Skånskan > Opinion

Wednesday, 20 November, 03:37

Skånskan - 08 nov 19 kl. 15:30

Fler länder på plats till helgens judospelStaffanstorp På lördag drar tredje upplagan av Staffanstorps judogames igång. Sammanlagt tio länder är representerade under de två tävlingsdagarna.Över 500 personer från tio olika länder kommer till Staffanstorp i helgen.
Klockan halv tio startar tävlingarna i Staffanstorp judogames.
– Vi har hållit tävlingar denna helgen i tjugo år, men detta är tredje året med det här namnet, säger Staffanstorps judoklubbs ordförande Markus Stenman.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
, Staffanstorps, Staffanstorp, Markus Stenman, Lettland, Hagalidskolan, Skåneserien, Viktor Carlsson, Hästveda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flerländer på plats till , helgens, judospel
Skånskan - 21 jul 18 kl. 05:00

Föreningen vill framförallt prioritera det sociala under helgens läger

Kågeröd Till helgen byts racingbilarna ut mot åkare med klart mindre hjul när Malmö City Skaters ordnar skateläger på körbanan utanför Kågeröd.Ett besök på körbanan Ring Knutstorp brukar innebära vrålande motorer och skrikande bildäck, men just den här helgen har den vanliga ljudbilden bytts ut mot det tysta sus et från kullager.
– Det är verkligen en upplevelse utöver det vanliga att köra här, säger Patrik Iwarsson, som är ordförande Malmö City Skaters som anordnar helgens evenemang.

Västerbottens Folkblad - 11 jan 11 kl. 06:13

Polis vill stoppa fler svarttaxiförare

SKELLEFTEÅ Helgens arbete gav resultat i form av en misstänkt svarttaxiförare. Nu planerar Skellefteåpolisen fler riktade insatser. SKELLEFTEÅ Helgens arbete gav resultat i form av en misstänkt svarttaxiförare.

BT - 28 aug 11 kl. 23:51

Fler guld för Kristiansson

Frida Kristiansson överraskade alla och vände hemåt från JSM med tre guld. ? Jag har nog inte fattat det än, säger en glad Frida Kristiansson.

BT - 05 aug 13 kl. 20:29

Fler än 100 väntas drunkna i år

Drömmen att inte komma över 100 drunknade i år kommer inte att infrias, slår Svenska livräddningssällskapet fast. Redan nu är vi uppe i 77 döda.Fyra år i rad har färre än 100 svenskar dött i drunkningsolyckor.

Västerbottens Folkblad - 22 okt 13 kl. 11:04

Fler misstänkta efter helgens bilbråk

- Nu har vi en god inblick i ärendet, säger Johan Karlsson vid Skellefteåpolisens utredningsenhet. Helgens bråk mellan två löst sammansatt grupperingar i Skellefteå, där den gemensamma nämnaren är ett brinnande bilintresse, gick över styr natten mot söndag. Sju män, mellan 20 och 30 år gamla, anhölls under söndagsdygnet.

BT - 12 mar 14 kl. 17:13

Fler misstänkta för våldsdåd i Malmö

En av de tre som greps efter de våldsamma händelserna i Malmö i helgen, där nazistiska Svenskarnas parti var inblandat, släpps på fri fot. Det beslutade tingsrätten i dag. Samtidigt bekräftade åklagaren att fler personer misstänks för mordförsök.

UT - 29 jul 14 kl. 08:03

Varmt sommarväder ? då larmar fler hemsjukvården

Hemsjukvården i Ulricehamn märkte av helgens värme i form av fler larm. – Det har varit fler larm än vanligt som är relaterade till värmen. Det är inte självklart för alla att hantera värmen på bästa sätt, konstaterar Annika Martinsson, enhetschef för hälso- och sjukvård i Ulricehamns kommun.

SmålandsPosten - 14 aug 14 kl. 07:02

Narkotikaaffärer kan ligga bakom helgens våldsbrott

Ouppklarade narkotikaaffärer kan ligga bakom helgens brottslighet i Lessebo och Växjö som en 20-åring och hans 22-årige kamrat misstänks för.
Polisen har beslagtagit narkotika och båda är tidigare dömda för narkotikabrott. – Utredningen gäller många händelser som rör våldsbrott, skadegörelse och narkotikabrott, säger kriminalinspektör Marcus Gustavsson vid Kronobergspolisen.

SmålandsPosten - 28 aug 14 kl. 22:35

"Fler hinder innebär att jag höjer självförtroendet"

Kronobergsatleterna kommer med positivt formbesked inför helgens tävlingar då de ska representera Blå-gult i Finnkampen. Flera av dem har skruvat upp utmaningen extra genom att delta i nya grenar.
– Jag har aldrig sprungit 2000 meter hinder i hela mitt liv, så det blir något helt nytt, säger Linn Bengtsson entusiastiskt.

