Skånskan > Nyheter

Tuesday, 12 November, 15:24

Skånskan - 08 nov 19 kl. 12:30

KKB ska räkna på KullagårdenKävlinge Omsorgsnämnden har beslutat att ge KKB i uppdrag att projektera och kostnadsberäkna på nya serbivelägenheter och trygghetslägenheter på Kullagården.
Det finns redan ett förslag sin innebär en utökning med ungefär 50 lägenheter.
– Vissa huskroppar rivs, andra tillkommer, säger omsorgsnämndens ordförande Annsofie Thuresson (M). man kommer också att se till att det blir bättre utemiljö och bättre omklädningsrum för personalen.
För att kunna genomföra förändringarna krävs en förändring av gällande detaljplan, bland annat då fler och högra hus tillkommer.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
KKB, Kullagården, Omsorgsnämnden, Annsofie Thuresson, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KKBska , räkna, Kullagården
Skånskan - 02 jul 19 kl. 12:30

Nedlagt demensboende blir LSS-boende

Kävlinge Det tillfälliga demensboende på Kullagården som lades ner tidigare i år byggs om till LSS-boende. Sammanlagt kommer kommunen att skapa åtta tillfälliga platser för att få bukt med köerna inom LSS.Protesterna var stora när kommunen förra året beslutade att lägga ner en tillfällig demensavdelning på Kullagården.

Skånskan - 21 feb 19 kl. 18:15

Oro att fler särskilda boenden läggs ner

Kävlinge 2017 spåddes att Kävlinge behövde två nya äldreboenden inom tio år. Samtidigt finns inga planer på att kommunen bygger nytt och det nyöppnade privata boendet är inte ens halvfyllt. Oppositionen oroas för att fler kommunala boenden kommer att läggas ner.

Skånskan - 08 nov 19 kl. 15:30

Fler LSS-hem kan privatiseras

Kävlinge/Furulund För några år sedan invigdes ett LSS-boende i Furulund, som i dag drivs av Attendo. Inför nästa upphandling begär omsorgsnämnden nu rätt att upphandla ytterligare boenden.I oktober 2015 invigdes det första boendet inom Kävlinges omsorg som skulle drivas av en privat aktör.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Nya ägare till 60-talshus i Eslöv

Eslöv Försäljningen av huset på adressen Halabacken 27 i Eslöv är nu klar. Nya ägare blir Anders och Maria Therése Sandberg, 40 och 36 år, tidigare boende på Kvittengatan i Eslöv som köper fastigheten av Jennifer Norin och Stefan Hansson. Huset byggdes 1966 och har en boyta på 159 kvadratmeter.

Skånskan - 3 timmar sedan

Marianne Mörck är årets julvärd

Jul Det blir som håller tittarna sällskap på julafton. Förra året var det Kattis Ahlström som fick hedersuppdraget och i år är det alltså Marianne Mörck som får i uppdrag att tända ljuset på julafton.   Mer information kommer ….

Skånskan - 3 timmar sedan

115 kvadratmeter stort hus i Kågeröd sålt

Kågeröd Jenny och Stefan Jensen, 33 och 43 år, har tagit över fastigheten på Lärkgatan 9 i Kågeröd från Malin Jeanette och Roger Stefan Wikström. Ägarbytet blev klart i oktober 2019 och köpesumman blev 2 060 000 kronor. Huset byggdes 1971 och har en boyta på 115 kvadratmeter.

Skånskan - 4 timmar sedan

Häktad för våldtäkt mot barn

eslöv Den man i 50-årsåldern som misstänks för våldtäkt mot barn häktades på måndagen efter beslut i Lunds tingsrätt.Mannen satt sedan tidigre häktad för två fall av sexuellt ofredande. Nu gäller häktningen även grov fridskränkning, våldtäkt mot barn och grovt barnpornografibrott.

Skånskan - 4 timmar sedan

Öppet hus med hembakat

Ö KÄRRSTORP I morgon onsdag 13.30 är det öppet hus i Östra Kärrstorps församlingshem.
Nils-Ove Persson och Göran Lassing underhåller och det bjuds på hembakat till kaffet..

Skånskan - 4 timmar sedan

Tjuv krossade ruta två gånger

SJÖBO Under förliden helg har ett kontorsföretag vid Törnedalsgatan haft oönskade besök av tjuvar.
Första tillfället var i lördagsnatt, mellan 03 och 04, då en ruta forcerades i byggnaden, och tjuven kunde ta sig in och stjäla en ny dator som värderas till 16 500 kronor.
Fönstret sattes åter in på rätt plats, men natten till måndag var det åter dags för tjuvar att ta sig in i kontorsbyggnaden genom att krossa en ruta.

Skånskan - 4 timmar sedan

Försökte lura till sig konto

BLENTARP Polisen har tagit emot en anmälan om ett försök till bedrägeri. Det är en man från Sjöbo som anmält att när han satt och surfade vid sin dator fick han ett erbjudande om att delta i en tävling där priset uppgavs vara en ny mobiltelefon.
Och han vann…
Dock anade mannen oråd när han uppmanades att lämna sitt kontokortsnummer för att kunna få ut sin ”vinst”.

Skånskan - 4 timmar sedan

Fylleri och olovlig körning

VOLLSJÖ Under måndagskvällen stoppade en polispatrull en bil för kontroll.
Det visade sig att föraren inte har körkort eftersom det tidigare har återkallats, och hon misstänks nu för grov olovlig körning.
Polisen misstänkte att föraren även kört drogpåverkad, och därför är hon även misstänkt för drograttfylleri..

Skånskan - 4 timmar sedan

Hus på 81 kvadratmeter från 1920 sålt i Skivarp

Skivarp Marcin Waclaw Sliwa, 23 år, från Abbekås är ny ägare till fastigheten på Ölöv 716 i Skivarp. Det 81 kvadratmeter stora huset är byggt 1920. Säljare är Göran Brynells dödsbo.

Skånskan - 5 timmar sedan

Försökte lura in flicka i bilen

TRELLEBORG En man försökte locka in en 13-årig flicka i sin bil i fredags.
Flickan hade slutat skolan och satt och väntade på bussen när mannen kom körande på Västra Ringvägen i Trelleborg vid 13.30-14.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.