Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 13 November, 08:13

Dagens PS - 08 nov 19 kl. 12:40

Handslag ett krav för anställning – kommunens förslagNya förslaget från kommunstyrelsen i Trelleborg lyder att den som vill ha anställning måste skaka hand med arbetsgivaren. Förslaget kan strida mot grundlagen. Det rapporterar Trelleborg Allehanda. Enligt artikeln kommer förslaget från Sverigedemokraternas oppositionstråd i kommunen. Partiet har tidigare lämnat in en motion med förslaget att den som ”av religiösa eller kulturella skäl vägrar att hälsa på motsatta könet genom traditionell handhälsning” inte ska anställas – något som alltså i praktiken föreslås av kommunen.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Trelleborg, Trelleborg Allehanda, Sverigedemokraternas,  Mikael Rubin, Rome, Romans, Moderaterna, Sverigedemokraterna, Handslag, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Handslagett , kravför , anställning, kommunens, förslag
Kristianstadsbladet - 18 sep 14 kl. 07:00

Var sjunde anställd saknar fast anställning

Var sjunde person som går till sitt jobb på Kristianstads kommun har en tidsbegränsad anställning, är timanställd eller jobbar mer- eller övertid. Samtidigt minskar antalet fast anställda.
Situationen är inte okej, säger kommunstyrelsens ordförande Pierre Månsson (FP).

Sydsvenskan - 08 nov 19 kl. 07:34

Kommun kräver handhälsning för anställning

Den som vill ha anställning inom Trelleborgs kommun måste gå med på att skaka hand. Så lyder kommunens nya krav – trots att det strider mot grundlagen. rapporterar Trelleborgs Allehanda.

Helsingborgs Dagblad - 08 nov 19 kl. 07:34

Kommun kräver handhälsning för anställning

Den som vill ha anställning inom Trelleborgs kommun måste gå med på att skaka hand. Så lyder kommunens nya krav – trots att det strider mot grundlagen. rapporterar Trelleborgs Allehanda.

Expressen - 08 nov 19 kl. 08:03

Nya kravet: Måste skaka hand för att få anställning

Den som vill ha anställning inom Trelleborgs kommun måste gå med på att skaka hand. Så lyder kommunens nya krav – trots att det strider mot grundlagen. rapporterar Trelleborgs Allehanda..

BT - 05 nov 13 kl. 15:00

Lärlingar ska lockas med anställning

Jobb och lön ska locka fler unga att välja lärlingsutbildning. Nu föreslår regeringen en särskild lärlingsanställning. Precis som många andra regeringar runt om i Europa sneglar den svenska på Tyskland, Nederländerna, Österrike och Danmark för att hitta sätt att pressa ned ungdomsarbetslösheten.

Magazin24 - 20 jul 12 kl. 13:50

Sommarjobb ett viktigt steg på vägen till en anställning

Kontakter och arbetslivserfarenhet är avgörande för att få ett jobb. Därför är sommarjobb ett viktigt steg på vägen till en anställning. I vår budget föreslår vi en sommarjobbgaranti som skulle ge 200 000 nya sommarjobb åt unga över hela landet.

Trelleborgs Allehanda - 19 mar 18 kl. 23:00

Kommunen: Handskakning inget krav för anställning

Sverigedemokraternas förslag att människor som inte vill ta i hand ska kunna vägras anställning inom Trelleborgs kommun fick avslag under fullmäktige..

Trelleborgs Allehanda - 20 aug 18 kl. 14:37

Avskedad SÖS-politiker får behålla anställning - mot kommunens vilja

I slutet av juni avskedades SÖS-politikern Lars Hemzelius från sin lärartjänst på Stora Hammars skola i Vellinge. Arbetsdomstolen har nu beslutat att han har rätt att behålla sin anställning. Åtminstone tillsvidare.

Kristianstadsbladet - 21 jun 19 kl. 05:00

Fler krav på hyrläkare ska få dem att ta anställning

Primärvården har svårt att hitta läkare till vårdcentralerna, och betalar 10 miljoner i månaden för hyrpersonal. Genom att göra det oattraktivt att vara hyrläkare hoppas de nu få fler hyrläkare att ta fast anställning..

