Expressen > Nyheter

Wednesday, 13 November, 05:53

Expressen - 08 nov 19 kl. 13:01

Så påverkar ditt val av mensskydd klimatetEn tampong är ju så liten, så spelar det verkligen någon roll om man kör med engångsvarianter?Tja, varje kvinna använder under sin livstid omkring 12 000-16 000 bindor eller tamponger, så klimatavtrycket kan bli rätt stort.– Med tanke på att engångsmensskydden innehåller plast och slängs kan det göra stor skillnad om man testar mer hållbara varianter, säger Anna Dahlqvist som i tidskriften Ottar guidar till mer klimatsmarta alternativ..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Tja, Anna Dahlqvist, Ottar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , påverkarditt , valav , mensskydd, klimatet
SR - 09 jul 14 kl. 08:29

Vänner påverkar val av appar

När vi väljer vilka appar som vi ska ladda ner följer vi våra vänner snarare än topplistor..

DN - 08 maj 17 kl. 09:57

Marianne Björklund: Så påverkar val marknaderna

Flera stora händelser har påverkat börser och valutamarknader den senaste tiden. DN:s Marianne Björklund svarar på tre frågor om utvecklingen..

Corren - 08 nov 18 kl. 09:48

Turerna kring Itsam påverkar val

Kommunfullmäktige valde nyligen Conny Forsberg (S) till Kindas ordinarie ledamot i kommunalförbundet Itsams direktion (styrelse) för perioden 2019–2022..

Supermiljöbloggen - 24 apr 18 kl. 13:14

Finns det miljögifter i mensskydd?

Vad händer med det tillsynsprojekt som Kemikalieinspektionen skulle genomföra under 2017 om kemikalier i mensskydd? Efter påtryckningar från bland andra Sveriges Konsumenter under 2016 fick Kemikalieinspektionen i uppdrag av regeringen att undersöka kemikalier och giftiga ämnen i mensskyddsprodukter under 2017. Planen var att rapporten skulle komma ut under våren 2018, men förväntas nu publiceras under sommaren.

DN - 25 maj 19 kl. 14:11

Dålig kontroll på innehåll i mensskydd – kan leda till infektioner

Det råder stor brist på kunskap om hur mensskydd påverkar kroppen. Bindor som är parfymerade eller felanvända tamponger kan orsaka underlivsbesvär och i värsta fall ge svåra infektioner.  Mensforskaren Louise Klintner arbetar nu tillsammans med SIS med att ta fram standarder för produkterna som tillverkarna måste följa..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

7 fakta som visar varför mensskydd borde vara gratis

1. Mens är det mest naturliga en kan ha, inte ska man straffas för det. Man har ju inte valt att ha mens precis.

SN - 29 okt 15 kl. 05:00

Gratis mensskydd till folket

Hälsa Under en livstid blöder en kvinna ungefär 160 liter blod, och spenderar då 70 000 kronor på bindor, tamponger, trosskydd.Vi vill att alla kvinnor ska få ett gratis kit med mensskydd för att underlätta den jobbiga veckan i månaden.Vi har blivit äldre, vi har börjat förstå hur dyra vissa saker är och hur viktiga de är samtidigt.

Länstidningen i Jämtland - 30 jan 16 kl. 17:30

Gratis mensskydd för elever – men bara i akuta situationer

En elev i Berg skrev i slutet av 2015 till kommunen och föreslog att det borde finnas gratis mensskydd i skolorna. Flickan som lämnade in förslaget berättar att hon får lägga cirka 50 kronor i månaden på mensskydd och att hon gärna skulle lägga pengarna på något annat..

Expressen - 20 jan 18 kl. 20:03

Här får unga tjejer mensskydd gratis: "Alla var rörande överens"

Nu ska unga tjejer i Åkersberga få mensskydd gratis i skolor och på ungdomsmottagningen. Det beslutades efter att kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M) gjort ett besök hos en gymnasieklass i kommunen – med ett för henne förvånande resultat.– Alla var rörande överens att det var orättvist att tjejer måste betala för mensskydd.

