BT > Nyheter

Wednesday, 13 November, 08:10

BT - 08 nov 19 kl. 14:21

Vården efterlyser fler organdonatorer: ”Måste våga ta samtalet”Många kan tänka sig att donera sina organ efter att man avlidit. Trots det är brist på donatorer. – Det är viktigt att göra sin vilja känd, säger Maria Ahlerup donationsansvarig läkare på Säs. .
Läs mer på BT
Läs mer om:
Maria Ahlerup, Säs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vården, efterlyser, fler, organdonatorerMåste , vågata , samtalet
GöteborgsPosten - 07 sep 13 kl. 06:00

Boende i Biskopsgården efterlyser fler poliser

? Sluta skylla på samhället. Alla har ett eget ansvar för sin framtid, säger Natalie, boende i Biskopsgården..

Sydöstran - 08 okt 18 kl. 09:56

Fler organdonatorer behövs

Det behövs fler organdonatorer i Sverige. Trots en ökning av antalet donerade organ under 2017 var det fortfarande 40 människor som dog i väntan på transplantation förra året. - Behovet är fortfarande stort för tillgången motsvarar inte behovet, säger Agneta Holmström på Socialstyrelsen.

YA - 08 okt 18 kl. 09:56

Fler organdonatorer behövs

Det behövs fler organdonatorer i Sverige. Trots en ökning av antalet donerade organ under 2017 var det fortfarande 40 människor som dog i väntan på transplantation förra året. - Behovet är fortfarande stort för tillgången motsvarar inte behovet, säger Agneta Holmström på Socialstyrelsen.

Kristianstadsbladet - 13 feb 14 kl. 08:30

Kommunen efterlyser fler familjehem

Kommunen efterlyser fler familjehem för ensamkommande flyktingbarn. Behov finns också av att öppna ytterligare ett så kallat integrationsboende.
Kristianstads kommun räknar med en stor ökning av antalet ensamkommande flyktingbarn.

Expressen - 11 feb 15 kl. 13:00

Efterlyser fler filmer från vaktingripandet

MALMÖ. Kammaråklagare Ulf Hansson som utreder anmälan mot ordningsvakterna efterlyser fler filmer som visar vad som hände på Malmö centralstation. – Det kanske finns fler som filmer visar händelseförloppet från andra vinklar, säger Ulf Hansson Den 9-årige pojken får inom kort en advokat som utses av tingsrätten.

Nerikes Allehanda - 01 okt 13 kl. 04:00

Handlarna efterlyser fler parkeringsplatser på stan

För stans handlare är det antalet platser snarare än parkeringstiden som är den stora frågan. De efterlyser fler, både lång- och korttidsparkeringsplatser..

Västerbottens Folkblad - 27 okt 15 kl. 22:17

Efterlyser fler madrasser

Röda korset efterlyser fler rena, hela och inplastade madrasser som kan lämnas in till Returbutiken på Gimonäs. Tanken är att madrasserna ska användas till nyanlända flyktingar i länet. Även kuddar och täcken tas tacksamt emot.

Sydsvenskan - 07 okt 16 kl. 09:50

Jan Sigurd skriver bok om Piraten – efterlyser fler historier från Malmötiden

Hur såg Fritiof Nilsson Piratens liv i Malmö ut egentligen? Nu skriver författaren och komikern Jan Sigurd en bok om Piratens Malmötid och efterlyser fler historier från folk som kände och träffade honom..

GöteborgsPosten - 25 apr 17 kl. 15:36

De efterlyser fler utbildade kollegor

Barngrupperna blir allt mindre i svensk förskola. Men samtidigt sjunker personalens utbildningsnivå. Förskolelärarna Johanna Rahm och Jenny Andersson efterlyser fler utbildade kollegor..

YA - 14 feb 18 kl. 00:01

Fastighetsägare på gågatan efterlyser fler p-platser

Fastighetsägaren Gunnar Gunnarsson efterlyser fler parkeringsplatser i centrum för att skapa mer liv på gågatan. – Tillgängligheten har en stor betydelse, säger han..

Fler nyheter från BT

BT - 10 minuter sedan

Väg avstängd: Arbete vid gamla väg 40

Under veckan pågår vägarbete vid väg 40 i höjd med Brunn..

BT - 30 minuter sedan

Många tar flygförseningar till domstol

Allt fler kräver kompensation från flygbolag via domstol. Tingsrätten är överhopad med flygmål..

BT - 1 timme sedan

Ohållbart långa väntetider för att få bevaka med kamera: ”Inte acceptabelt”

Bristande resurser på datainspektionen innebär idag lång väntan på kamerabevakningstillstånd. I Borås har en förskola väntat nästan ett år på tillstånd. – Det är inte acceptabelt, säger Peder Englund på Borås stads centrum för kunskap och säkerhet..

BT - 1 timme sedan

Utökat samarbete kring övervakningskameror mellan polisen och Borås stad

Polisen vill samarbeta med Borås kring kameraövervakning och kommunen är med på noterna. I en färsk undersökning slår staden fast det finns förutsättningarna..

BT - 1 timme sedan

Luttrade invånare nära storbränderna

Närmare hundra eldsvådor och utropat nödläge. Men alla i de brandhärjade områdena i Australien är inte så oroade som myndigheterna vill att de ska vara..

BT - 1 timme sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Bil in vägräcke på riksväg 27. Olovlig körning och narkotikabrott i Sjuhärad..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.