Expressen > Nyheter

Thursday, 21 November, 21:08

Expressen - 08 nov 19 kl. 14:08

Kortare sommarlov kan öka trycket på lärarnaKorta ner sommarlovet och inför tre terminer i stället.Det förslaget är på bordet i Malmö men får nu mothugg av Lärarförbundet som befarar en ökad arbetsbelastning..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Malmö, Lärarförbundet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kortare, sommarlovkan , öka, trycket, lärarna
SvD - 28 mar 16 kl. 19:00

M vill ha kortare sommarlov i Stockholm

Moderaterna i Stockholms stad vill införa tre terminer i skolan på försök. Med ett kortare sommarlov hoppas oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) förbättra resultaten och öka likvärdigheten i skolorna, samtidigt som familjer lättare ska få ihop vardagen. Blir förslaget verklighet riskerar dock lärarbristen att öka ytterligare..

Expressen - 30 mar 16 kl. 17:45

Lärarnas Riksförbund mot kortare sommarlov

Tre terminer och kortare sommarlov, så vill Moderaterna i Stockholm förändra skolan. Lärarnas Riksförbund är kritiska till förslaget. – More of the same är inte lösningen på problemet.

Expressen - 30 mar 16 kl. 10:01

Behövs kvalité – inte kortare sommarlov

Det är viktigare att satsa på kvalitet än på kvantitet. Förslaget om ett treterminssystem med förkortat sommarlov får politikerna därmed ta tillbaka helt och hållet, skriver lärarna Sara Bruun och Lisa Eriksson..

YLE - 15 aug 17 kl. 14:25

Kortare sommarlov och längre höstlov… eller tvärtom? Vad tycker du?

Varje höst går debatten het om hur långa skolloven borde vara. En del tycker att det är skönt med semester i juni, medan andra hellre skulle hålla semester i augusti, men då går barnen redan i skola. Vad tycker du - hur borde skolåret och loven byggas upp?

Helsingborgs Dagblad - 03 jun 11 kl. 07:28

Kortare sommarlov i Danmark

Elever och lärare på danska gymnasier får vänja sig vid att sommarlovet i framtiden blir kortare. Detta är en följd av att skolårets längd nu har bestämts till 209 dagar i stället för som tidigare 200 dagar. Det betyder att en vecka av sommarlovet försvinner.

Nya Wermlands Tidningen - 14 jun 11 kl. 07:40

Kortare sommarlov för niorna på Hammarö

Sommarlovet är här ? iallafall i Karlstad. För niorna på Hammarö blir lovet en vecka kortare, de slutar först på torsdag..

SVT - 18 jun 15 kl. 17:17

M-förslag: Kortare sommarlov och mer undervisning

Sommarlovet bör kortas och eleverna få flera undervisningstimmar. Och tre terminer är bättre än två. Det föreslår en arbetsgrupp inom Moderaterna men både lärare och elever är skeptiska.

Aftonbladet - 29 mar 16 kl. 15:46

Kortare sommarlov bra för jämlikheten

UNT - 29 sep 16 kl. 13:57

L: Kortare sommarlov för nyanlända

Liberalerna vill förlänga skolplikten till 20 års ålder och halvera sommarlovet för nyanlända..

Aftonbladet - 29 sep 16 kl. 13:57

L: Kortare sommarlov för nyanlända

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Man på demensboende försvunnen – i månader

Samma dag som mannen flyttade in på demensboendet i Angered i somras försvann han.Nu – tre månader senare – är han fortfarande försvunnen.– Det är otroligt beklagligt att det här inträffat, säger Anna Hildesson, sektorschef inom äldreomsorgen i Angered.

Expressen - 15 minuter sedan

Hittelön utlovad för blinda hunden Pepsi

Den blinda Jack Russel-tiken Pepsi grävde bakom huset med sin kompis Siri.När det var dags för mat kom bara Siri tillbaka – nu har Pepsi varit försvunnen i över en vecka.– Pappa har utlyst en hittelöning nu, vi har inget att förlora säger matte Natalie Akrell..

Expressen - 30 minuter sedan

Person sparkades ner på tågspår av beväpnad man

En person har blivit nedsparkad på ett tågspår av en beväpnad man, skriver Aftonbladet. Polisen är på väg till Sundbybergs station. .

Expressen - 1 timme sedan

De infekterade bråken bakom SD:s opinionsframgång

Sverigedemokraterna går som tåget i opinionen och använder Sölvesborg som politiskt skyltfönster. Men samtidigt präglas stora delar av partiet av infekterade bråk, petningar, avhopp och uteslutningar. ”I det stora hela tror jag inte att det har någon större betydelse.

Expressen - 1 timme sedan

Vanessa fick 48 timmar att leva – för två år sedan

Vanessa Lundahl ignorerade alla tecken in i det sista. Tillslut blev det svart på vitt: En stor tumör i hjärnan som fick läkarna att ge henne 48 timmar kvar att leva. Nu har det gått två år.

Expressen - 1 timme sedan

Brand på Kungsholmen – boende evakueras

Det brinner i ett sju våningar högt flerfamiljshus på Kungsholmen i Stockholm.Räddningstjänsten evakuerar de boende.– Vad som brinner vet jag inte, säger Therese Blades, ledningsoperatör vid räddningstjänsten..

Expressen - 1 timme sedan

Lind: Sölvesborg är ett skräckexempel

Sverigedemokraterna använder kulturpolitik och konst för att forma sin önskade kollektiva identitet. Det skriver kulturministern Amanda Lind (MP) i ett debattinlägg i SvD. ”Kommunen är ett skräckexempel på hur politiska diktat för konsten och kulturen formuleras redan i kommunstyrets politiska programförklaring”, skriver hon.

Expressen - 2 timmar sedan

Kvinna med barnvagn påkörd – bilist smet

En kvinna med barnvagn har blivit påkörd i Falköping.Bilisten, som färdades i en silverfärgad bil, uppges ha smitit från platsen.Den påkörda kvinnan har förts till sjukhus..

Expressen - 2 timmar sedan

Kvinnan som vann tio miljoner hittad

Det var en äldre kvinnlig pensionär i Malmö som vann tio miljoner på Joker. Svenska Spel har sökt efter henne. I dag tog letande slut.

Expressen - 2 timmar sedan

Nu presenteras vinnarna i Stora journalistpriset

Nu presenteras vinnarna i Stora journalistpriset.En av de nominerade är Expressens kolumnist och kulturskribent Patrik Lundberg – som kan bli ”Årets röst”.Expressen TV sänder live från prisutdelningen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.