Expressen > Sport

Tuesday, 12 November, 00:27

Expressen - 08 nov 19 kl. 14:47

Beslutet om Boovallen prövas i högsta instansNacka kommun överklagade mark- och miljödomstolens dom, som slog fast att ljudet från fotbollsspelande barn vid planen Boovallen skulle klassas som störande buller.Nu står det klart att domen fått prövningstillstånd i högsta instans, skriver Nacka kommun i ett pressmeddelande..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Boovallen, Nacka

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Beslutetom , Boovallen, prövasi , högsta, instans
Uppsalanyheter.se - 01 jul 16 kl. 03:36

Basketspelarens rätt till A-kassa prövas av domstol

Den tidigare spelaren i Uppsala Basket Stefan Grundberg fick avslag på sin ansökan om A-kassa mellan säsongerna. Nu tar Högsta förvaltningsdomstolen upp frågan till en vägledande prövning.Den tidigare spelaren i Uppsala Basket Stefan Grundberg fick avslag på sin ansökan om A-kassa mellan säsongerna.

Skånskan - 11 apr 18 kl. 14:00

Skyttebeslut prövas inte av domstol

SÖVDE Medlemmarna i Sövdeborgs jaktskytteklubb har nått vägs ände. Mark- och miljööverdomstolen ger inte prövningstillstånd i ärendet om klubbens skytteverksamhet.Jaktskytteklubben har överklagat beslutet att begränsa klubbens skytteverksamhet så långt det går.

Helsingborgs Dagblad - 08 nov 19 kl. 19:51

Bullerbråk tas upp i högsta instans

Buller- och ljudbråket kring fotbollsplanen Boovallen i Nacka utanför Stockholm når högsta instans, Mark- och miljööverdomstolen, där saken nu ska prövas. "Det här är väldigt glädjande. Det väcker gott hopp för oss som har engagerat oss", säger Gunilla.

GöteborgsPosten - 08 nov 19 kl. 19:52

Bullerbråk tas upp i högsta instans

Buller- och ljudbråket kring fotbollsplanen Boovallen i Nacka utanför Stockholm når högsta instans, Mark- och miljööverdomstolen, där saken nu ska prövas..

BT - 24 nov 14 kl. 15:03

Inget budgetbesked från högsta rätt

Hade riksdagen rätt att stoppa sänkningen av den statliga skatten genom att oppositionen bröt loss en enskild fråga ur budgeten? Frågan får vänta på svaret, sedan Högsta förvaltningsdomstolen i dag avstått från att ta upp frågan. HFD prövar inte frågan om ändrad brytpunkt för statlig skatt, den skattesänkning som förra regeringen vill genomföra men stoppades av de rödgröna plus SD.

Skånskan - 18 maj 18 kl. 14:44

Vellinges tiggeriförbud prövas i högsta instans

VELLINGE Vellinge beslut att införa ett lokalt tiggeriförbud har beviljats prövningstillstånd i Högsta förvaltningsdomstolen.Det handlar åter igen om Vellinge kommuns vida omdebatterade beslut att förbjuda tiggeri, eller passiv pengainsamling, i sina lokala ordningsföreskrifter.
I instans efter instans har beslutet fått avslag efter överklagande av Vellinges kommunledning.

Kristianstadsbladet - 11 feb 14 kl. 12:06

Lundsberg tas upp i högsta instans


Stängningen av internatskolan Lundsberg i Värmland prövas i Högsta förvaltningsdomstolen. Domstolen meddelade vid lunchtid på tisdagen att man ger prövningstillstånd till Skolinspektionens ansökan, uppger SVT:s Värmlandsnytt."Den fråga i målet som har lett till att Högsta förvaltningsdomstolen meddelat prövningstillstånd om Skolinspektionens tillsyn enligt skollagen omfattar internatverksamheten vid så kallad riksinternatskola", heter det i beslutet.

BT - 11 feb 14 kl. 12:08

Lundsberg tas upp i högsta instans

Stängningen av internatskolan Lundsberg i Värmland prövas i Högsta förvaltningsdomstolen. Domstolen meddelade vid lunchtid på tisdagen att man ger prövningstillstånd till Skolinspektionens ansökan, uppger SVT:s Värmlandsnytt. "Den fråga i målet som har lett till att Högsta förvaltningsdomstolen meddelat prövningstillstånd om Skolinspektionens tillsyn enligt skollagen omfattar internatverksamheten vid så kallad riksinternatskola", heter det i beslutet.

