Världen Idag > Nyheter

Sunday, 17 November, 03:50

Världen Idag - 08 nov 19 kl. 11:05

Skolverkets förslag om att slopa nationalsången sågasKritiken mot Skolverkets förslag till nya kurs- och ämnesplaner i grundskolan fortsätter. Nu ifrågasätts strykningen av svenska nationalsången av både tidigare skolministern Jan Björklund och av utbildningsexperten Hans Albin Larsson. Skolverket tar även bort en formulering om psalmer från kursplanen..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Skolverkets, Jan Björklund, Hans Albin Larsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolverkets, förslagom att , slopa, nationalsången, sågas
SVT - 07 nov 19 kl. 20:13

Skolverkets svar – efter kritiserat förslag om nationalsången

”Du gamla, du fria” har skapat politisk debatt. I Skolverkets förslag om förändrade kursplaner har en formulering om nationalsången tagits bort från musiklektionerna i lågstadiet – något som kritiseras av bland andra Moderaternas Kristina Axén Olin. Skolverket å sin sida menar att det är självklart att låten kommer att läras ut ändå..

Aftonbladet - 07 nov 19 kl. 17:28

Ilska mot Skolverkets förslag om nationalsången

Världen Idag - 08 nov 19 kl. 11:05

Skolverkets förslag om att slopa psalmer och nationalsången sågas

Kritiken mot Skolverkets förslag till nya kurs- och ämnesplaner i grundskolan fortsätter. Nu ifrågasätts strykningen av psalmer och svenska nationalsången av både tidigare skolministern Jan Björklund och av utbildningsexperten Hans Albin Larsson..

Expressen - 07 nov 19 kl. 10:46

Kravet: Behåll Sveriges nationalsång i skolorna

I Skolverkets förslag till reviderad kursplan för grundskolan har nationalsången plockats bort ur lågstadiets musiklektioner.Moderaternas Kristina Axén Olin och Liberalernas Roger Haddad kräver att hela förslaget dras tillbaka.– Det är utbildningsminister Anna Ekströms uppgift att agera, säger Kristina Axén Olin..

Alliansfritt Sverige - 18 mar 14 kl. 13:56

Jan Björklund får kritik för en misslyckad skolreform för 105676439 gången

Jan Björklund, nuvarande partiledare för Folkpartiet och halvbildad hobbyexpert på skolan, hade en fjäder i hatten som han var extra nöjd med. Lärarlegitimationen. Det som skulle revolutionera läraryrket och höja statusen för att vara lärare.

Skånskan - 26 nov 18 kl. 21:55

SD fick igenom sin budget – historiskt beslut i Hörby

HÖRBY För första gången ska Hörby styras av med en SD-budget. Sverigedemokraternas budgetförslag klubbades igenom i kommunfullmäktige på måndagskvällen med bred marginal.
– Det känns jätteroligt.

Barometern - 30 sep 13 kl. 08:11

Mindre barnsgrupper kräver fler förskollärare

"För att kunna minska barngrupperna framöver behöver vi fler förskollärare. Vi vill därför utbilda 1000 fler förskollärare årligen. Utbildningsplatserna är fullt finansierade och vi avsätter 110 miljoner kronor i vårt budgetförslag.

Skånskan - 27 nov 18 kl. 17:17

Satsar på väktare – drar in på lektioner i modersmål

HÖRBY Det skrevs historia i kommunfullmäktige i Hörby på måndagskvällen: SD:s budget antogs för första gången.
Det betyder att det blir kraftiga besparingar inom modersmålsundervisningen nästa år. Samtidigt utlovas en satsning på kameraövervakning och ronderande väktare.

SVT Debatt - 14 dec 13 kl. 06:00

Låt inte förskolan bara vara förvaringsplats

SKOLAN Alltför länge har barnomsorgspolitiken fokuserat på tillgången till förskola, i stället för själva kvaliteten i verksamheten. Barngruppernas storlek tillhör ett av de största problemen i dag. Förutom att det är dåligt för barnen, tillvaratas inte förskolelärarnas kompetens under de omöjliga förutsättningarna.

