Nyteknik > Teknik

Friday, 15 November, 17:24

Nyteknik - 08 nov 19 kl. 11:59

Även efter autonom biltur vill de inte släppa all kontrollSAE har undersökt inställningen hos de som har fått åka med en självkörande bil. Efter upplevelsen föredrog 73 procent att kunna dela kontrollen med fordonet – och 92 procent ville ha ett nödstopp..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
SAE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ävenefter , autonom, bilturvill de inte , släppa, all, kontroll
Västerbottens Folkblad - 08 mar 17 kl. 13:42

Då utlovar Björklöven nyhet

Björklöven kommer att släppa en nyhet i eftermiddag. Björklöven ”hintar” kraftigt på sitt twitterkonto att de kommer att släppa en sillyseason-nyhet under eftermiddagen. Björklöven.

SvD - 14 jan 14 kl. 17:29

Nu vill även Säter släppa Sture Bergwall

Bergwall känner ”en djup, ljus känsla av ödmjukhet”..

Dagen - 17 feb 16 kl. 11:20

Beundrare tog tag i påven - vägrade släppa

Då sa Franciskus i från: "Var inte självisk!".

Dagen - 17 feb 16 kl. 11:20

Beundrare tog tag i påven - vägrade släppa

Då sa Franciskus ifrån: "Var inte självisk!".

BT - 21 aug 14 kl. 19:07

Släppa ratten i 60 km/h - kanske dags att vänja sig

Kanske någon gång när man var ung och oförståndig, men i dag med all erfarenhet i bagaget, skulle jag aldrig få för mig att släppa ratten. Inte under några som helst omständigheter skulle jag släppa ratten, ens för en sekund. Därför kändes det mycket märkligt när jag i dag fick möjlighet att prova en bil som kör helt själv.

Cornucopia - 23 sep 17 kl. 14:02

Anledningar att släppa främmande ubåtar?

Jag skrev idag en ledarkrönika om UAV:er i GP, för vilken jag fick viss befogad kritik angående några meningar om ubåtskränkningar. Krönikor är till skillnad mot bloggar begränsade i antal tecken, i mitt fall till 3 000 tecken, så här följer en bredare utläggning kring varför det svenska försvaret genom åren kan ha valt att släppa instängda främmande ubåtar. Det finns faktiskt en lång rad helt legitima och rent av försvarseffektshöjande anledningar att göra detta, men det kräver lite mer text.

SmålandsPosten - 09 jan 14 kl. 11:30

Förlaget som vill göra knäppa spel

Medan andra förlag satsar på säkra kort, fortsätter svenska Paradox att gå sin egen väg. Knäppa spelidéer både välkomnas och uppmuntras. För sju år sedan hade ingen hört talas om att det gjordes dataspel i Turkiet.

Barometern - 23 feb 14 kl. 00:28

IKO kan släppa spelare ? under säsongen

IK Oskarshamn har fortfarande dåligt med pengar.
Nu kan klubben släppa spelare till konkurrenter för att rädda ekonomin. För en dryg månad sedan berättade Sporten att IKO hade en skatteskuld på drygt en halv miljon kronor.

Barometern - 23 feb 14 kl. 00:28

IKO kan släppa spelare - redan under säsongen

IK Oskarshamn har fortfarande dåligt med pengar.
Nu kan klubben släppa spelare till konkurrenter för att rädda ekonomin. För en dryg månad sedan berättade Sporten att IKO hade en skatteskuld på drygt en halv miljon kronor.

Expressen - 27 nov 16 kl. 21:02

"Skönt att få täppa till truten på 'Löven'"

Pantern klöser till Björklöven. – Skönt att få täppa till truten på gnälliga "Löven", säger 23-årige tvåmålsskytten Erik Nyström..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 2 timmar sedan

Volkswagens tunga investering: 640 miljarder på elbilar

Volkswagen investerar 60 miljarder euro, motsvarande 640 miljarder kronor, fram till 2024 i en elektrifiering av kommande bilmodeller..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Fords elbil avslöjad före premiären

På söndag skulle det vara klimax. Efter lång tids väntan och massvis med teasers var tanken att Ford skulle ryckt skynket av sin framtid. Men överraskningen uteblir – detta då Mustang Mach-E redan avslöjats..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Shapes rörkonstruktion fick SSAB:s stålpris

Vinnaren av det tjugonde Swedish Steel Prize tilldelas priset för banbrytande användning av martensitiskt stål i en 3d-formad rörkonstruktion för takräcken till bilindustrin..

Nyteknik - 4 timmar sedan

”Låt företagen ta fullt ansvar vid en kärnkraftolycka”

REPLIK. Ni har helt rätt om kärnkraften men ändå helt fel. Det är kostnaden vid en eventuell olycka som är kruxet med kärnkraft.

Nyteknik - 6 timmar sedan

Nu ska de bygga en flygande prototyp av sin jetdrivna mc

Deras flygande motorcykel ska prestera 241 km/h – men enligt Jetpack Aviation är den teoretiska toppfarten över 640 km/h. Nu har investerare lagt pengar för att få upp en prototyp i luften.  .

Nyteknik - 7 timmar sedan

13 timmars legobygge – fast på bara 8 minuter

Ny Teknik (med spännande gäster!) byggde lego i 13 timmar. Vi testade att skruva upp hastigheten med 10 000 procent.

Nyteknik - 7 timmar sedan

Addtechs it-system fortfarande utslagna efter hackerattack

För två veckor sedan drabbades teknikkoncernen Addtech av ett ransomwarevirus. Fortfarande har många av dotterbolagen stora problem, med försenade leveranser till följd..

Nyteknik - 7 timmar sedan

”Skinn” av kolnanorör kan skydda framtidens raketer

Forskarnas nya kompositmaterial öppnar vägen för böjliga värmesköldar med låg vikt. Deras kolnanorör skulle kunna täcka framtidens raketer, som ett tunt skinn..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Rymdministern: Därför investerar Sverige över en miljard per år i rymden

Nästa år ska Sveriges rymdbudget för första gången ligga på över en miljard kronor. ”Det här skapar jobb i Sverige”, säger rymdminister Matilda Ernkrans..

Nyteknik - 9 timmar sedan

IEA: Elbehoven i framtiden blir enorma

Elektricitet får en allt viktigare roll i världens framtida energisystem. Användningen kommer att växa mer än dubbelt så snabbt jämfört med ökningen av det totala energibehovet, enligt IEA..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.