Skånskan > Opinion

Friday, 22 November, 19:40

Skånskan - 08 nov 19 kl. 15:30

Närmar vi oss krisläge i skolorna?Skolledningen i Eslövs kommun måste på allvar finna nya vägar för undervisning. Vi är i Lärarförbundets mätning endast på plats 217 av Sveriges 290 kommuner i antalet elever som ens klarar godkänt.
Att inte klara skolan skapar problem för framtiden och problem som lämnas utan åtgärd tenderar att växa till kriser. Det är alltid lätt att kritisera, men skolans uppdrag är tveklöst att ge våra barn och ungdomar goda förutsättningar för vuxenlivet.
Godkända betyg är en viktig förutsättning för att komma vidare och lyckas i vuxenlivet.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Eslövs, Lärarförbundets, Sveriges, Eslöv

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Närmarvi oss , krislägei , skolorna
YLE - 27 maj 16 kl. 04:05

Pekdatorhajpen i skolorna får kritik: "Dumt att kasta ut fungerande bordsdatorer"

Lärare har svårt att påverka då kommunen bestämmer vilka datorer, program och operativsystem som ska användas i skolorna. Kristian Smedlund, undervisningsråd vid Utbildningsstyreslen, tycker att pekplattetrenden är problematisk, dyr och långt ifrån ändamålsenlig. Pekplattor har blivit ett allt vanligare verktyg i skolorna, till exempel har Raseborg beslutat att alla elever och lärare ska använda paddor, Ipads av IT-jätten Apple, istället för de mer traditionella bordsdatorerna.

YLE - 07 sep 15 kl. 05:03

Armbrytning om skolorna i Jakobstad

Det finns risk för oväder i Jakobstad i höst. Politiskt sådant. Allt tyder på att två lågstadieskolor kommer att stängas.

YA - 25 jan 19 kl. 06:00

”Smärtgränsen närmar sig” – lärare slår larm om besparingar på skolorna

Nu planeras nya nedskärningar på skolorna i kommunen. – Smärtgränsen börjar närma sig, om den inte redan är nådd, säger Peter Nilsson, ordförande i Lärarnas Riksförbund i Sjöbo..

Nerikes Allehanda - 09 dec 13 kl. 04:21

Miljonunderskott för skolorna- igen

Barn- och utbildningsförvaltningen är återigen ett kommunalt sorgebarn i Kumla. När året närmar sig sitt slut visar ekonomin på 9,5 miljoner kronor i underskott..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Jag avskyr när man härmar spanska på ett 'humoristiskt' sätt" Mer om #iminoritet

PROFILEN. Emilio Prado, 19, från Uddevalla, ger oss en bild av hur det är att vara halvsvensk halvmexikan.
– När jag gick på dagis, och skulle åka till Mexiko, anordnades det en "Mexiko-fest" där alla barnen fick ha hattar, cowboypistoler och dricka "punsch".

YLE - 07 jul 16 kl. 13:11

Wasa Football Cups avspark närmar sig

I år lockar Wasa Football Cup ett rekordantal lag: kring 280 stycken. Totalt kommer 829 matcher spelas under tre dagar. Johan Byholm, verksamhetsledare för Wasa Football Cup, säger att orsaken till att kuppen vuxit med åren beror på att arrangemangen fungerar bra.

Corren - 13 aug 18 kl. 10:45

Skolstarten närmar sig

Efter en bra uppstart för personalen så är skolorna nu redo att möta upp eleverna under tisdagsmorgonen..

UNT - 14 nov 14 kl. 20:00

Öppet hus med mc-provkörning på två hjul

Gymnasievalet inför läsåret 2015–16 närmar sig och skolorna lockar elever, på Högbergsskolan med öppet hus på lördagen..

YA - 17 mar 14 kl. 09:30

Städning i Ystads skolor får kritik

Städningen får mest kritik när miljöförbundet inspekterade 16 av Ystads skolor. – Det finns en otydlighet i vem som ska göra vad, konstaterar miljöinspektör Ulf Olsson.
Listan över brister är lång efter Ystad-Österlenregionens miljöförbunds inspektion på 14 kommunala grundskolor, en fristående skola samt på Parkgymnasiet.