YA - 21 jun 19 kl. 05:00

Fler krav på hyrläkare ska få dem att ta anställning

Primärvården har svårt att hitta läkare till vårdcentralerna, och betalar 10 miljoner i månaden för hyrpersonal. Genom att göra det oattraktivt att vara hyrläkare hoppas de nu få fler hyrläkare att ta fast anställning..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 4 minuter sedan

Minister: Ryssland har utnyttjat Swedbank

Estlands finansminister hävdar i en Dagens industri-intervju att rysk säkerhetstjänst använde Swedbank för finansiering av destabiliserande operationer i Europa. Samtidigt gav han en känga åt banken för att inte ha varit ärlig mot landets finansinspektion och tillåtit penningtvätt genom medvetna val. ”Riskhanteringen i banken var synnerligen ineffektiv och beslutskedjan var skapad på ett sätt som hindrade ansvarsutkrävande.

Dagens PS - 15 minuter sedan

Här hamnar Teslas europeiska superfabrik

Tesla kommer att bygga sin första europeiska Gigafactory i den tyska huvudstaden Berlin, enligt vd Elon Musk. Det rapporterar Deutsche Welle. Musk sade också att Tesla tänker öppna ett design- och teknikcentrum i Berlin samtidigt som han hyllade tysk teknik.

Dagens PS - 15 minuter sedan

Elskatten fyrdubblad – nu väntar ny höjning

Kunderna rasar men finansministern backar inte från sin  ståndpunkt. En ”märklig politik”, säger kritiker. Dina Pengar i Expressen berättar att elskatten fyrdubblats sedan avregleringen 1996 men att en ny höjning trots det stundar från årsskiftet när elskatten ska indexeras.

Dagens PS - 45 minuter sedan

NFL-lag lockar Amazon-miljardären

Jeff Bezos är intresserad av att köpa ett NFL-lag och har kommit nära flera nuvarande ägare, rapporterar CBS Sports. Washingtons majoritetsägare såsom Dallas ägare Jerry Jones tror att han skulle vara ett bra tillskott till NFL. För närvarande finns dock inga lag ute till försäljning.

Dagens PS - 45 minuter sedan

Storägare vill dumpa miljoner aktier i vårdbolag

Vårdbolaget Ambeas storägare Actor SCA har gett Carnegie och Nordea i uppdrag att sälja omkring 10 miljoner aktier. Actor kontrollerar cirka 47,5 miljoner aktier, motsvarande 50,2 procent av aktierna i Ambea. Priset i transaktionen kommer att fastställas via en accelererad book-building, enligt ett pressmeddelande.

Dagens PS - 1 timme sedan

Nya börsfall i Asien – här är orsaken

Så här såg börsindexen ut vid 05.30-tiden svensk tid. Omni Ekonomi uppger att Trumps tal om handelsklimatet mellan USA och Kina på tisdagen och oroligheterna i Hongkong sänker Asienbörserna nu på morgonen.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Telenorchef kritisk mot Telia-affär

Efter dagens nyhet om att Telia har fått grönt ljus för köpet av TV ser Telenor problem med för få aktörer på TV-marknaden. Företagets TV-chef menar att det kan krympa möjligheterna till streaming.  Telias köp av Bonnier Broadcasting, som äger TV 4 och C More, godkändes idag av EU, men det finns ett antal villkor som ska följas för att affären ska slutföras.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Formel 1 styr mot koldioxidneutralt

Allt inom Formel 1-cirkusen ska bli miljövänligare. Till 2030 är tanken att sporten ska bli helt koldioxidneutral. Det är BBC som skriver om initiativet från Formel 1 som tagit tolv månader att arbeta fram.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Gröna Lund får stöd av kungen i byggestvist

Nöjesparken Gröna Lund på Djurgården har länge velat bygga ut verksamheten. Planerna har mött motstånd från aktörer och intressegrupper i området, men nu får man stöd från oväntat håll. Det rapporterar Expressen.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Bekräftat: EU godkänner Telia-köp

Vid lunchtid bekräftades att EU-kommissionen har godkänt köpet av Bonnier Broadcasting. Telia får genomföra det omtalade köpet och som en konsekvens har Telia-aktierna stigit under dagen.  EU-kommissionen har de senaste månaderna gjort en grundlig granskning kring om Telias köp av Bonnier-gruppen, som bland annat äger TV4 och C More, utgör hinder i konkurrensförhållandena i Sverige.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.