BT - 25 jul 13 kl. 07:16

En utbildning för framtiden

Anna Svalander hänvisar till att det befintliga lärlingssystemet fungerar bra och att alla lärlingar får jobb i Borås. Jag är mycket väl medveten om att samarbetet mellan skolorna och näringslivet fungerar i Borås. Jag tror också att just Borås tillhör de goda exemplen.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 11 timmar sedan

Dom: Fel att tvinga konvertit dölja tron

Europadomstolen fäller nu Schweiz för ett beslut att utvisa en konvertit till Afgha-nistan, där han förväntades dölja sin tro. Skandinaviska Människorättsjuristerna anser att domen är av stor betydelse, även för svenska konvertiter..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Antalet kristna i Iran växer – men de ses som ett hot

Få länder i världen ser sådan tillväxt av kristna just nu som Iran. Men de troende lever under ständigt hot, särskilt de som konverterat från islam. Minst 37 kristna har fängslats för sin tro hittills i år.

Världen Idag - 19 timmar sedan

Avslöjande om förskolor skakar om i Danmark

En liten flicka gjorde en av sina första dagar på förskolan och skrek i nära en timme. Då blev hon avvisad, kallades egoist och en pedagog drog henne hårt i armen. Avslöjandet från danska TV2 genom en dold kamera har skakat om danska föräldrar och följs nu upp med en dokumentär, som visar att små förskolebarn har ytterst få och korta stunder av kvalitativ vuxenkontakt..

Världen Idag - Igår: 00:00

Andlig förnyelse i ett andligt tufft klimat

En fråga och en debatt som ständigt engagerar kristna är frågan om väckelse och andlig förnyelse. Det finns många ord för att beskriva andliga förändringar. Ett akademiskt klingande ord är att vi lever i ett postsekulärt samhälle.

Världen Idag - Igår: 18:21

Svensk pastor spred Jesus och fotbollsglädje bland Iraks barn

Genom fotbollsturneringar i yazidiska flyktingläger i Irak samlade bland annat Stockholmspastorn Merzek Botros nyligen över hundra barn och vuxna. – Trettio ungdomar bad frälsningsbönen på en plats, säger Botros som upplever en stor öppenhet för det kristna evangeliet i Irak..

Världen Idag - Igår: 18:21

Svensk pastor spred fotbollsglädje bland Iraks barn

Genom fotbollsturneringar i yazidiska flyktingläger i Irak samlade bland annat Stockholmspastorn Merzek Botros nyligen över hundra barn och vuxna. – Trettio ungdomar bad frälsningsbönen på en plats, säger Botros som upplever en stor öppenhet för det kristna evangeliet i Irak..

Världen Idag - Igår: 18:08

Pressas till abort på barn med Downs syndrom

Nästan alla kvinnor i Storbritannien som blir gravida med barn som har Downs syndrom får frågan om de vill göra abort. Återkommande påtryckningar från vården för att genomföra en abort ända fram till födseln är dessutom vanligt, visar en ny rapport..

Världen Idag - Igår: 11:30

Linda skapar konst som ger tröst och hopp

Konstnären Linda Edlund berättar om den svåra sjukdomskamp som drabbat hennes familj och gjort livet tuffare än hon någonsin kunnat ana. Men trots motgångarna är ljuset och värmen ledorden i hennes konst, som hon hoppas ska ge tröst till människor som tar del av den..

Världen Idag - Igår: 11:20

Min exman sviker vår son gång på gång, vad ska jag göra?

Min son Kevin är tolv år och bor med mig. Jag och sonens pappa är skilda. Min exman sviker ofta vår son genom att lova saker de ska göra och köpa, men gör det aldrig.

Världen Idag - Igår: 08:00

Sociala medier och dålig sömn kopplas ihop

Hög aktivitet på sociala medier och dålig sömn verkar kunna kopplas samman hos tonåringar enligt ny forskning. Och skärmtid före sänggående är mindre bra för den som vill somna lätt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.