SR > Nyheter

Tuesday, 19 November, 11:16

SR - 08 nov 19 kl. 14:54

Regeringen utreder Swish efter krav från polisenEfter en begäran från polisen tillsätter regeringen en utredning för att få till bättre arbete mot penningtvätt och finansiering av terrorism..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Swish

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, utreder, Swishefter , kravfrån , polisen
Regeringen - 20 aug 12 kl. 16:31

Regeringen utreder undersköterskeexamen

Yrkesprogrammen på gymnasiet har minskat de senaste fyra åren. För att öka intresset för vårdprogrammet föreslår regeringen två förändringar. Dels ska en särskild undersköterskeexamen utredas, dels ska vårdprogrammet få en särskild inriktning mot sjuksköterska.

NSD - 07 feb 13 kl. 10:46

Regeringen utreder evenemangslista

Regeringen ska, efter krav från riksdagen, utreda om Sverige ska införa en lista över evenemang, som fotbolls-VM och OS, som anses vara av så stort intresse att de måste visas i kanaler som når en "väsentlig del" av allmänheten..

NT - 01 dec 11 kl. 16:12

Regeringen utreder alarmeringstjänst

Regeringen utreder Sveriges alarmeringstjänst, det vill säga om man är i nöd och ringer 112..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Regeringen utreder fusk med dagisplatser

Regeringen utreder om kommuner ska tvingas ersätta föräldrar som inte får dagisplats i tid, rapporterar SR Ekot.Sedan 1995 har kommunerna varit skyldiga att erbjuda förskoleplats inom fyra månader och i den nya skollagen har kravet dessutom skrivits in i lagtexten. Skolinspektionen kan tvinga kommuner som konsekvent missköter sig att betala böter till staten, men hittills har ingen kommun behövt betala några böter.

Nyhetskanalen - 14 jul 12 kl. 14:17

Pagrotsky kräver att regeringen utreder Libor-skandal

Socialdemokraternas skatteutredare Leif Pagrotsky säger till TT att Sverige har ett ansvar att ta reda på om svenska skattefinansierade verksamheter har drabbats efter bankskandalen.
- Det viktiga är att vi inte väntar. Svenska verksamheter använder Libor-räntan i olika sammanhang och det går inte att veta om man har förlorat på det, men det är mycket sannolikt, säger Pagrotsky.

HBL - 07 aug 14 kl. 17:05

Regeringen utreder motsanktionernas verkningar

Regeringen utreder vilka verkningar Rysslands motsanktioner får för Finland. Produkterna som omfattas av importförbudet står för 0,5 procent av Finlands totala export och fem procent av exporten till Ryssland.De indirekta verkningarna är ändå större än den totala exporten eftersom sanktionerna i längden kommer att påverka export och efterfrågan i Europa.

SR - 14 aug 14 kl. 07:28

Regeringen utreder ny reaktor

Oskarshamns kärnkraftverk kan få en ny kärnreaktor. Regeringen utreder just nu frågan och det avgörande beslutet kommer att fattas först efter valet. Det skriver Dagens Industri..

Regeringen - 26 aug 14 kl. 09:26

Regeringen utreder hot och ordningsstörningar i domstolar

Brottsoffer och vittnen ska kunna ge sina berättelser utan att känna sig hotade av andra som besöker domstolen.
- Maktdemonstrationer från personer med anknytning till kriminella nätverk hör inte hemma i våra rättssalar, säger justitieminister Beatrice Ask.

Pressmeddelande: Regeringen tar krafttag mot hot och ordningsstörningar i domstolar
Mer om regeringens politik mot grov organiserad brottslighet

Justitiedepartementet, 26 augusti 2014.

Regeringen - 11 maj 16 kl. 15:15

Regeringen utreder hemlig dataavläsning

Regeringen har i dag, torsdag 12 maj, fattat beslut om att utreda om svenska brottsbekämpande myndigheter ska ges möjlighet att använda arbetsmetoden hemlig dataavläsning..

Regeringen - 12 maj 16 kl. 14:53

Regeringen utreder delningsekonomins inverkan på svenska konkurrensförhållanden

Konkurrensverket ska analysera hur den växande delningsekonomin och e-handeln påverkar konkurrensförhållandena i Sverige. Det beslutade regeringen under torsdagens regeringssammanträde..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Två personer åtalas efter 18-årings död på djurpark

I dag har Mora tingsrätt väckts åtal i ärendet där en 18-årig djurvårdare dödades av en björn i en djurpark för omkring två år sedan..

SR - 1 timme sedan

Forskaren: Trump ger Netanyahu en present

Sent i går kväll kom beskedet från USA:s utrikesminister Mike Pompeo: USA kommer inte längre betrakta Israels bosättningar på Västbanken som ett brott mot internationell lag..

SR - 3 timmar sedan

Hultqvist vill undvika omväg om upprustning av försvaret

Efter Försvarsmaktens besked att det saknas pengar för att genomföra den föreslagna upprustningen av Sveriges försvar vill en majoritet i riksdagen kalla in den politiskt sammansatta försvarsberedningen på nytt. – Vi hade ett möte i går med de olika partierna, säger försvarsminister Peter Hultqvist (S)..

SR - 3 timmar sedan

E6 helt avstängd vid Frillesås

E6 är helt avstängd i båda riktningarna mellan trafikplatserna Värö (56) och Frillesås (57) då en lastbil kört in i vajerräcket..

SR - 3 timmar sedan

Besked från åklagaren om Assange

I dag kl 14 ska vice överåklagare Eva-Maria Persson informera om vad som händer i ärendet rörande den våldtäktsanklagade Wikileaks-grundaren Julian Assange..

SR - 3 timmar sedan

Affärsresor med tåg ökade med 16 procent

Företagen tar större hänsyn till klimatet och fler än tidigare väljer att ta tåget när affärsresan ska göras..

SR - 4 timmar sedan

Ofta lägre betyg när nationella prov rättas om

Elevernas resultat i de nationella proven beror i hög grad på vem som bedömer svaren. I nästan sex fall av tio gör skolans lärare och helt fristående lärare olika bedömningar. Oftast är det skolorna som sätter ett generösare betyg..

SR - 5 timmar sedan

Fler robotar i socialtjänsten – tjänster dras in

Allt fler kommuner låter robotar handlägga försörjningsstöd inom socialtjänsten, enligt en ny studie från Lunds universitet. Studien visar också att robotarna kan jobba dubbelt så effektivt och har i vissa fall ersatt mänskliga handläggare..

SR - 5 timmar sedan

Bemanningsföretag tappar fart

Bemanningsföretagens omsättning minskar. Enligt branschen minskade sjönk försäljningen med nästan 8 procent under tredje kvartalet..

SR - 5 timmar sedan

Säpo bekräftar: Finns IS-svenskar som kan skickas tillbaka

Enligt Säkerhetspolisen finns ett litet antal svenskar som kan beröras av Turkiets besked att utländska IS-sympatisörer som frihetsberövats ska skickas tillbaka till sina hemländer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.