Expressen > Opinion

Thursday, 21 November, 01:36

Expressen - 08 nov 19 kl. 12:51

Busch Thor väljer SD framför humanismenUnder många år kunde Miljöpartiet och Kristdemokraterna samarbeta på ett vis som bar frukt.Genom att gång på gång kroka arm med högerpopulister suddar Kristdemokraterna, sakta men säkert, igen alla spår av det parti man en gång var. Det är djupt sorgligt och för många ofattbart, skriver Alice Bah Kuhnke (MP)..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Thor, SD, Miljöpartiet, Kristdemokraterna, Alice Bah Kuhnke

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Busch, Thor, väljerSD , framför, humanismen
Expressen - 04 nov 15 kl. 11:56

Busch Thor följer ödesmötet på plats

Ebba Busch Thor hyllar maken Niklas Busch Thors Sirius inför torsdagens kvalrysare mot Falkenberg. Om Kristdemokraternas partiledare kommer att finnas på plats på Studenternas för att heja fram sitt favoritlag? - Självklart, säger Ebba Busch Thor..

Världen Idag - 17 jun 16 kl. 06:54

Busch Thor väljer att gå i Pridetåget: "Jag avgör"

Jag står upp för alla människors lika värde. Så motiverar Ebba Busch Thor sitt beslut att, som första KD-ledare någonsin, delta i sommarens Prideparad i Stockholm..

UNT - 18 okt 17 kl. 19:00

Busch Thor slutar med fotbollen

Sirius lagkapten Niklas Busch Thor väljer att sluta med fotboll..

Sydsvenskan - 30 jun 15 kl. 20:01

Ebba Busch Thor ger vilsna en hemvist.

Kristdemokraterna har varit mer beroende av sina partiledare än vad som hör till det vanliga i svensk politik. Karismatiske Alf Svensson, humoristiske Göran Hägglund. Och Ebba Busch Thor?

Helsingborgs Dagblad - 30 jun 15 kl. 20:01

Ebba Busch Thor ger vilsna en hemvist.

Kristdemokraterna har varit mer beroende av sina partiledare än vad som hör till det vanliga i svensk politik. Karismatiske Alf Svensson, humoristiske Göran Hägglund. Och Ebba Busch Thor?

Expressen - 06 jul 19 kl. 08:45

Ebba Busch Thor: Alliansen kommer inte återuppstå

Alliansen kommer inte att återuppstå – och med det är Ebba Busch Thor redo att förhandla med SD. Det uppger Kristdemokraternas partiledare i en intervju med Omnis politikpodd ”Regeringen framför allt”.  – Jag är beredd att ta stöd av Sverigedemokraterna, säger Ebba Busch Thor i podden..

Sydsvenskan - 13 feb 15 kl. 06:19

Busch Thor kandiderar som KD-ledare

Ebba Busch Thor ställer upp som kandidat till posten som ny partiledare för Kristdemokraterna, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.— Jag har efter en tids övervägande kommit fram till att jag står till förfogande för uppdraget som partiledare för Kristdemokraterna, säger Ebba Busch Thor till Ekot.Sedan tidigare har också partisekreteraren Acko Ankarberg meddelat valberedningen att hon ställer upp som kandidat.

Helsingborgs Dagblad - 13 feb 15 kl. 06:19

Busch Thor kandiderar som KD-ledare

Ebba Busch Thor ställer upp som kandidat till posten som ny partiledare för Kristdemokraterna, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.— Jag har efter en tids övervägande kommit fram till att jag står till förfogande för uppdraget som partiledare för Kristdemokraterna, säger Ebba Busch Thor till Ekot.Sedan tidigare har också partisekreteraren Acko Ankarberg meddelat valberedningen att hon ställer upp som kandidat.

Expressen - 07 apr 17 kl. 08:54

Ebba Busch Thor: "En tuff resa framför oss"

2,8 procent i Demoskops aprilmätning. Ännu en katastrofsiffra möter Ebba Busch Thor när hon gör comeback på Kristdemokraternas kommun- och landstingsdagar i helgen efter dotterns födsel i februari. – Jag visste att vi hade en tuff resa framför oss, säger KD-ledaren inför mötet..