BT - 11 feb 14 kl. 12:07

Lundsberg tas upp i högsta instans

Stängningen av internatskolan Lundsberg i Värmland prövas i Högsta förvaltningsdomstolen. Domstolen meddelade vid lunchtid på tisdagen att man ger prövningstillstånd till Skolinspektionens ansökan, uppger SVT:s Värmlandsnytt. "Den fråga i målet som har lett till att Högsta förvaltningsdomstolen meddelat prövningstillstånd om Skolinspektionens tillsyn enligt skollagen omfattar internatverksamheten vid så kallad riksinternatskola", heter det i beslutet.

Sydsvenskan - 29 maj 15 kl. 20:24

E-cigaretter till högsta instans

Nu ska Högsta förvaltningsdomstolen avgöra om e-cigaretter ska klassas som läkemedel, eller om de ska få säljas fritt. Kammarrätten i Stockholm beslutade i mars att e-cigaretterna skulle klassas som läkemedel, eftersom de innehåller nikotin, och att de därmed inte skulle få säljas utan tillstånd. Beslutet överklagades dock, och försäljningsförbudet stoppades i väntan på att Högsta förvaltningsdomstolen skulle besluta om prövningstillstånd.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Malmö-backen är klar för hockeyallsvenskan

Backen lämnar SHL-laget.

Expressen - 1 timme sedan

Stjärnorna i storbråk – lagkamrater chockade

Raheem Sterling och Joe Gomez rök ihop när Liverpool mötte Manchester City i helgen.Nu har bråket fortsatt på landslagssamlingen.Chockade lagkamrater tvingades sära på stjärnorna..

Expressen - 1 timme sedan

Kristianstad vann efter åtta (!) straffomgångar

Det krävdes åtta (!) straffomgångar för att få en segrare i det hockeyallsvenska mötet mellan Kristianstad och Mora. KIK:s Morten Jensen avgjorde.

Expressen - 1 timme sedan

Karlskoga upp i topp – hade målfest mot AIK

Toppen mot botten.Det kunde bara sluta på ett sätt.Karlskoga körde över AIK med 6–1 och gick upp i serieledning i hockeyallsvenskan..

Expressen - 2 timmar sedan

Ska vi inte bara lägga ner alltihop?

Vem har presterat bäst? Vem är bäst? Är det samma sak?

Expressen - 2 timmar sedan

”Min fru och min son som betyder mest”

Victor Nilsson Lindelöf är vinnare av Guldbollen 2019.Han fick ta emot priset från TV4-reportern Frida Nordstrand under landslagslägret på Cypern.– Det är många man vill tacka, säger Lindelöf i tv-sändningen..

Expressen - 2 timmar sedan

Caroline Seger får Diamantbollen 2019

Caroline Seger tilldelas Diamantbollen.Det är första gången på tio år som Seger får priset.– Det kanske allra finaste är att vi blivit idoler och förebilder för en helt ny generation av pojkar och flickor, säger Seger i tacktalet..

Expressen - 3 timmar sedan

Hockeyprofilen sparkas efter invandrarutspelet

En av hockeyvärldens kändaste profiler, Don Cherry, riktade nyligen kritik mot folk med invandrarbakgrund i Kanada i ett livesänt program på tv-kanalen Sportnset. Han menade att de var respektlösa som inte bar vallmor på Hågkomstens dag. Nu har han fått sparken från tv-kanalen.

Expressen - 2 timmar sedan

Kritik riktas mot galan: ”Klappa nu – tysta nu”

Ingen mat under prisutdelningen och långa rader med stolar.Fotbollsgalan bjöd på ett annat upplägg än vanligt. – Nu handlar det mer om ”var beredda nu, klappa nu, var tysta nu”, säger Caroline Seger..

Expressen - 3 timmar sedan

”Svennis” skämt om sitt kärleksliv: ”Hon tröttnade”

Sven-Göran Eriksson tilldelades Fotbollskanalens hederspris.Då passade han på att skoja om sitt kärleksliv.– Hon var med ett tag.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.