DN - 30 maj 18 kl. 22:35

Gratis mensskydd till låginkomsttagare i Skottland

Skottland kommer att erbjuda gratis mensskydd till cirka 20.000 kvinnor som har det svårt ekonomiskt.  – Det är oacceptabelt att någon i Skottland inte skulle ha tillgång till mensskydd, säger jämställdhetsministern Angela Constance till The Scotsman.

Expressen - 31 maj 18 kl. 18:00

De vill sänka momsen för mensskydd: ”Är ingen lyxvara”

Organisationen "Mensens" budskap är tydligt:Sänk momsen för mensskydd.Nu har de träffat jämställdhetsministern Lena Hallengren (S) – och lämnar över en namninsamling.– Alla ska ha råd och tillgång till mensskydd.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Efter livsförändringen – Niina gick ner 41 kilo

Efter nio år av värk och orörlighet vände det för Niina Millqvist, 37.Hon gick ner 41 kilo och mår bättre än någonsin.– Jag har gjort det för min egen skull, men det sticker i folks ögon, säger hon..

Expressen - 5 timmar sedan

Misstänkt skottlossning i Stockholm

Polisen har fått flera larm om höga smällar i Vårberg söder om Stockholm. Flera patruller har skickats till platsen men hittills har inga tecken på skottlossning hittats. .

Expressen - 5 timmar sedan

Lösningen: Greta har fixat resa till Madrid

Greta Thunberg har löst transport till klimatmötet COP25 i Madrid. Det meddelar miljöaktivisten på Instagram – som berättar på Twitter att hon ska åka båt i dag onsdag. .

Expressen - 6 timmar sedan

Låtsades vara försvunna Maddie – föräldrarna rasar

På en restaurang smygfotades Madeleine McCanns föräldrar. Bilderna lades ut på sociala medier – varpå ett nyskapat konto låtsades vara den försvunna flickan.”Mamma och pappa närmare än jag trodde”, löd kommentaren, enligt The Sun.

Expressen - 6 timmar sedan

Pappan till mördade Jaffar, 15: – ”Han hade många vänner”

Snart fyra dagar har passerat sedan Jaffar sköts ihjäl utanför en pizzeria på Möllevången – ett mord som skakade om Malmö.Nu talar Jaffars pappan Mohammed Ibrahim ut.– Han hade många vänner som tyckte om honom, säger han.

Expressen - 6 timmar sedan

Kolleger i slagsmål över en kaffemugg

Fikarasten slutade dramatiskt. Två kolleger på ett företag i Älmhult började bråka våldsamt om en kaffekopp – och polisen tillkallades..

Expressen - 6 timmar sedan

Anställd sparkades – hotade bli ”martyr”

En sjukhusanställd i Halland fick sparken efter ett drogtest.Då ska personen ha hotat chefen med att bli ”martyr”, skriver HN..

Expressen - 7 timmar sedan

Petter Stordalens gåva till Gunhild – efter splittringen

Petter och Gunhild Stordalen har separerat efter nio år som gifta. I samband med uppbrottet har Petter Stordalen köpt en exklusiv ny lägenhet i norska huvudstaden, skriver VG. Samtidigt kommer Petter Stordalen fortsätta stöda Gunhilds miljöprojekt som han investerat hundratals miljoner kronor i.

Expressen - 7 timmar sedan

Saneringen pågår – 40 år efter giftskandalen

40 år efter giftskandalen i Teckomatorp pågår fortfarande saneringen.Nu inleds den sista etappen av saneringen – som kostar 150 miljoner kronor.– Vi kommer inte sanera till en nivå som gör att man kan bygga och bo där, säger projektledaren Helena Svensson till SVT Nyheter Skåne.

Expressen - 7 timmar sedan

Larm om hög smäll i Malmö – polis på plats

På tisdagskvällen hördes en hög smäll vid Södervärn i Malmö.Polis har larmats till platsen och bland annat hittat en maskerad person.– Det är två olika ärenden, men ganska nära varandra, säger Rickard Lundqvist vid polisens ledningscentral i region syd..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.