Kristianstadsbladet > Kultur

Wednesday, 20 November, 05:10

Kristianstadsbladet - 08 nov 19 kl. 00:10

Nya Öskg-medlemmar visar sin konstTre nya medlemmar har valts in i Öskg. Med början på lördagen, 9 november, visar de sin konst i Tjörnedala konsthall..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Öskg, Tjörnedala

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya Öskg-medlemmarvisar sin , konst
YA - 11 nov 17 kl. 00:01

Sex nya Öskg-medlemmar

Sex nya medlemmar har valts in i konstnärsföreningen Öskg..

Kristianstadsbladet - 10 nov 17 kl. 00:01

Nya Öskg-medlemmar presenteras

Öskg växer med sex nya konstnärer. På Tjörnedalas konsthalls kommande utställning presenteras dom..

Kristianstadsbladet - 17 apr 14 kl. 12:49

"Öskg har framtiden"

Foto: Anette Sjöstrand
Den 46:e konstrundan står för dörren. På Tjörnedala konsthall, Öskg:s knutpunkt, fixas nu de sista detaljerna inför morgondagens öppning. Intendent Susanne Lindblad tror på ett bra år och ser ljust på framtiden, trots samarbetsprojektet som kom av sig.

YA - 28 nov 15 kl. 03:00

Nya medlemmar i ÖSKG

Åtta nya medlemmar har valts in i konstnärsgillet ÖSKG. Det är stor bredd på de nya medlemmarna som är allt från industridesigner till målare och fotografer..

YA - 28 nov 15 kl. 03:00

Nya medlemmar i ÖSKG

Åtta nya medlemmar har valts in i konstnärsgillet ÖSKG. Det är stor bredd på de nya medlemmarna som är allt från industridesigner till målare och fotografer..

YA - 17 nov 17 kl. 00:01

Ulf Mårtensson: Öskg:s identitetskris

Den som är väldigt stark måste också vara väldigt snäll. Det är en sanning som gäller för många och mycket här i livet. Citatet kom jag att tänka på efter debatten om konstnärsföreningen Öskg och reglerna för antagningen av nya medlemmar..

YA - 06 sep 19 kl. 14:29

Nya konstnärer i Öskg

Vid ett jurymöte i veckan valdes tre nya medlemmar in i konstnärsgruppen Öskg..

Kristianstadsbladet - 01 apr 13 kl. 18:31

Oväder skrämde inte konstälskare

Foto: Johanna Wallin
Konstälskare är ett tufft och härdigt släkte. Inte ens långfredagens busväder med snö, kyla och en isande vind skrämde bort folk från Konstrundan. Det var full fart som vanligt under hela påsken.

YA - 07 apr 18 kl. 00:01

Konst som samhällets motor

Var lämpar det sig bättre att diskutera konstens betydelse för samhället, än på Österlen veckan efter påsk? Just därför höll konstrundans arrangör ÖSKG för andra året i rad ett seminarium om hur konst och näringsliv kan dra nytta av varandra..

YA - 23 apr 19 kl. 00:10

Kulturtips: Dansband på teatern och fortsatt chans att se konst

Missade du att åka på konstrundan under påskhelgen? Inga problem, skadan gå att ta igen. Konstnärerna inom Öskg håller öppet sina ateljéer under hela den kommande veckan.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 5 timmar sedan

”Historien om det avbitna fingret är alldeles sann”

I somras läste Staffan Olzon sina noveller i Kiviks kapell. Nu har de kommit ut i bokform, ”14 enastående noveller och 3 till”..

Kristianstadsbladet - Igår: 14:46

Gråtande Åkesson i Sölvesborg

"Förbjuden konst" kallar en grupp konstnärer sin utställning i Sölvesborg. Tack vare gräsrotsfinansiering har man köpt annonsplats i kommunen för att visa konstnärernas verk..

Kristianstadsbladet - Igår: 09:32

”Tankeväckande och briljant berättad roman om det nazistiska maktövertagandet på 30-talet”

Recensenterna väljer de bästa böckerna just nu..

Kristianstadsbladet - 15 nov 19 kl. 15:01

Trovärdiga häxor i 1700-talets Skåne

Eliabeth Östnäs skriver både trovärdig och intressant om häxor i sin nya roman, men tyvärr tappar berättelsen farten, tycker Lisa Marques Jagemark. .

Kristianstadsbladet - 15 nov 19 kl. 15:01

Kampen för värdighet i en orättvis värld

Colson Whiteheads nya roman handlar om livet på en uppfostringsanstalt i 60-talets USA. ”Nickelpojkarna” är en skickligt berättad historia om kampen för värdighet i en mycket orättvis värld..

Kristianstadsbladet - 15 nov 19 kl. 01:00

Nysatsning för att nå unga läsare

Bibliotekets satsning Ett eget rum gör comeback, nu som en del av Kulturkvarterets Open Stage. ”Vi vill ta nya tag för att inte tappa målgruppen unga vuxna”, säger Mimmi Ly, bibliotekarie i Kristianstad. .

Kristianstadsbladet - 15 nov 19 kl. 00:10

Välkommen till Anna Höglunds underbara, kusliga värld

Tomelilla konsthall är förvandlad till en spännande barnboksvärld med Anna Höglunds både suggestiva och ibland lite skrämmande illustrationer. Originalillustrationer av en av våra främsta illustratörer visas på den interaktiva utställningen ”Allting hänger ihop”. Vernissage lördagen 16 november..

Kristianstadsbladet - 14 nov 19 kl. 17:00

Stina Wollters verklighetsnära energi berör

Kulturjournalisten Tomas Polvall tog sig förra helgen till Landskrona för att vara med om Stina Wollters vernissage. Sällan har han mött en så lång kö till en utställning, inte heller är det ofta han möter så mycket positiv stämning i en konsthall. .

Kristianstadsbladet - 14 nov 19 kl. 15:44

Kärlekens sorg fint porträtterad

Kärlek. Finns det något svårare att skriva om? Allt verkar sagt, alla beskrivningar är nära att falla i schablonträsket..

Kristianstadsbladet - 14 nov 19 kl. 15:46

Den nyckfulla framtid är vår

Vindar, temperatur, nederbörd, sällsamma fenomen i starka bilder. Meteorolog Martin Hedbergs lugna genomträngande ord. Recensenten Kjell Andersson bugar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.