YLE - 17 apr 14 kl. 04:00

Femmor i Hangö äter skolmat och chips

Femteklassare från Nyland deltog i en hälsoundersökning i januari i år. Resultatet från Hangö visar att 11-åringarna där ger gott betyg för skolmaten men äter också väldigt mycket chips i veckan. Totalt deltog 274 elever, varav 66 stycken var från Hangö, i Socialkompetens Ab:s undersökning om femteklassarnas välmående.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

256 lägenheter för unga

Malmö Peab har fått uppdraget att bygga 256 mindre hyreslägenheter i centrala Malmö som främst riktar sig till unga.
– Merparten av lägenheterna kommer att vara ettor på 35 kvadratmeter, säger Linus Svensson, projektansvarig på PEAB.Beställare är fastighetsbolaget Trianon och kontraktssumman uppgår till 257 miljoner kronor.

Skånskan - 1 timme sedan

Nya ägare till 70-talshus i Sjöbo

Sjöbo 2 295 000 kronor fick Susanna Ulla-Karin Andersson, 41, och Per-Olof Måns Persson, 27, ge för huset på adressen Kaptensgränd 2 i Sjöbo. Det 173 kvadratmeter stora huset är byggt 1974. Köpet från säljaren Jan Crister Larsson och Hanna Ulla Lisbeth Larsson blev klart i november 2019.

Skånskan - 2 timmar sedan

En till sjukhus efter kollision

Två bilar kolliderade utanför brandstationen i Skurup på fredagseftermiddagen. – Skurupstyrkan har precis lämnat platsen, säger Per Holm, yttre befäl på räddningstjänsten i Skurup. Klockan 16.

Skånskan - 3 timmar sedan

Protesterar mot besparingar

Skurup Ett 70-tal äldre samlades utanför kommunhuset i går.
KPR, kommunala pensionärsrådet, överlämnade en protestlista med 270 namn som alla vill ha fler korttidsplatser och behålla Fixar-Hanna.
– Många invånare behöver henne oerhört mycket, säger ordförande Yvonne Nilsson.

Skånskan - 3 timmar sedan

Kvarngatan avstängd nästa vecka

Kävlinge På måndag stängs Kvarngatan av för genomfartstrafik. Avstängningen gäller dagtid mellan klockan 7 och 16 fram till och med fredag..

Skånskan - 3 timmar sedan

Bokfrukost på fredag

Kävlinge På fredag klockan 9-10 bjuder Kävlinge bibliotek på bokfrukost. Föranmälan gäller och biblioteket bjuder på kaffe, te och smörgås. Bokfrukosten i Löddeköpinge den 6 december är redan fullbokad..

Skånskan - 3 timmar sedan

Tipsrunda i Lödde på lördag

Löddeköpinge På lördag klockan 11-13 arrangerar Löddeköpinge bibliotek en tipsrunda för stora och små. Detta med anledning av att Solkärnan och Lödde Centrum firar 50 år.
Prisutdelning utlovas..

Skånskan - 3 timmar sedan

Ifrågasätter förlängd väg

Furulund Ett förslag till ny detaljplan i Furulund har varit ute på samråd under i juli och augusti. Det gäller en ny gatusträckning mellan Solgatan och Järnvägsgatan som blir en konsekvens av att en ny pågatågstation ska öppna i december 2020.
Några närboende ifrågasätter planen, bland annat föreslås en vändzon istället.

Skånskan - 3 timmar sedan

Rattfull körde in i fastighet

Staffanstorp En 46-åring Malmöbo har åtalats i Lunds tingsrätt för vårdslöshet i trafik och olovlig körning. Mannen hade tagit en äldre släktings bil och i somras kört på Lilla Uppåkra byväg.
Mannen hade hållit så hög hastighet att han förlorat kontrollen över bilen.

Skånskan - 4 timmar sedan

Norra stå hotas av stängning

Norra läktaren riskerar att stängas vid Europamatcher om publiken åter använder pyroteknik.
Hotet kommer från UEFA sedan MFF:s hemmamatch mot FC Köpenhamn flera gånger fått avbrytas. Det gick vilt till när Köpenhamns FC gästade Malmö FF och Stadion för gruppspelsmatch i Europa Leauge.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.