SmålandsPosten - 12 sep 16 kl. 14:48

Arrangörer nöjda med helgens fest i Hagaparken

En ökning i antalet besökare, fler programpunkter och strålande solsken. Arrangörerna bakom Alvesta Folkfest är nöjda med helgens festligheter..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 7 timmar sedan

Passagerarbuss körde på 85-åring -smet från platsen

En äldre kvinna skadades lindrigt efter att en buss kört på henne i Limhamn.Olyckan ska ha skett i samband med att bussen släppt av passagerare vid 15.20- tiden på tisdagen.

Skånskan - 7 timmar sedan

”Varför ska köttätare tvingas äta grönsaker”

MALMÖ Ett förslag om att sluta servera vegetariska rätter till dem som inte är vegetarianer på skolor och äldreboenden har orsakat många positiva reaktioner.
– Varför ska köttätare tvingas äta en massa grönsaker, undrar en av de 50 personer som kommenterat förslaget på Malmö stads webbplats.Förslaget att avveckla vegonormen för offentlig mat har skickats in som ett Malmöinitiativ.

Skånskan - 7 timmar sedan

Färre nyanlända nästa år

STAFFANSTORP Det är klart hur många nyanlända personer varje kommun ska ta emot enligt bosättningslagen nästa år.
För Staffanstorps del är det en minskning från 54 personer i år till 44 personer 2020. Enligt Migrationsverket fungerar anvisningarna bra på de flesta håll samtidigt som enskilda kommuner, däribland Staffanstorp, är missnöjda.

Skånskan - 7 timmar sedan

Duon som gifte ihop sin musik

När Anton Roxhage och Christoffer Zaar parades ihop på ett bröllop uppstod inte ljuv musik. Snarare syntpop på skånska, under namnet Temp. Den 1 december släpper de debutlåten Decemberluft.

Skånskan - 9 timmar sedan

Julmarknad som ställer höga krav

Skurup Snart är det dags för Johannamuseets årliga julmarknad.
Årets nyheter är några nya utställare, annars är det mesta sig likt med smedja, spettekaksbak och flipperspel.Julstöket är igång i Johanna museet.

Skånskan - 9 timmar sedan

Körde bil kokainpåverkad

STAFFANSTORP En 34-årig man döms till dagsböter för att ha kört bil påverkad av kokain.
Det hände i mars 2018 på Önsvala allé i Staffanstorp. Mannen döms för rattfylleri, ringa narkotikabrott och även för olovlig körning eftersom han inte hade rätt att köra bil..

Skånskan - 9 timmar sedan

Fastighet i Svalöv har fått nya ägare

Svalöv Försäljningen av fastigheten på adressen Östraby 1352 i Svalöv är nu klar. Nya ägare är Becky Zarnhall, 26, och Robert Thomas Jönsson, 29, och säljare är Gunilla och Bo Svensson. Huset har en boyta på 145 kvadratmeter.

Skånskan - 10 timmar sedan

SVT:s julkalendrar sedan starten

Julkalendern Vilka minns du?1960 Titteliture
1961 Julbåten Juliana
1962 Tomtefamiljen i Storskogen
1963 Den tänkande brevbäraren
1964 Lill-Stina på reportage i Storskogen
1965 Farbror Pekkas handelsbod
1966 En småstad vid seklets början
1967 Gumman som blev liten som en tesked
1968 Klart spår till Tomteboda
1969 Herkules Jonssons storverk
1970 Regnbågslandet
1971 Broster Broster
1972 Barnen i Höjden
1973 Mumindalen
1974 Rulle på Rullseröd
1975 Långtradarchaufförens berättelser
1976 Gumman som blev liten som en tesked (Repris från 1967).
1977 Fem myror är fler än fyra elefanter
1978 Julkalendern (också kallad Julius Julskötare efter huvudrollen)
1979 Trolltide

Skånskan - 10 timmar sedan

Resistensen ökar igen

Antibiotikaresistensen har ökat med 350 fall jämfört motsvarande period (fram till oktober) förra året. Den ökade resistensen på hemmaplan är tecken på att vi ska fortsätta strama åt och spara antibiotikabehandlingarna till tillstånd där inget annat hjälper. Sverige kan inte själva lösa problemet, det är globalt.

Skånskan - 11 timmar sedan

Lyfte bort ruta från kontor

höör Tjuven försökte göra inbrott i ett kontor på Terminalvägen under natten mellan 18 och 19 november. När tjuven lyfte bort en fönsterruta gick larmet och tjuven tros ha blivit skrämd och lämnat platsen. Ingenting saknas från kontoret..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.