Skånskan > Nyheter

Wednesday, 20 November, 20:41

Skånskan - 08 nov 19 kl. 14:39

Slutspelat för Kinas ungaUtrikes Med en ny lag ska Kinas regering styra över invånarnas datorspelsvanor.
En åtgärd mot det stegrande datorspelsberoendet i landet.
Det kontroversiella lagförslaget meddelades av ledningen i Beijing på tisdagen, skriver statliga nyhetsbyrån Xinhua. Kortfattat medför den nya lagen stora restriktioner för hur landets barn och minderårigas får använda datorspel.
Dels kommer det inte längre vara tillåtet för personer under 18 år att spela mellan klockan 22 och 08 morgonen därpå, dels får barn under 16 år numera spela max 90 minuter på vardagar och tre timmar på helgdagar.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Kinas, Med, Beijing, Xinhua

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Slutspelatför , Kinas, unga
DI - 04 mar 16 kl. 05:20

Privatjet het fluga hos Kinas unga miljardärer

Kinas unga miljardärer shoppar lyxflygplan som aldrig förr. Och flygplanstillverkarna drar in tusentals miljarder, enligt Bloomberg..

Sydsvenskan - 04 jun 14 kl. 05:30

Rakel Chukri: En dag ska Kinas unga också få höra

Helen Gao var bara några år gammal när massakern på Himmelska fridens torg ägde rum. Hennes egna föräldrar var vittnen till mördandet av fredliga demonstranter. Ändå dröjde det ända till 2009 innan hon pratade med en jämnårig om händelserna.

DN - 25 sep 13 kl. 14:56

Kinas unga krossar spargrisen

Zhang Liming har inte varit rädd för att låna pengar och köpa lägenhet åt familjen och sina föräldrar. Hundratusen kronor om året går till resor. Hans syn på pengar, hur mycket som ska sparas, lånas och användas, får hans egen mor att förfasas..

SVT - 08 dec 17 kl. 03:29

Kinas unga modeskapare förnyar begreppet ”Made in China”

Antalet miljonärer i Kina ökar, och det växande intresset för lyxartiklar har fått modeindustrin att blomstra och bli glödhet, och dem nya generationen designers har inga bekymmer att hitta köpare utomlands..

Skånskan - 3 timmar sedan

Satsning på barn och unga presenterades

MALMÖ 30 miljoner extra till arbetsmarknads- och socialnämndens arbete med barn och unga var en nyhet som kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) presenterade under den inledande allmänpolitiska debatten.Budgetfullmäktige i Malmö inleddes på onsdagsmorgonen och väntas pågå i två dagar. Mötet började med en allmänpolitisk debatt och i inledningen av den presenterades ytterligare en satsning som S och L vill ge arbetsmarknads- och socialnämnden för att stärka det förebyggande arbetet med barn och unga.

BT - 16 nov 14 kl. 11:02

Kinas kristna revolution

Det finns fler kristna i Kina än det finns medlemmar i landets kommunistiska parti. Världens största bibeltryckeri ligger i Kina. Är det en ny revolution vi ser?

BT - 02 jan 15 kl. 08:52

Flest unga kvinnor bland de döda

De flesta av de ihjältrampade i nyårstragedin i Shanghai var unga kvinnor, bekräftar den kinesiska mångmiljonstadens myndigheter. Kritiken är stark mot regeringen och polisen för att de inte kunde förhindra de 36 dödsfallen. - Shanghais styrande måste ta ansvar för detta.

Expressen - 08 nov 19 kl. 13:58

Kinas drag – förbjuder unga att spela dator

Inget dataspelande mellan 22.00 och 08.00 och max 90 minuter per vardag.

YLE - 05 apr 17 kl. 05:26

Morgonkollen: Kinas president i Finland, damlejonen slog damkronorna

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Läget inrikes: Kinas president Xi Jingping besöker som bäst Finland tillsammans med sin hustru Peng Liyan. Xi kommer i dag att träffa Finlands politiska ledning i Helsingfors, bland annat statsminister Juha Sipilä och riksdagens talman Maria Lohela.

