YLE > Finland

Saturday, 23 November, 01:06

YLE - 08 nov 19 kl. 13:33

"Jag blir ganska upprörd" - påståendet att entimmeståget inte lockar investerare förvånar i ÅboAtt den snabba tågförbindelsen mellan Åbo och Helsingfors inte skulle locka investerare är ett påstående som överraskar intressebevakningsdirektör Janne Virtanen vid Egentliga Finlands förbund..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Åbo, Helsingfors, Janne Virtanen, Egentliga Finlands

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag blir ganska, upprörd, påståendetatt , entimmestågetinte , lockar investerare förvånar i Åbo
YLE - 09 feb 17 kl. 12:19

Företagen ger tummen upp för Åboregionen

Åboregionen placerar sig på en stark andraplats i näringslivet EK:s kommunranking. Placeringen har förbättrats markant, för senast då jämförelsen gjordes, 2015, låg Åboregionen på en nionde plats. - Det här är verkligen goda nyheter för hela regionen och ett bevis på att vårt arbete och våra satsningar på näringslivet har burit frukt, säger Åbos stadsdirektör Aleksi Randell.

Supermiljöbloggen - 17 maj 18 kl. 16:46

Flyglobbyn forsätter förvilla – anmäler flygartikel riktad till barn

En återpublicerad artikel från Kamratposten har fått flyglobbyn att slå knut på sig själv. I ett flertal argument menar de att artikeln är felaktig - men försöker samtidigt vilseleda debatten än mer. Under buller och bång anmäler Svenskt flyg, Svenska Flygbranschen och Svenska Regionala Flygplatser DN för en artikel med rubriken "Dyrare flyg - för klimatets skull", eftersom de anser att den håller för låg nivå och inte låter alla sidor komma till tals.

Sydsvenskan - 14 feb 15 kl. 08:12

Barnen som väckte hatarna

Sydsvenskan ljuger och manipulerar, klipper och klistrar, vinklar hårt och utelämnar viktig fakta som visar att nioåringen - som utsattes för ett brutalt ingripande av en ordningsvakt på centralen i Malmö - fick precis vad han förtjänade.Ungefär så har en högljudd och av allt att döma växande skara näthatare dundrat i sociala medier sedan Sydsvenskan publicerade en film som visar delar av ingripandet.I hundratals, kanske tusentals, kommentarer utmålas nioåringen och hans tolvåriga halvbror som påtända yrkeskriminella som gått bärsärk på tåget, perrongen och i vänthallen.

Kristianstadsbladet - 29 sep 12 kl. 09:00

"Skönt att det blir en serie"

STCC och TTA är överens om ett samarbete. Enligt rutinerade Kristianstadsföraren Johan Stureson blir det en serie framöver. ?

Sydsvenskan - 01 aug 13 kl. 06:30

Hansson hade solen i ögonen och när han satte upp händerna för att skugga ögonen slog Rossi till. Den här gången var han inte bedövad av vin och öl. Han var nykter och snabb och stark.

Kapitel 34Den bleka septembersolen lyckades inte värma männen som i den tidiga morgonen kom cyklande från slitna hyreskaserner runt om i staden. Likt ett lämmeltåg slussades de mot klaffbrons trånga gatt och vidare mot varvsgrinden. Buttra kommentarer och ilskna rop hördes på fabriksgården när männen gjorde sig redo för ännu en lång och slitsam arbetsvecka.

YLE - 23 maj 17 kl. 09:25

Proffset som blev neurokirurg: Toppidrottare måste själv ta större ansvar för hjärnskador

Hjärnskakningar har på sistone igen varit på tapeten inom idrottsvärlden på grund av två uppmärksammade fall: Sidney Crosby och Tom Brady. Nu efterlyser det tidigare NFL-proffset Myron Rolle en förändring i spelarkulturen. NHL hamnade i blåsväder under slutspelsserien mellan Pittsburgh Penguins och Washington Capitals då Sidney Crosby flög in i sargen med huvudet före bara en vecka efter att ha missat matcher på grund av en hjärnskakning.

YLE - 03 maj 16 kl. 13:52

Raseborgs sjukhus trött på gnabb - nu ska det blickas framåt

Staden och Raseborgs sjukhus har tidvis haft svårt att komma överens när det gäller sparåtgärder. Nu efterlyser Raseborgs sjukhus nya tag och friska vindar. I Raseborg jobbar man som bäst med åtgärdsprogrammet Raseborg 2020 där det finns en hel del planer på ändringar inom sjukvården.

