YLE > Finland

Sunday, 17 November, 00:56

YLE - 08 nov 19 kl. 13:37

Social- och hälsovårdsministern tycker att cannabis borde avkriminaliserasMänniskor som använder cannabis borde inte straffas, anser social- och hälsovårdsminister Aino-Kaisa Pekonen (Vf)..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Aino-Kaisa Pekonen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Socialoch , hälsovårdsministerntycker att , cannabis, borde, avkriminaliseras
YLE - 22 aug 13 kl. 15:27

"Social- och hälsovårdsreformen går i fel spår"

Samlingspartiet inbjuder oppositionspartierna till diskussioner om hur social- och hälsovårdsreformen ska genomföras. Det här budet gav Samlingspartiets ordförande Jyrki Katainen centerledaren Juha Sipilä i dag under en partiledardebatt på S:t Michels torg. Båda partiledarna var överens om att reformer behövs både inom social- och hälsovårdssektorn och kommunsektorn.

YLE - 27 jun 14 kl. 10:58

"Gjutfel i lagen försämrar hälsovården"

Riksdagens stora social- och hälsovårdsreform har ett kryphål som kan äventyra Finlands social- och hälsovård i framtiden. Det säger professor Mats Brommels vid Karolinska institutet i Stockholm. Han är en av de experter som deltog i beredningen av reformen.

YLE - 06 feb 17 kl. 05:20

Pedersöre vill ha två hälsovårdsstationer i kommunen

Pedersöre kommun har en hälsovårdsstation i Bennäs. Kommunen har en andra tillfällig hälsovårdsstation. Nu är frågan var den andra stationen permanent ska placeras.

YLE - 23 maj 17 kl. 05:24

Inga papperslösa har uppsökt hälsovård i Vasa

I Vasa är det inte aktuellt att utöka hälsovårdstjänsterna för papperslösa, det vill säga personer utan uppehållstillstånd. Behovet verkar inte finnas. Ledande överläkare Markku Sirviö säger att man inom hälsovården i Vasa inte haft att göra med papperslösa personer överhuvudtaget.

YLE - 06 mar 15 kl. 04:18

"Staten borde ta över kommunernas vårdansvar"

Det råder ett stort missnöje över det fällda förslaget på en ny vårdreform inom social- och hälsovårdssektorn. Enligt SOSTE, Finlands social och hälsa rf, prioriterar grundlagsutskottet kommunernas autonomi framom rätten till jämlik vård. Vertti Kiukas, generalsekreterare för SOSTE tycker det här är ett stort misstag.

YLE - 22 maj 16 kl. 07:36

Social- och hälsovårdsnämndens svenska sektion är hotad i Helsingfors

När Helsingfors stad gör om sin ledningsmodell kan svenskan få en sämre ställning i social- och hälsovårdsnämnden och dess sektioner. Social- och hälsovårdsnämnden har en svensk sektion som behandlar klagomål och besvär gällande beslut om till exempel färdtjänst eller utkomststöd. Svenskspråkiga Helsingforsbor kan överklaga beslut på svenska, och ärendet behandlas på svenska av politikerna i sektionen.

YLE - 12 nov 16 kl. 15:15

Hälsovårdspersonal kan snoka på patienter utan konsekvenser

En stor del av personalen inom hälsovården kan fiska fram känsliga uppgifter i Helsingfors stads patientinformationssystem utan att någon vet om det, säger läkare Antti Lähteenmäki. Det finns stora brister i Helsingfors stads elektroniska patientregister Pegasos. Enligt läkare Antti Lähteenmäki kan nyfikna hälsovårdsarbetare lätt gräva fram information om till exempel sin granne eller en offentlig person.