BT - 11 timmar sedan

JUST NU: Sex unga personer anhållna efter överfallet på Norrby

Sex väldigt unga personer har anhållits efter det brutala överfallet på Norrby i mitten på oktober. En bilist blev påhoppad och misshandlades svårt av uppemot 15 personer efter att han ska ha konfronterat gänget..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Nytt avtal ska ge Sjöbo kraft att växa

Sjöbo Problemet med att få fram el i Skåne har inneburit att Sjöbo inte kunnat växa. Men nu ska problemet vara löst.Skåne har de senaste åren haft problem med elförsörjningen, något som har påverkat satsningar i regionen.

Skånskan - 1 timme sedan

Tvingades riva innan husaffären

VÄGGARP Innan husaffären slutfördes hörde spekulanten av sig till Eslövs kommun för att höra att alla bygglov var på plats. Det var de inte. Säljaren tvingades modifiera ett tillbyggt uterum och fick betala sanktionsavgift på drygt 24 000 kronor.

Skånskan - 1 timme sedan

”Coolt att motorkulturen får egen profil”

HÖRBY Luciakortegen genom Hörby ordnas för tredje året.
– Det känns ganska coolt att vi får en egen profil på motorkulturen i byn, säger Per Persson Landqvist i CMMC.Första året deltog i ett 20-tal bilar – mest i form av a-traktorer och epa-traktorer.

Skånskan - 1 timme sedan

Hörby lucia läggs ner – ersätts med kortege

HÖRBY Det blir ingen luciakröning på julskyltningen i Hörby nästa söndag, och inte heller någon luciakonsert den 13 december. En över 50-årig tradition i byn bryts.Istället stöttar kommunen det motorburna luciafirandet ”Allt kul på hjul” som rullar genom byn den 13 december.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ridupproret kräver svar

STAFFANSTORP Staffanstorp har fått sitt eget riduppror.
Det bildades vid mötet i Hjärupslundsskolan på tisdagskvällen.Staffanstorps ridsportförening hade bjudit in alla som vill att kommunen även i fortsättningen ska kunna erbjuda ridsport.

Skånskan - 2 timmar sedan

87 kvadratmeter stort hus i Skurup sålt

Skurup Petra Anna Maria Jönsson, 44, och Mattias Jonas Ståhl, 42, är nya ägare till fastigheten på adressen Västergatan 37 i Skurup. Husets byggår är 1955 och det har en boyta på 87 kvadratmeter. Säljare är Christina Adler och Leif Stenholm.

Skånskan - 3 timmar sedan

46 000 till dykförening

kävlinge Active divers i Kävlinge får 46 000 kronor av Postkodlotteriet. Genom projektet ”Under Ytan” ska de få barn och ungdomar att uppleva hur det ser ut under vattenytan. Målet är att fler ska värna vår natur och vattenmiljö.

Skånskan - 3 timmar sedan

Sömnad och kaffe i Lödde

Lödde På söndag klockan 15-17 håller Högs sy- och samtalsförening höstkaffe på Lödde församlingshem. Det blir också föredrag av P.U.

Skånskan - 3 timmar sedan

Hade förbjudna tabletter

ESLÖV En 38-årig Eslövsbo åtalas för att ha förvarat narkotika och dopningspreparat i en villa i Eslöv. Polisen beslagtog i februari förra året 59 tabletter tramadol, en tablett metylfenidat, 83,5 tabletter alprazolam, sex tabletter oxykodon, en tablett kodein, 13 tabletter tamoxifen, 1,55 gram letrozol, nio tabletter oxandrolon, 0,09 gram tamoxifen, 591 tabletter metandienon, två tabletter stanozolol och 31 tabletter metyltestosteron. 38-åringen erkänner ringa narkotikabrott och ringa dopningsbrott..

Skånskan - 3 timmar sedan

För trångt på Trollsjögården

ESLÖV Det är för trångt i lägenheterna på serviceboendet Trollsjögården. Närmare bestämt är det arbetsutrymmet vid sidan om toalettetstolarna som är för litet. Det ska vara minst 0,8 meter men när Arbetsmiljöverket gjorde en tillsyn på boendet i oktober noterade man att det var mindre än så.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.