Expressen > Nyheter

Sunday, 17 November, 00:57

Expressen - 08 nov 19 kl. 15:07

Stärkt bevakning på förvaret – flera rymningar planeradeMigrationsverket har stärkt bevakningen på förvaret i Kållered. Det enligt uppgifter till Göteborgs-Posten.Anledningen uppges vara flera planerade rymningar som stoppats och att vapen och verktyg som smugglats in till de boende upptäckts..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Kållered, Göteborgs-Posten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stärkt, bevakning, förvaretflera , rymningar, planerade
UNT - 16 feb 13 kl. 08:55

Radioaktivt avfall felmärkt

SKB misstänker att närmare 3 000 tunnor med radioaktivt avfall vid SFR, slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall i Forsmark, kan ha fel märkning. I värsta fall måste bolaget ta upp och paketera om avfallet..

Skånskan - 20 nov 15 kl. 09:32

Aktuell film om makt och utsatta

Film Ett och ett halvt års research på ett flyktingförvar ligger till grund för regissören Lisa Aschans andra långfilm Det vita folket som har biopremiär 27 november och förhandsvisas på Antirasistiska filmdagarna i Malmö 23 november.
– Målet med filmen är att skildra båda sidor, säger Lisa Aschan. Både de som har makt som du och jag och de som är utsatta.

YLE - 09 sep 13 kl. 17:50

Och orkade var vad "Vargarna" gjorde

Ytterligare en sensationell seger bjöd den finländska "vargflocken" på i basket-EM i Slovenien. Vem hade på förhand trott att Finland skulle besegra Europas näsbästa basketlandslag, enligt det internationella basketförbundets rankning, Grekland?! Med 50 minuters spel mot Ryssland i benen kändes det osannolikt redan när Finland i paus ledde över grekerna.

Nyheter 24 - 29 nov 13 kl. 08:43

Bott och jobbat i Sverige i tio år – får inte stannaAfghanska pass

– Jag kom hit när jag var 22 år. Nu har jag lärt mig språket, jag har fått ett fast jobb som avdelningsansvarig, jag betalar skatt. Jag orkar inte åka någon annanstans och börja om igen.

Nyheter 24 - 29 nov 13 kl. 08:43

Bott och jobbat i Sverige i tio år – får inte stannaAfghanska pass

– Jag kom hit när jag var 22 år. Nu har jag lärt mig språket, jag har fått ett fast jobb som avdelningsansvarig, jag betalar skatt. Jag orkar inte åka någon annanstans och börja om igen.

Cornucopia - 26 maj 15 kl. 16:55

Utredning: Återinför fastighetsskatten (?)

I en ny statlig utredning sägs det nästan inget konkret alls, även om det i media förs fram som att fastighetsskatten bör återinföras, reavinstskatten bör sänkas och ränteavdraget bör fasas ur. Vad som trummas ut i media ur denna mycket luddiga textvägg är i sig intressant och säger mycket om riktningen som politikerna vill ta.

Rapportens 175+ sidor hittar man som PDF här.

Cornucopia - 21 feb 16 kl. 08:50

Med makt följer ansvar, SvD

I veckan har Schibsted/SvD publicerat "scoopet" att försvarsminister Hultqvist helt enligt reglerna fått en enkel hyreslägenhet via en stiftelse. Hultqvist har skrivit en utmärkt replik, som SvD:s chefredaktör publicerat och replikerat.
Peter Hultqvist.

YLE - 24 apr 16 kl. 07:37

30 år sedan Tjernobylolyckan - vilka är riskerna i dag?

Cirka 440 reaktorer är i bruk i världen och bara två har orsakat en storolycka, enligt FN:s atomenergiorgan IAEA. Att kärnkraftsolyckor är relativt ovanliga beror på att kärnkraftverken har så omfattande säkerhetssystem. Men det finns fortfarande vissa risker.

Supermiljöbloggen - 22 aug 18 kl. 11:28

Partigranskningen: Vad vill C göra för miljön?

Centerpartiet har länge kallat sig Alliansens gröna röst och håller en hög profil i miljöfrågor. De talar gärna om grön tillväxt, liksom teknikens roll för hållbar utveckling. Men i praktiken verkar Centerns miljöpolitik splittrad.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Våldsamma protester i Iran – minst en död

En person har dött och flera skadats i protester i Iran. De våldsamma demonstrationerna började efter att regeringen chockhöjde priset på bensin, rapporterar AFP.  I 40 städer runtom i landet pågick protesterna på lördagen.

Expressen - 15 minuter sedan

Man stickskadad i magen

En man vårdas av ambulanspersonal efter att ha fått stickskador i magen. Enligt polisens uppgifter var det flera personer som misshandlade mannen. .

Expressen - 45 minuter sedan

Prinsens svettförsvar efter sexanklagelserna

Prins Andrew nekar till anklagelserna om att ha haft sex med den då minderåriga Virginia Giuffre. I en intervju med BBC säger han att han inte kan vara den utpekade mannen – för han kan inte svettas. – Det finns ett litet problem med svettningen, eftersom jag har en medicinsk åkomma som gör att jag inte kan svettas, säger han enligt Mirror.

Expressen - 45 minuter sedan

Vapenman i bostadshus på Lidingö

En man med vapen har påträffats i ett bostadshus på Lidingö.Mannen misstänks för brott mot vapenlagen. .

Expressen - 1 timme sedan

Jenny Madestam: Sabuni behöver tydligare riktning

L-ledaren Nyamko Sabuni utlovade stramare migrationspolitik och färre utsatta samhällen i sitt linjetal under Liberalernas partidagar.Men enligt Expressens statsvetare, Jenny Madestam, kunde partiledaren ha varit tydligare med var hon står rent ideologiskt.– Frågan är om det här talet motverkar oron för att inget ska hända inom partiet, säger hon..

Expressen - 1 timme sedan

70 miljoner kronor – till Göteborgs universitet

70 miljoner kronor.Så mycket har Göteborgs universitet fått för cancerforskning – av Cancerfonden, skriver SVT Nyheter Väst. – Det känns fantastiskt.

Expressen - 1 timme sedan

Garage övertänt – risk att elden sprids

Strax före 22.30 på lördagskvällen kom larm om att garage var helt övertänt på en gård söder om Torsås..

Expressen - 1 timme sedan

Karin, 75, föddes samtidigt som Expressen

När första numret av tidningen Expressen kom 16 november 1944 fanns en enda födelseannons med.Den tillhörde lilla Karin..

Expressen - 2 timmar sedan

Svenska Martina är mitt i protesterna

Våldsamma protester har utbrutit i Frankrike under årsdagen för Gula Västarnas protester. I Paris har demonstranter drabbat samman med kravallpolis – och svenska Martina Wallin hamnade mitt i kaoset.– Tårgasen kom in i lägenheten till och med för vi bor så centralt, säger hon i Expressen TV..

Expressen - 2 timmar sedan

Man stickskadad under rånförsök i bostad

En man har stickskadats under ett rånförsök i Västerhaninge, rapporterar Aftonbladet.Mannen vårdas i nuläget av ambulanspersonal på plats..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.