YLE - 25 apr 17 kl. 04:04

Varför finns det mera jobb i Sverige än i Finland?

Ekonomin i Sverige växer så det knakar och sysselsättningen är skyhög. I Finland är det i stället regeringen som tänker så det knakar på hur man ska få upp sysselsättningen till svenska nivåer också här. Varför finns det så mycket mera jobb i Sverige?

Kristianstadsbladet - 17 sep 14 kl. 08:00

Skottårets svåra självständiga fråga

Foto: Danny Lawson
Intresset är mycket stort och i de senaste mätningarna framstår utgången som oviss, ungefär hälften säger ja, hälften nej. Det handlar om Skottlands framtid, självständigt eller som idag. Ja eller nej?

YLE - 16 apr 16 kl. 06:29

Carl Haglund till Svenska Yle: Vi är amatörer på oppositionspolitik

Om trenderna håller i sig är nästa regering en rödmylleregering. SFP:s avgående ordförande Carl Haglund är övertygad om att SFP fortfarande behövs som kittet mellan Centern och SDP. Oppositionssitsen känns däremot obekväm för partiet.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Brödprodukter med kött dras bort från handeln – kan eventuellt innehålla listeria

Flera brödprodukter som innehåller kött dras bort från marknaden på grund av risken för listeriabakterier..

YLE - 5 timmar sedan

Analys: Regeringen står inför sitt första eldprov medan Halla-aho skrattar på riksdagstrappan

Medan Sannfinländarna plockar poäng på poststrejken väljer regeringen att inte stoppa avtalsshoppingen. Det här är statsministerpartiet SDP:s första eldprov inför strejkande kärnväljare, och det ser ut att inte gå vägen, skriver Svenska Yles politiska reporter Ingemo Lindroos..

YLE - 5 timmar sedan

Mycket inhemsk råg skördas i år – fyra gånger större skörd jämfört med 2018

Rågskörden blev i år större än på nästan 30 år, rapporterar Naturresursinstitutet. I motsats till tidigare år kommer den egna rågen att räcka till för den inhemska konsumtionen..

YLE - 6 timmar sedan

Slush fungerar bäst för placerarna – uppstartsbolagen kämpar för att inte försvinna i mängden

Det stora teknologimässan Slush lockade i år 25 000 människor till Helsingfors. Under torsdagen och fredagen kämpade 3 500 uppstartsföretag om 2 000 investerares uppmärksamhet..

YLE - 12 timmar sedan

Omfattande problem i Telias mobilnät åtgärdat – problemen gällde också nödnumret

Teleoperatören Telias mobilnät fungerar igen efter problem under eftermiddagen. Det mest allvarliga var att nödnumret på sina håll inte kunde nås, men olägenheter förekom även i samband med kortbetalningar..

YLE - 9 timmar sedan

Nu frågar sig politikerna i Hangö: Hur många skolor har vi råd med?

Befolkningen minskar i snart sagt alla mindre kommuner i landet. I Hangö visar prognosen en minskning med 130 barn på fem år. Vilken betydelse får det här för skolnätet?.

YLE - 9 timmar sedan

Så kan strejkerna påverka din vardag på måndag: Busstrafiken i huvudstadsregionen stannar och passagerarfärjor står i hamnarna

Om poststrejken fortsätter kommer vardagen att påverkas för många. Bland annat stannar busstrafiken i huvudstadsregionen nästan helt..

YLE - 14 timmar sedan

Migrationsverket går igenom 500 asylbeslut efter fällande dom från Europeiska människorättsdomstolen

Migrationsverket kommer att granska hundratals asylbeslut på nytt, efter att det prickades för att en irakisk man inte fick asyl i Finland och sedan dödades i hemlandet..

YLE - 10 timmar sedan

Ännu mer bråk på arbetsmarknaden - avtalsförhandlingarna inom den mekaniska skogsindustrin avbrutna

Förhandlingarna om nytt kollektivavtal för den mekaniska skogsindustrin har brutit samman. Fackets representanter lämnade förhandlingsbordet. I centrum står tvisten om den förlängda arbetstid som konkurrenskraftsavtalet innebar..

YLE - 11 timmar sedan

Köerna till ögonläkare blev längre på Lojo sjukhus

Resurserna för ögonsjukdomar är knappa i hela Nyland. Ögonläkarna kommer till Lojo sjukhus från huvudstadsregionen. Men läkarbristen är stor så nu föreslås nu ökad användning av servicesedlar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.