Expressen - 13 feb 15 kl. 21:43

Busch Thor kritiseras för semesterbilderna

KD:s partiledarkandidat Ebba Busch Thors resa till Israel förevigades på bild. Hon poserar vid ett militärfordon och i en T-tröja från israeliska armén. – Det är djupt provocerande att Ebba Busch Thor poserar framför militärfordon som tillhör en armé som beskjutit skolor, ambulanser och sjukhus, säger Hans Linde, Vänsterpartiets utrikespolitiska talesperson till Expressen..

DN - 26 feb 15 kl. 13:00

”Ebba Busch Thor en fara för partiet”


Partiledarkandidaten Penilla Gunther (KD) säger till DN att motståndaren Ebba Busch Thor kan vara en fara för Kristdemokraterna. ”Framförallt på grund av hennes bristande erfarenhet”, säger Gunther..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 8 timmar sedan

Årets julklapp vill bara få dig att känna skam

Årets julklapp 2019 är mobillådan, som enligt motiveringen ska få svenska folket att lägga ifrån sig mobilen. Men det är så klart inte något som förväntas ligga under miljoner av svenska julgranar – utan en symbol för det dåliga samvete vi förväntas känna.Det är dags att vi krossar gamla förlegade myter om skärmtiden, skriver Telenors trendanalytiker Katarina Hamnholm..

Expressen - 19 timmar sedan

Sänkt hastighet är ännu ett slag mot landsbygden

Det är svårt att dra någon annan slutsats än att restid för folk på landsbygden är utan värde för Trafikverket.Det är en totalt tondöv myndighet, skriver kommunstyrelsens ordförande för 15 kommuner..

Expressen - Igår: 13:43

Hur länge ska min partiledare sitta kvar?

Krismedvetandet är noll och katastrofsiffrorna förklaras med att ”det kostar att ta ansvar”.Hur länge ska Socialdemokraterna ha kvar en ledning som inte alls verkar vara i kontakt med verkligheten eller sitt partis ideologiska rötter? skriver statsvetaren Mike Enocksson (S)..

Expressen - Igår: 06:15

Religiösa friskolor blev en giftcocktail

Möjligheterna att starta religiösa friskolor och tidigare undermåliga kontroller av vem som driver dem kom att bli en giftcocktail som drog till sig oseriösa och i värsta fall rentav farliga aktörer som Säpo bedömer som ett hot mot Sveriges säkerhet. Extremism och radikalisering hör inte hemma i svenska skolor, skriver utbildningsminister Anna Ekström och inrikesminister Mikael Damberg..

Expressen - I förrgår: 17:18

SD:s krav: Skicka hem ambassadören

Kinas ambassadör Gui Congyou har passerat anständighetens gräns och regeringen bör omgående förklara honom icke önskvärd i Sverige, skriver SD:s Markus Wiechel, Björn Söder och Ludvig Aspling..

Expressen - I förrgår: 10:22

Administratörssjukan breder ut sig i vården

Det är något som är fel i budgetstyrningen om antalet administratörer kan öka med 13 procent, medan sjuksköterskor och specialistläkare minskar, skriver Vårdförbundets Gunilla George och Sineva Ribeiro..

Expressen - 16 nov 19 kl. 07:15

Stefan Löfven har tappat kontrollen över Sverige

Förr reste experter hit för att lära sig av den svenska modellen – i dag kommer de för att studera sprängningar och misslyckad integration.När vårt grannland inför gränskontroller för att värja sig mot Sveriges problem finns inte längre några bortförklaringar. Stefan Löfven har tappat kontrollen, skriver Arin Karapet (M)..

Expressen - 15 nov 19 kl. 16:12

Karolinskas neurokirurger: ”Smutskastning av oss”

Neurokirurgerna på Karolinska universitetssjukhuset skriver ett öppet brev angående debatten efter ”Uppdrag granskning”..

Expressen - 15 nov 19 kl. 06:15

Sverige behöver en lag mot oskuldskontroller

Myten om mödomshinnan leder till förtryck och misshandel.Därför har vi lagt fram en motion till Liberalernas landsmöte om att kriminalisera de vidriga oskuldskontrollerna, skriver Cecilia Elving och Lovisa Aldrin från Liberala kvinnor..

Expressen - 14 nov 19 kl. 17:05

Andra länder har sett till att säkerhetshot utvisas

Det verkliga hotet mot svensk beredskap mot extremism och terrorism är regeringens senfärdighet.Det är närmast skrattretande att de försöker slå sig för bröstet, skriver Ebba Busch Thor och Andreas Carlson (KD)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.