Nyteknik > Teknik

Friday, 15 November, 16:45

Nyteknik - 08 nov 19 kl. 14:35

Stretchig nanokomposit visar klockan direkt på hudenForskare utvecklar en teknik så att du i framtiden kan slippa att ta med dig klockan på löprundan. En stretchig nanokomposit kan fästas direkt på huden..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stretchig, nanokompositvisar klockan , direkt, huden
YLE - 27 apr 17 kl. 12:17

Kläder och skugga bäst för barnen - nästan två tredjedelar har bränt huden i solen som barn

Ungefär två tredjedelar av finländarna uppger att de bränt sig i solen som barn, visar en enkät som Strålsäkerhetscentralen har gjort. Det bästa sättet att skydda barnen för en överdos av sol är att försöka placera dem i skuggan där UV-strålningen är cirka hälften mindre än i direkt solljus. Strålsäkerhetscentralen och övriga nordiska strålskyddsmyndigheter påtalar i ett gemensamt ställningstagande vikten av att det finns tillräckligt med skugga för barn på lekplatser och friluftsområden.

Kristianstadsbladet - 05 sep 14 kl. 08:30

"Tveka aldrig att söka vård direkt"

Sök upp närmaste vårdenhet direkt. Det är rådet från läkaren om du är allergisk mot getingstick eller blir stucken i munnen och halsen.
Men för de allra flesta människor är ett getingstick inget farligt.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

7 saker du äter som förstör huden

1. LäskLäsk och andra sockriga drycker kan skada hudens kollagen, vilket är det ämne som håller huden fast.Bildkälla
LÄS MER: 9 sätt att bli av med pormaskar3.

SVT - 26 apr 12 kl. 20:47

Hopp om bättre läkemedel via huden

Nu väcks hopp om bättre läkemedel mot hudsjukdomar som till exempel eksem och psoraiasis. Ett svensklett forskningsteam har nämligen lyckats beskriva hur man effektivare ska kunna ge medicin direkt genom huden..

Posh24 - 19 okt 11 kl. 19:12

6 Skönhetstips som förbereder huden för vinterkylan!

Kallt väder, torrt klimat och blåsiga dagar är vår huds värsta fiende! Efter bara några dagar av kallt väder så blirvår hud torr och tråkig...usch!

IDG - 25 apr 13 kl. 13:29

Kretsen som trycks direkt på huden

Med en flexibel plastfilm som underlag kan elektronikkretsar fästas på vår hud. Nu slopar forskarna plasten och trycker sensorerna direkt på skinnet..

Skånskan - 02 maj 18 kl. 14:00

Konatnär som går direkt på materialet

Idéer. Thale Vangen berättar att hon inte brukar göra skisser till sina konstverk. – Jag är lite otålig, går hellre direkt på det riktiga materialet.

YLE - 6 timmar sedan

"Äntligen chans att vara med i världens största fest" - Svenska Yle sänder direkt från Medborgartorget under Finlands historiska match

Fredag kväll innebär chans till historisk fotbollsfest i Helsingfors. Finlands fotbollsherrar kan för första gången ta sig till ett stort mästerskap. Svenska Yle sänder direkt under kvällen och förmedlar stämningarna i Helsingfors..

Sydsvenskan - 24 sep 15 kl. 04:05

Emaljen vandrade in från huden

Emaljen, som skyddar våra tänder, uppkom i huden och hamnade i munnen långt senare.Den överraskande upptäckten gjordes av forskare från Uppsala universitet och kinesiska Peking och presenteras i tidskriften Nature.I studien, som korsar paleontologi med dna-analys, har olika fiskar med emaljen ganoin undersökts, bland annat 400 miljoner år gamla fossil från benfiskar från Gotland och Kina.

Helsingborgs Dagblad - 24 sep 15 kl. 04:05

Emaljen vandrade in från huden

Emaljen, som skyddar våra tänder, uppkom i huden och hamnade i munnen långt senare.Den överraskande upptäckten gjordes av forskare från Uppsala universitet och kinesiska Peking och presenteras i tidskriften Nature.I studien, som korsar paleontologi med dna-analys, har olika fiskar med emaljen ganoin undersökts, bland annat 400 miljoner år gamla fossil från benfiskar från Gotland och Kina.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Volkswagens tunga investering: 640 miljarder på elbilar

Volkswagen investerar 60 miljarder euro, motsvarande 640 miljarder kronor, fram till 2024 i en elektrifiering av kommande bilmodeller..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Fords elbil avslöjad före premiären

På söndag skulle det vara klimax. Efter lång tids väntan och massvis med teasers var tanken att Ford skulle ryckt skynket av sin framtid. Men överraskningen uteblir – detta då Mustang Mach-E redan avslöjats..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Shapes rörkonstruktion fick SSAB:s stålpris

Vinnaren av det tjugonde Swedish Steel Prize tilldelas priset för banbrytande användning av martensitiskt stål i en 3d-formad rörkonstruktion för takräcken till bilindustrin..

Nyteknik - 4 timmar sedan

”Låt företagen ta fullt ansvar vid en kärnkraftolycka”

REPLIK. Ni har helt rätt om kärnkraften men ändå helt fel. Det är kostnaden vid en eventuell olycka som är kruxet med kärnkraft.

Nyteknik - 5 timmar sedan

Nu ska de bygga en flygande prototyp av sin jetdrivna mc

Deras flygande motorcykel ska prestera 241 km/h – men enligt Jetpack Aviation är den teoretiska toppfarten över 640 km/h. Nu har investerare lagt pengar för att få upp en prototyp i luften.  .

Nyteknik - 6 timmar sedan

13 timmars legobygge – fast på bara 8 minuter

Ny Teknik (med spännande gäster!) byggde lego i 13 timmar. Vi testade att skruva upp hastigheten med 10 000 procent.

Nyteknik - 6 timmar sedan

Addtechs it-system fortfarande utslagna efter hackerattack

För två veckor sedan drabbades teknikkoncernen Addtech av ett ransomwarevirus. Fortfarande har många av dotterbolagen stora problem, med försenade leveranser till följd..

Nyteknik - 7 timmar sedan

”Skinn” av kolnanorör kan skydda framtidens raketer

Forskarnas nya kompositmaterial öppnar vägen för böjliga värmesköldar med låg vikt. Deras kolnanorör skulle kunna täcka framtidens raketer, som ett tunt skinn..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Rymdministern: Därför investerar Sverige över en miljard per år i rymden

Nästa år ska Sveriges rymdbudget för första gången ligga på över en miljard kronor. ”Det här skapar jobb i Sverige”, säger rymdminister Matilda Ernkrans..

Nyteknik - 8 timmar sedan

IEA: Elbehoven i framtiden blir enorma

Elektricitet får en allt viktigare roll i världens framtida energisystem. Användningen kommer att växa mer än dubbelt så snabbt jämfört med ökningen av det totala energibehovet, enligt IEA..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.