YLE - 12 nov 16 kl. 15:15

Hälsovårdspersonal kan snoka i patientuppgifter utan konsekvenser

En stor del av personalen inom hälsovården kan fiska fram känsliga uppgifter i Helsingfors stads patientinformationssystem utan att någon vet om det, säger läkare Antti Lähteenmäki. Det finns stora brister i Helsingfors stads elektroniska patientregister Pegasos. Enligt läkare Antti Lähteenmäki kan nyfikna hälsovårdsarbetare lätt gräva fram information om till exempel sin granne eller en offentlig person.

YLE - 02 sep 14 kl. 06:11

Social- och hälsovårdsnämnden vill ändra servicenätsförslag

Det krävs ännu en hel del justeringar i det planerade servicenätet för social- och hälsovård i Helsingfors. Det här framkommer i Yle Huvudstadsregionens rundringning till ledamöterna i social- och hälsovårdsnämnden. Ingen ledamot vill ändå såga förslaget vid anklarna.

YLE - 18 feb 13 kl. 13:12

Välimäki: 20 områden för social- och hälsovård

Finlands social- och hälsovård borde delas in i tjugo geografiska områden, föreslår Social- och hälsovårdsministeriets förra kanslichef Kari Välimäki i en ny bok. Enligt Välimäki borde social- och hälsovården organiseras oberoende av nuvarande kommunala och administrativa gränser. Välimäki förespråkade samma modell som kanslichef innan han i höstas avgick för att bli verkställande direktör för Sjömanspensionskassan.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Polisen avbryter avvisningar till Irak – Inrikesminister Ohisalo: ''Beslutet är motiverat''

Polisen i Helsingfors meddelar i ett twittermeddelande att de tills vidare pausar avvisningar av asylsökande till Irak. Det gäller trots det inte utvisningar av brottslingar..

YLE - 12 timmar sedan

Vänsterförbundet återvalde Li Andersson till ordförande – Joonas Leppänen petades från partisekreterarposten

Följ med direkt då Vänsterförbundet återväljer Li Andersson och röstar om vem som blir partisekreterare..

YLE - 8 timmar sedan

Jedvard Iverus hade inte mycket till övers för Lovisa - grundade museum för att bringa lite bildning till hålan

De odödliga – tingens minne heter vinterns utställning i Lovisa stads museum. Här visas unika föremål som samlades in av museets grundare Jedvard Iverus och sex konstnärers nytolkningar av samlingen..

YLE - 12 timmar sedan

Sjundeå räknar med negativt resultat 2020 - och det är ingen katastrof

Sjundeås budget för nästa år går på minus - men bara lite. Kommunens allra största satsning de närmaste åren, ett fint nytt skolcentrum, genomförs med finansieringsleasing. Priset på omkring 20 miljoner euro syns inte alls i budgetens lista över investeringar..

YLE - 12 timmar sedan

Live kl 14.05: Vänsterförbundet återväljer Li Andersson till ordförande – det blir val om partisekreterarposten

Följ med direkt då Vänsterförbundet återväljer Li Andersson och röstar om vem som blir partisekreterare..

YLE - 13 timmar sedan

Transportfacket AKT hotar med utvidgade stödåtgärder i poststrejken

Transportfacket AKT ska utvidga sina stödåtgärder i poststrejken ifall parterna inte får till stånd ett avtal. Stödåtgärderna omfattar övertidsförbud, samt förbud för att byta skift..

YLE - 16 timmar sedan

Replotbo i Hongkong: Känner mig fortfarande säker här

Johanna Loo från Replot bor i Hongkong. Under de senaste dagarna har våldet trappats upp igen..

YLE - Igår: 09:03

Jari Sillanpää åtalas för sexuellt utnyttjande av barn - alla julkonserter ställs in

Artisten Jari Sillanpää åtalas för sexuellt utnyttjande av barn och spridning av pornografisk bild. Sillanpää bestrider båda åtalen..

YLE - 18 timmar sedan

Uutissuomalainen: Nästan 70 procent tycker att vårdares löner borde höjas mer än andra yrkesgruppers

Enligt en undersökning gjord av Uutissuomalainen vill finländarna höja lönerna för vårdare mest..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.