Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 12 November, 06:53

Dagens PS - 08 nov 19 kl. 13:20

Efter Greta – företagens miljösatsningFlera organisationer rapporterar att både allt fler individer och företag världen över ökar sina investeringar för att klimatkompensera. Detta sker genom att pengar satsas i utvecklingsländer.  Det är The Guardian som skriver om industrins satsningar  med att kompensera för koldioxidutsläpp. Tidningen kallar det en ”Greta Thunberg-effekt”. Climatecare som jobbar för aktörer som vill klimatkompensera har märkt en ökning från investeringar motsvarande utsläpp av två miljoner ton koldioxid till 20 miljoner ton koldioxid.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Greta, The Guardian, Greta Thunberg, Greta Thunbergs, Climate Stewards, Efter Greta, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter Greta, företagens, miljösatsning
Supermiljöbloggen - 02 okt 19 kl. 11:05

Kraftsamling behövs för att göra tåget attraktivt

Att resa med tåg på semestern, för klimatet, har blivit en folkrörelse i Sverige. Journalister från hela världen skriver om revolutionen när det gäller svenskarnas resvanor och fenomen som “flygskam” och “tågskryt”. Allt fler vill även kunna resa hållbart med tåg i tjänsten.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 14 timmar sedan

Avfolkningen av Stockholm: 12 per dag flyttar

Den gängse bilden är att folk flockar till Stockholm och att platsbristen blir allt mer påtaglig. I själva verket är siffran negativ och en ny rapport visar att snittpriset på en bostad kommer att vara lika i Stockholm och Nacka år 2035.  Det är företaget Mäklarhuset som med stöd av siffror från SCB gjort en undersökning som visar att befolkningsutvecklingen i Sveriges huvudstad är stadigt nedåtgående.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Ta tillvara kompetensen – för överlevnad och utveckling

Frågan är vad som verkligen krävs för att komma åt den kollektiva intelligensen i ett team eller en organisation? Om du missade den förra krönikan, finns den att läsa här. Fördjupar vi oss lite inom forskningen runt kollektiv intelligens finner vi snabbt slutsatser vi kan se paralleller till de slutsatser som presenterades gällande lean i den förra krönikan: ”I verkligheten är de största begränsningarna inom de flesta företag och organisationer de mentala modellerna och beslutsstrukturerna som styr chefernas beteenden”.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Kinesiskt bolag lägger beslag på British Steel

Ståltillverkaren British Steel kommer att tas över av kinesiska Jingye Group. Affären är värd 70 miljoner pund. BBC rapporterar om läget för det ikoniska företaget som står för en tredjedel av ståltillverkningen i Storbritannien, landet som är vaggan för den industriella revolutionen.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Bilexperten: Köp innan nyår och spara tiotusentals

Vid årsskiftet införs nya regler som gör att skatten på nya bensinbilar höjs kraftigt. Trycket på begagnade bilar spås därmed öka och nu tipsar experter om att den som går i köptankar ska slå till under 2019. I och med att det kommer att införas högre skatter på nya bensin- och dieselbilar efter årsskiftet spås efterfrågan på begagnande bilar stiga märkbart.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Bromsar för klimatet och färre valkrockar

Om skepp körde långsammare skulle det få en positiv effekt på klimatet. Dessutom kan det förhindra krockar med valar. BBC rapporterar om studien där det föreslås en fartminskning med 20 procent.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Oscar properties får ultimatium från staden

Den 1 oktober lade Oscar Properties projektet Gasklockan på is, på grund av vad man menade var orimliga förhållanden. Nu ger staden byggbolaget ett ultimatum: Betala på två veckor eller lägg ner projektet.  Det är tidningen Fastighetsvärlden som rapporterar att Stockholms stad nu har gett Oscar Properties sin ståndpunkt kring bygget Gasklockan: Betala inom två veckor eller så läggs projektet ner.

Dagens PS - 18 timmar sedan

”Skattepengar går till våldsbejakande extremism”

Säkerhetspolisen slår larm om att en stor summa av skattebetalarnas pengar hamnar i fickorna på extremistiska grupper via bidrag.  Det rapporterar Svenska Dagbladet. Enligt Säpo rör det sig om ”ett relativt stort antal” organisationer med kopplingar till extremism som i dag mottar bidrag.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Nu peakar försäljningen – nytt Hemnetrekord i oktober

Sidan Hemnet har under oktober nått sitt absoluta registrerade försäljningsrekord av bostäder någonsin. Över 10 000 bostadsrätter har sålts under månaden via sidan och kurvan pekar efter sommaren uppåt.  Oktober 2019 är första gången över 10.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Algoritmer skapar ”sexistiskt” kreditkort

Apples kreditkort Apple Card uppges ge högre krediter åt män än kvinnor. Klagomål har inkommit från företagets medgrundare Steve Wozniak. Det är BBC som skriver om kreditkortet, som är en produkt från Goldman Sachs och Apple, och hänvisar till Bloomberg.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Klädkedja i kris får ny VD

Modeföretaget Retail and brands, som driver Brothers och Polarn och pyret, har fått en ny vd. Bolaget har gått med kraftig förlust under året och nya vd:n Kristian Lustin ska alltså bryta en nedåtgående trend.  Den tidigare vd:n, Magnus Håkansson, avgår vid årsskiftet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.