YA > Lokalt

Friday, 15 November, 01:48

YA - 08 nov 19 kl. 13:43

Annorlunda jakt på familjehem på arenanYstads kommun tar ett nytt grepp i jakten på fler jour- och familjehem. – Vi finns på Ystads arena i samband med IFK Ystads match mot Lugi på lördag, säger Josefin Hallgren på placeringsenheten på Ystads kommun. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Ystads, IFK Ystads, Lugi, Josefin Hallgren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Annorlunda, jakt, familjehem, arenan
Helsingborgs Dagblad - 10 sep 14 kl. 15:13

Annorlunda cirkus på arenan

Cirkus Scott ger under fyra dagar inomhusföreställningar i Helsingborg Arena..

YA - 16 jun 14 kl. 10:04

Familjehem söks till flyktingbarn

Ystads kommun vill ha fler möjligheter att ta emot ensamkommande flyktingbarn och vänder sig nu också till allmänheten i jakt på familjehem i närområdet.
Trycket är stort på landets kommuner att ta emot fler ensamkommande flyktingbarn. Sedan årsskiftet har Migrationsverket befogenheter att placera ut barn utan hänsyn till gällande eller obefintliga avtal.

Helsingborgs Dagblad - 14 jun 15 kl. 04:00

Varje kostnad nagelfars i äldreomsorgen – Arenan har fritt blås

Läste med intresse artikeln om beläggning av stadens arena och idrottshallar. Det var också intressant att ta del av VD:ns och ekonomidirektörens synpunkter kring verksamheten. Om jag inte missförstod det hela så fanns det ingen enskild budget för drift och verksamhet på arenan.

Kristianstadsbladet - 06 mar 13 kl. 09:00

Kommunen sätter in vakter på Arenan

Foto: Bosse Nilsson
Misshandeln i Kristianstad Arena får konsekvenser. Nu sätter Kristianstad kommun in ordningsvakter i Arenan vid arrangemang.
?

YLE - 26 jan 14 kl. 10:14

Livet som Mamma Annorlunda

Då Anne Salovaara-Kero fick sitt andra barn insåg hon inte genast att något var fel. Det var först med tiden som hon började ifrågasätta om hennes pojke Anton verkligen utvecklades som han skulle. - Allt var egentligen normalt hela första året, det var först vid då vi märkte att han inte ville börja gå som vi krävde undersökningar.

SmålandsPosten - 07 mar 18 kl. 18:30

Ökat behov av familjehem

Kommunens jakt på familjehem till barn och ungdomar fortsätter. I år har man gjort en kraftansträngning och aktivt gått ut och sökt efter fler. Men intresset har inte varit överväldigande stort.

Sydöstran - 15 dec 18 kl. 06:00

Höjer ersättning i jakt på familjehem

Kommunen har svårt att hitta personer som vill ställa upp som stöd för unga som mår dåligt. Istället ordnar den privata sektorn familjehem, till en hög kostnad. Nu hoppas kommunen att en höjning av ersättningen till familjehemmen ska förändra situationen..

Skånskan - 03 dec 16 kl. 14:00

Kommunen efterlyser fler familjehem

eslöv Sedan förra hösten har privata bolag gått in i familjehemsarbetet i Eslöv, men nu vill kommunen återta familjehemmen i kommunal regi.
I onsdags hölls ett informationsmöte för att söka efter fler intresserade personer till familjehem. ERWP.

BT - 12 okt 14 kl. 07:33

Behovet av familjehem ökar

När allt fler ensamma flyktingbarn kommer till Sverige ökar behovet av familjehem. Borås söker nu familjer med plats i både hem och hjärta. Maria Taube är en av de ansvariga för att rekrytera familjehem.

Skånskan - 21 jan 16 kl. 21:00

Rekordmånga i kö till familjehem

Malmö Rekordmånga barn köar för familjehem, och intresset för att bli familjehem ökar kraftigt. Men många har inte tänkt igenom saken riktigt innan de ansöker.Just nu står ett hundratal barn – det vill säga sådana som inte fyllt 18 år – i kö för att få ett familjehem i Malmö, säger Ann-Christine Rosenlund, som är kommunens samordnare.

Fler nyheter från YA

YA - 5 timmar sedan

Politiskt avhopp: ”Vill prioritera familjen”

Magnus Anderberg har ett brinnande intresse för politik och sitter i bland annat fullmäktige och kommunstyrelsen för Moderaterna. Nu väljer han nu att hoppa av alla sina politiska uppdrag. – Mitt jobb som polis kräver mycket och jag vill ha tid till att ta hand om min familj, säger han.

YA - 8 timmar sedan

Djurskydd: Haltande och kliande katter omhändertagna

En katt var enögd, en haltade och flera kliade sig. Eftersom djurägaren inte gett sina katter veterinärvård och en bra miljö har länsstyrelsen omhändertagit sju katter..

YA - 19 timmar sedan

Snart slocknar ljuset i Knickarp

När Eon gräver ned elledningen försvinner stolparna som gatljuset sitter på och Knickarp riskerar att bli mörklagt. Varken Ystads kommun eller Trafikverket är beredda att stå för kostnaden för ny belysning. – Vi betalar lika mycket skatt som de i stan, säger Jens Karlsson, ordförande i Knickarps byalag..

YA - Igår: 23:59

Lars Mohlin: Måla svart, vitt eller ge plats för lite nyanser?

Har lyssnat på ett föredrag som fick mig att fundera. Ska journalister försköna eller förtala? Tror det är bäst att helt enkelt hålla sig till sanningen..

YA - Igår: 00:01

Skrotat utskott vållar fortfarande debatt

Kommunen har skrotat sitt hamnutskott, men frågan är fortfarande en politiskt het potatis. .

YA - Igår: 00:01

Spiken i kistan för en boulehall

Trots flera utredningar ser det inte ut att bli någon möjlighet att spela boule inomhus. .

YA - Igår: 21:00

Ystadskrogar söker nya ägare

Två restauranger i Ystad leta efter nya ägare. Restaurang & pizzeria Skogshyddan är till salu och på hamngatan 14 hoppas fastighetsägaren hitta en ny hyresgäst..

YA - Igår: 19:05

Beslut om ny tomt för Ystads polishus innan jul

Planerna för ett nytt polishus i Ystad rullar vidare. Polisen har fått in ett antal intressanta tomter och innan jul ska ett beslut vara fattat..

YA - I förrgår: 14:52

Grovt rattfylleri: För full för att blåsa i alkomätaren – "en livsfara”

Med 2,64 promille alkohol i blodet körde den 50-årige mannen av Polenfärjan. Tingsrätten konstaterar att mannen varit en livsfara för medtrafikanter och dömer honom för grovt rattfylleri till fängelse i två månader. .

YA - I förrgår: 12:00

Ungdomsgäng har tillhåll i arenan – stal från vippen: ”Olåst i fem minuter”

Under måndagskvällen tog sig sex ungdomar in i vippen i arenan och stal från det som dukats fram inför tisdagens match i handbollsligan mellan Ystads IF och Sävehof. – Det hänger en hel del gäng i arenan, och en del av dem har inte gott i sinnet, säger Stefan Pettersson, vaktmästare på Ystad arena..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.