Sydöstran > Nyheter

Friday, 15 November, 14:32

Sydöstran - 08 nov 19 kl. 14:25

Trafik: Nya p-skyltar på väg mot centrumUnder nästa vecka tänds de första två digitala parkeringsskyltarna på vägen in mot centrala Karlskrona..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Karlskrona

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: TrafikNya , p-skyltar, vägmot , centrum
YA - 26 sep 13 kl. 06:30

Stopp för farligt gods i centrum

Kommunen ville ha bort all tung genomfartstrafik från centrala Tomelilla. Så långt vill inte länsstyrelsen sträcka sig ? men det blir i alla fall stopp för transporter med farligt gods.

YA - 03 aug 13 kl. 06:30

Skyltningsregler ignoreras i centrum

Foto: Maria Persson
Det är ovanligt mycket felskyltat i Simrishamn den här sommaren. Längs Storgatan har åtskilliga affärsidkare placerat ut så kallade gatupratare utan att ha tillstånd för det. Nästa år ska det bli bättre ordning utlovar såväl polisen som kommunen.

YLE - 19 jan 14 kl. 15:51

Farlig trafik på Skolvägen i Oravais

Det körs i farligt höga hastigheter på Skolvägen, en parallellväg till Riksåttan i Oravais centrum. Hastigheten är begränsad till 30 km/h men Jari von Wendt, som bor invid vägen, säger att han dagligen ser bilister som kör uppemot 90 km/h på vägen. Skyltning i södra änden av SkolvägenPåbudsskyltar vid Skolvägen i Oravais Yle/Roger KällmanSkolvägen är en gammal sträckning av Riksväg 8.

YLE - 16 okt 15 kl. 13:32

Smedsby får skyltar från omfartsvägen

Snart finns det skyltar också till Smedsby från Smedsby omfartsväg. Korsholms kommun och Närings-, trafik- och miljöcentralen har nått en överenskommelse om att ändra skyltningen längs Smedsby omfartsväg och Korsholmsvägen som går genom Smedsby centrum. Längs omfartsvägen blir det nu skyltning till Smedsby både vid den planskilda korsningen i Stenhaga i Vasa och vid Karperövägens planskilda korsning.

BT - 23 nov 12 kl. 22:02

Brister i Borås sex huvudcykelstråk

BT har undersökt hur standarden är på Borås sex utpekade huvudcykelstråk. Här följer de brister som uppdagades när BT:s medarbetare testcyklade stråken, och svaren från kommunen. Södra torget ?

Kristianstadsbladet - 13 jan 12 kl. 06:30

Boende föreslår annan vägdragning

Ökat buller, mer avgaser och uppemot en trefaldig ökning av trafiken. Boende på Götgatan är nu oroliga för trafikomläggningen i centrum och ger alternativa förslag till kommunen.
KRISTIANSTAD.

Skånskan - 08 maj 18 kl. 14:00

Stökigt när bussarna leds om

HÖRBY På måndagen påbörjades den andra etappen av centrumombyggnaden i Hörby. Storgatan stängs av, och trafiken leds om.
Bussarna kryssar fram på trånga smågator i centrum, där det egentligen är gångfart som gäller, för att nå de provisoriska hållplatserna på Nya torg.

Skånskan - 14 aug 18 kl. 10:10

Blentarpsbor kräver säkrare korsning

Blentarp Från sin villa ser Margitta Oxborg och hennes man Örjan dagligen bilar köra bra mycket mer än 40 kilometer i timmen som råder på Simontorpsvägen inom det tätbebyggda området.
Nu vill de att Sjöbo kommun ser över hur barn och unga kan gå cykla säkrare över vägen till idrottsplatsen.Margitta och Örjan Oxborg är båda pensionärer.

Kristianstadsbladet - 14 dec 13 kl. 12:00

Körläraren: Många kör fel av gammal vana

Foto: Tommy Svensson
Ombyggnaden av Kristianstads vägar ställer till med bekymmer för förvirrade Kristianstadsbor. De nya trafikreglerna bryts titt som tätt. Kristianstadsbladet tog hjälp av någon som kan: Peter Andersson, körskollärare på Södra Trafikskolan, förklarar vid en rundtur genom centrum hur man numera ska köra bil i Kristianstad.

Barometern - 02 maj 14 kl. 07:22

Hjälp bilisterna hålla hastigheten

Vi vill först och främst tacka Kalmar kommun för hastighetssänkningen till 40 km/h på Kalmarvägen i Lindsdal, det var välbehövligt. Vi upplever dock att detta tyvärr inte fungerar i praktiken när det gäller sträckan mellan före detta Majavallen och korsningen med Nils Holgerssons väg (vid Fjölebro idrottsplats).
Vi bor längs Kalmarvägen, och vår uppfattning är att merparten av bilisterna håller en hastighet runt 60 km/h och att många tyvärr kör fortare än så.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Ståhl får kasta diskus i Stockholm

Sydöstran - 30 minuter sedan

VW satsar 640 miljarder på elbilar

Sydöstran - 15 minuter sedan

Hongkongs största musikfestival ställs in

Sydöstran - 45 minuter sedan

Karlskrona HK värvar från SHL-laget

19-årige backen Christian Lindberg har kritat på för Karlskrona HK. Därmed lämnar han SHL-laget Oskarshamn och är klar för spel i KHK under resten av säsongen. .

Sydöstran - 45 minuter sedan

Över 20 dog på vägarna i oktober

Sydöstran - 30 minuter sedan

Leviathan intar Kulturcentrum

Ett ton skräp i allsköns skiftande färger och material ligger utspritt på golvet i den norra konsthallen. Med utställningen Leviathan vill konstnären Daniel Segerberg uppmärksamma vår tids sjöodjur – plasten som fyller våra hav..

Sydöstran - 1 timme sedan

Korken i för Hyresgästföreningen

En konferensmiddag som gick över gränsen får nu Hyresgästföreningen att införa totalförbud gällande alkohol för anställda. Flera enskilda medarbetare riskerar dessutom att bli av med jobben..

Sydöstran - 1 timme sedan

SEB: Tusentals fall av penningtvätt anmälda

SEB anmälde i fjol flera tusen fall av misstänkt penningtvätt till polis, enligt bankens kommunikationschef Frank Hojem. Finansiell brottslighet måste alla banker hantera, säger han..

Sydöstran - 1 timme sedan

Manchester Citys överklagan avvisasOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.