Dagens PS > Ekonomi

Friday, 22 November, 06:39

Dagens PS - 08 nov 19 kl. 15:19

Swedbanks nya chefsekonom utseddEfter att Swedbanks chefsekonom blivit vice riksbankschef har banken nu tillsatt en ny tillförordnad person på posten. Den utvalde är Andreas Wallström, som tidigare varit prognoschef på banken.  Som Dagens Ps tidigare under dagen kunde berätta blir Swedbanks chefsekonom ny vice riksbankschef på Riksbanken. Nu har banken tillsatt den vakanta positionen och valet föll på Andreas Wallström, som tillträder på posten nästa vecka. Han kommer närmast från en roll som prognoschef och biträdande chef för makroanalys.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Swedbanks, Andreas Wallström, Dagens Ps, Riksbanken, Wallström, Finansdepartementet, EU, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Swedbanksnya , chefsekonom, utsedd
DI - 22 jul 11 kl. 10:52

Swedbanks chefsekonom: Greklandspaketet räcker inte

Det nya grekiska krispaketet är ett viktigt steg i rätt riktning. Men det kommer att vara fortsatt oroligt i världsekonomin den närmaste tiden, tror Swedbanks chefsekonom Cecilia Hermansson..

DI - 21 jan 14 kl. 21:38

Swedbanks chefsekonom varnar för ökande klyftor

NEW YORK Klyftorna mellan fattiga och rika kommer att öka i Sverige. Den slutsatsen drar Swedbanks chefsekonom Anna Felländer efter ett studiebesök i Silicon Valley. Region ligger långt fram inom digital utveckling, något som också ökat gapet mellan USA:s ekonomiska A- och B-lag..

Affärsvärlden - 19 mar 15 kl. 13:59

Swedbanks chefsekonom: Vi har inte nått räntebotten

Trots att Riksbanken sänkt reporäntan till en rekordlåg nivå anser Swedbanks chefsekonom Anna Felländer att ytterligare sänkningar kan vänta framöver..

DI - 03 maj 19 kl. 09:42

Swedbanks chefsekonom expert i regerings utredning om arbetsrätten

Regeringen har utsett Swedbanks chefsekonom Anna Breman till en av de sakkunniga i en expertgrupp som ska utreda en modernisering av arbetsrätten..

Affärsvärlden - 29 aug 17 kl. 12:00

Swedbanks chefsekonom: "Höj reporäntan"

Swedbank spår att den första höjningen av reporäntan kommer i april nästa år. Men bankens chefsekonom menar att man borde höja den tidigare än så..

DI - 12 okt 15 kl. 09:17

Swedbanks chefsekonom byter tjänst

Swedbanks chefekonom Anna Felländer får en helt nyinrättad roll; digitaliserings- och framtidsekonom..

SvD - 12 okt 15 kl. 09:23

Swedbanks chefsekonom får ny roll

Swedbanks chefekonom Anna Felländer får en helt nyinrättad roll som digitaliserings- och framtidsekonom. Rekryteringsprocessen för att hitta en ny chefekonom inleds omgående. Det framgår av ett pressmeddelande..

Affärsvärlden - 12 okt 15 kl. 09:21

Anna Felländer lämnar som chefsekonom på Swedbank

Swedbanks chefsekonom Anna Felländer lämnar befattningen som chefsekonom på Swedbank och blir istället ny digitaliserings- och framtidsekonom på banken. Det framgår av ett pressmeddelande..

Affärsvärlden - 05 mar 15 kl. 10:15

Chefsekonom: Så mycket stiger bopriserna 2015

Swedbanks chefsekonom Anna Felländer räknar med fortsatt stigande bostadspriser under 2015, men menar att någon form av black swan-händelse som sänker aktiemarknadens styrka skulle kunna påverka priserna negativt..

Affärsvärlden - 10 feb 16 kl. 17:31

Chefsekonom: Så agerar Riksbanken

På torsdagsmorgonen ger Riksbanken besked om reporäntan. "Den här gången är det ett ovanligt osäkert läge", säger Swedbanks chefsekonom Anna Breman till Affärsvärlden..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 16 timmar sedan

Svagt år för Jysk – första sedan finanskrisen

För första gången sedan finanskrisen 2008 visar Jysk ett svagare resultat än föregående år. Totalt har rörelseresultatet minskat med 7,6 procent. Dagens Industri rapporterar att Jysk under förra räkenskapsåret hade ett rörelseresultat på 3,3 miljarder kronor, vilket är en minskning på 7,6 procent jämfört med året innan.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Vilda teorin: Greta Thunberg reser i tiden

Ett gammalt svartvitt foto på ett barn som onekligen ser ut som Greta Thunberg har börjat cirkulera på nätet. Nu undrar folk om klimataktivisten i själva verket är en tidsresenär. Fotografiet kommer från University of Washingtons bibliotek.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Ving köper upp spansk hotellkedja

Vinggruppen köper upp spanska hotellföretaget AROE som äger 12 hotell med cirka 2 000 rum på Mallorca, Menorca och Kanarieöarna. Det framgår av ett ett pressmeddelande. Flera av hotellen beskrivs vara bland de mest populära bland Vings gäster.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Åkesson: ”Vi vill avsätta alla ministrar”

Vänterpartiet hotar med att väcka misstroende mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Nu verkar partiet få stöd av Sverigedemokraterna.  Vänsterpartiet gick tidigare i dag ut med ett hot om att väcka misstroendeomröstning mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S), om regeringen inte stoppar reformeringen av Arbetsförmedlingen.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Spotifys poddsatsning går hem – nu störst i landet

Spotify är idag den tjänst flest svenskar använder för att lyssna på podcasts. Detta är ett trendbrott, då det fram till nu varit Apples app som varit förstavalet. Nu väntar expansion till andra europeiska länder.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Amazon vill öppna kassalösa stormarknader

E-handelsbolaget Amazon planerar att öppna kassalösa stormarknader nästa år. Bolaget har redan kassalösa mindre butiker med varumärket Amazon Go. Utökningen av de kassalösa butiksambitionerna inkluderar även möjligheten att utlicensiera teknologin till andra detaljhandelsbolag.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Åkesson och SD lyfter hos näringslivet

Förtroendet för Jimmie Åkesson bland Sveriges företagare fortsätter att öka. Även partiet kan inkassera en uppgång. Det är Dagens Industris barometer för näringslivet som har undersökt förtroendet för partiledarna.

Dagens PS - 20 timmar sedan

BMW beställer batterier för 100 miljarder kronor

Tyska biljätten BMW beställer battericeller för 10,2 miljarder euro, motsvarande 108,9 miljarder kronor, från kinesiska CATL och Samsung SDI. Det framgår av ett pressmeddelande. I fallet med CATL handlar det om en utökning från en tidigare beställning från sommaren 2018 värd 4 miljarder euro.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Undersökning: Svenskar väljer trygghet framför bilar

När svenskar rankar de viktigaste förmånerna på jobbet ligger tryggheten högt, visar en ny Sifoundersökning. Exempelvis är det bara högre lön som rankas högre än extrapengar vid olyckor, sjukdomar och annat. Tjänstebilar är inte prioriterade.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Teslas pickup avtäcks i natt – se eventet live

I dagens techbrief kan du läsa om Trumps nya Apple-lögner, SpaceX raket som brast under tester samt allt inför lanseringen av Teslas nya pickup truck. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Trump får guidad tur hos Apples partner – och ljuger om verksamheten I går fick president Donald Trump en guidad tur av Apples vd Tim Cook i en techjättens partners fabriker i Texas.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.