

Skånskan - 2 timmar sedan

Rattfull körde in i fastighet

Staffanstorp En 46-åring Malmöbo har åtalats i Lunds tingsrätt för vårdslöshet i trafik och olovlig körning. Mannen hade tagit en äldre släktings bil och i somras kört på Lilla Uppåkra byväg.
Mannen hade hållit så hög hastighet att han förlorat kontrollen över bilen.

Skånskan - 3 timmar sedan

Norra stå hotas av stängning

Norra läktaren riskerar att stängas vid Europamatcher om publiken åter använder pyroteknik.
Hotet kommer från UEFA sedan MFF:s hemmamatch mot FC Köpenhamn flera gånger fått avbrytas. Det gick vilt till när Köpenhamns FC gästade Malmö FF och Stadion för gruppspelsmatch i Europa Leauge.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.