SR > Nyheter

Sunday, 17 November, 19:17

SR - 08 nov 19 kl. 12:57

Snabbare polishantering av enkla brott i StockholmPolisregion Nord har sedan 2018 arbetat i ett projekt för att snabbare kunna hantera enklare brott. Nu förs satsningen vidare till resten av länet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Stockholm, Nord

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snabbare, polishanteringav , enkla, brotti , Stockholm
Expressen - 12 jun 11 kl. 12:22

Poliser manas satsa på enkla brott

STOCKHOLM. Polischefer i Sverige manar sina utredare att satsa på enklare brott i stället för att lägga ner mycket jobb på att försöka lösa bostadsinbrott, rapporterar SR:s Ekot. - Vi fuskar med statistiken; vi utreder lättare brott i stället för svårare brott, säger en utredare till radioprogrammet Kaliber.

DN - 08 nov 19 kl. 16:27

Projekt med snabbare hantering av brott utvidgas

Det lagstadgade försöket att kraftigt minska tiden mellan inträffat brott och dom har varit ett framgångsrikt koncept….

DN - 30 jan 19 kl. 11:51

Enklare brott ska hanteras snabbare

Vid årsskiftet utökades försöket med snabbare lagföring. Nu ska polisen i norra Stockholms län förkorta tiden från brott till straff vid enkla brott. Detta ska även provas på ungdomsärenden.

Cornucopia - 20 nov 16 kl. 20:46

Det finns inga enkla lösningar på klimatförändringarna

Populister brukar förespråka enkla lösningar. Senast har nu kött pekats ut som orsaken till klimatförändringarna som enkelt kan stoppas om vi utrotar våra tamdjur genom att sluta äta kött. I verkligheten är det de fossila bränslena som står för ca 70% av utsläppen, där kött står för 5% och övrigt jordbruk för 10%.

Skånskan - 11 jun 19 kl. 15:45

Malmö vill prova en snabbare lagföring

MALMÖ Kommunstyrelsen i Malmö vänder sig till ansvariga myndigheter i hopp om att få prova snabbare lagföring för personer som begår mängdbrott som exempelvis stöld och narkotikabrott. Arbetssättet har prövats i både Rinkeby, Täby och Solna och nu trycker politikerna på för att Malmö ska bli nästa försöksområde.Polisområde Stockholm nord har provat ett arbetssätt med snabbare lagföring som slagit väl ut.

BT - 27 sep 12 kl. 15:09

Polisen i Sjuhäradsbygden ska klara upp vardagsbrott snabbare

Nu ska polisen bli snabbare. En ny organisation har sjösatts av polisen i Sjuhärad, som innebär att man jobbar tvåskift tillsammans med en utredningsledare för att snabbare utreda och klara upp vardagsbrott. Fler brott som utreds snabbare ger nöjdare politiker och framför allt en nöjdare allmänhet.

Sydsvenskan - 09 sep 14 kl. 05:30

S lovar snabbare tåg snabbare än alliansen

Både alliansen och Socialdemokraterna vill ge Sverige snabbare snabbtåg. Men S vill att de snabbare snabbtågen kommer snabbare.Det var budskapet när S-ledarna Stefan Löfven och Magdalena Andersson igår lade fram en preciserad plan för de infrastruktursatsningar som en socialdemokratiskt ledd regering går in för.

Dagensanalys.se - 16 maj 18 kl. 13:55

4 enkla steg hur man kombinerar surveys och analytics för att nå maximal effekt

Alla företag strävar efter att erbjuda den optimala kundupplevelsen. Genom att erbjuda kunderna en bra och enkel resa kommer de att gilla er, använda era tjänster mer och köpa av er nu och i framtiden. Utmaningen i detta är att skapa flöden där kunderna enkelt kan uppfylla sina mål och i samma process konverterar på ett eller flera sätt.

YLE - 10 dec 14 kl. 18:57

Lagändring ger snabbare rättsprocesser och lindrigare straff

Från och med nästa år kan den som erkänner ett brott få snabbare rättegång och lindrigare straff. Såkallad åtalsuppgörelse väntas spara resurser och minska på själsligt lidande, men är inte helt oproblematisk. Det ska bli möjligt för en åtalad att ingå en uppgörelse med åklagaren.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

7 enkla steg – så lär du dig läsa supersnabbt

1. Se till att vara lugn i huvudet
Du tänker hela tiden. Men när du läser måste du försöka stänga av monologen du har i huvudet, mjuka upp dina tankar och fokusera på orden på sidan eller skärmen.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Tiotusentals demonstrerade i Tbilisi

I Georgiens huvudstad Tbilisi samlades i dag tiotusentals personer utanför landets parlament för att protestera mot en utebliven ändring av valsystemet. I veckan röstade parlamentet emot en övergång till ett proportionellt valsystem..

SR - 1 timme sedan

Skilda meningar om förslag att stoppa skogsinventering

Skogsstyrelsen kritiseras från naturvårdsintressen för sitt förslag att sluta inventera skyddsvärd skog inför avverkning. Men från skogsägarhåll välkomnas idén om att slopa den inventeringen..

SR - 2 timmar sedan

L vill se statlig subventionering av kärnkraften

Liberalerna vill att staten ska subventionera kärnkraften. Det var ett av besluten som togs när partiet antog ny klimatpolitik på landsmötet i Västerås..

SR - 1 timme sedan

Ramberg: Inget liberalt grus i samarbetet

Trots att Liberalerna nu leds av folk som var skeptiska eller direkt fientliga till januariavtalet har partiets landsmöte inte fattat några beslut som försvårar samarbetet med Socialdemokraterna, snarare underlättas det, konstaterar Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg..

SR - 2 timmar sedan

Internet strypt i Iran efter protester

I Iran har myndigheterna strypt internet, i vad som ses som ett försök att kväva de protester som skakat landet efter att bensinpriset höjdes med 50 procent i fredags. Minst tre personer rapporteras ha dödats i Iran, bland dem en polisman. Och den högste ledaren, Ayatolla Khamenei, har kallat demonstranterna huliganer..

SR - 2 timmar sedan

Nya uppgifter om brittiska krigsbrott

Den brittiska regeringen och militären anklagas för att under Theresa Mays tid som premiärminister ha tystat ner misstänkta krigsbrott begångna av brittiska soldater i Irak och Afghanistan..

SR - 3 timmar sedan

Polisinsats i över ett halvt dygn i Sundbyberg

I Sundbyberg utanför Stockholm pågår sedan natten till söndagen en större polisinsats efter att en man förskansat sig i en lägenhet och enligt uppgift avlossat skott. Vid 15-tiden på söndagen var mannen fortfarande kvar i lägenheten, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen..

SR - 3 timmar sedan

”Uppenbarligen vill polisen knäcka demonstranterna”

I Hongkong fortsätter polisen att sätta press på maskerade demonstranter och nu har kravallpolisen har omringat det ockuperade universitetet mitt i centrala staden. Vår korrespondent Björn Djurberg är på plats i Hongkong..

SR - 5 timmar sedan

Världsbanken och IMF överväger stöd till Kongo-Kinshasa

Det fattiga och konflikthärjade Kongo-Kinshasa kan vara på väg att få ett välbehövligt ekonomiskt tillskott..

SR - 5 timmar sedan

Vitryska väljarna vana vid valfusk

Under söndagen är det parlamentsval i Vitryssland, ett land som också heter Belarus. Det är inte någon demokrati. Tidigare val har inte bedömts leva upp till demokratiska normer.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.