SVT > Inrikes

Tuesday, 19 November, 06:51

SVT - 08 nov 19 kl. 11:59

Kristdemokraternas Ebba Busch Thor: ”Vi står upp för verklighetens folk”Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor inledde partiets riksting i Umeå med en känga mot överenskommelsen mellan Centerpartiet, Liberalerna, Miljöpartiet och Socialdemokraterna..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Ebba Busch Thor, Umeå, Centerpartiet, Socialdemokraterna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kristdemokraternas, Ebba, Busch, ThorVi , stårupp för , verklighetens, folk
Expressen - 22 maj 19 kl. 17:28

Ebba Busch Thor har anlänt till debatten

I kväll leder Tilde de Paula TV4:a sista partiledardebatt i ”Efter fem”.På plats är bland annat Kristdemokraternas Ebba Busch Thor.– Jag tror nog att väljarna kommer upptäcka att jag är ett ganska vettigt och lagom alternativ mellan dessa båda herrar, mellan Åkesson och Björklund, säger Busch Thor och syftar på partiledarna för SD och L..

DI - 22 jan 16 kl. 07:00

I huvudet på Ebba Busch Thor

Sedan hon valdes till partiledare i april har hon både hunnit vara ­mammaledig och göra stort avtryck i svensk politik. Kristdemokraternas Ebba Busch Thor går fram i en rasande fart. Men så har hon också ett svårt uppdrag: Att leda in partiet på en valvinnande väg..

Dagen - 16 dec 16 kl. 03:05

Se barnen, Ebba Busch Thor

Jag vill vädja till dig som partiledare att försvara barns rätt till skydd i vårt land. Det skriver pastor Marianne Andreas i ett öppet brev till Kristdemokraternas Ebba Busch Thor..

DI - 07 feb 17 kl. 07:28

SVT: Ja till Ebba Busch Thor men nej till Anna Ekström

Kristdemokraternas Ebba Busch Thor gör succé i ”Så ska det låta” men Socialdemokraternas Anna Ekström nobbas av ”På spåret” eftersom hon är minister. Vad gäller egentligen när politiker medverkar i SVT:s underhållningsprogram?.

SvD - 08 apr 17 kl. 09:00

Ebba Busch Thor: ”Vi triangulerade för mycket med S”

Kristdemokraternas Ebba Busch Thor samlar i helgen ett parti med svagt väljarstöd till kommun- och landstingsdagar i Karlstad. I Ledarintervjun berättar partiledaren att hon känner sig färdig i opposition..

Världen Idag - 01 aug 17 kl. 17:16

Ingen Prideparad för Ebba Busch Thor i år

Just nu pågår Pridefestivalen i Stockholm. Kristdemokraternas Ebba Busch Thor kommer inte att gå i årets parad. Anledningen är att hon i stället ska vara med sin familj.

DN - 16 nov 17 kl. 10:13

Quiz: Kan du mer om svenska litterära klassiker än Ebba Busch Thor?

I SVT:s ”Aktuellt” svarade Kristdemokraternas Ebba Busch Thor fel på tre frågor om vilken svensk författare som skrivit vilken klassiker. Kan du mer om svensk litteraturkanon än KD-ledaren? Testa dig själv i DN:s quiz..

DN - 19 mar 18 kl. 20:01

Bert Karlsson stal showen under utfrågningen med Ebba Busch Thor

  Under parollen ”Tuffa frågor – ärliga svar” inledde kristdemokraternas Ebba Busch Thor på måndagskvällen sin förvalsturné tillsammans med Bert Karlsson i Skara. Men Bert Karlsson ställde inte bara frågor..

SVT - 23 maj 18 kl. 15:20

Ebba Busch Thor har delvis rätt om ”no-go-zoner”

Kristdemokraternas Ebba Busch Thor var först ut i SVT:s valprogram ”Tal till nationen”, där alla partiledare får ge sin framtidsvision för Sverige 2028. Hon ägnade en stor del av talet åt att lista dagens samhällsutmaningar – och påstod bland annat att det i dag finns ”så kallade no-go-zoner” i varje större svensk stad..

GT - 31 maj 18 kl. 16:58

Ebba Busch Thor: ”Viktigt att man följer regelverket”

Kristdemokraternas Ebba Busch Thor står bakom partikollegan David Lega i Göteborg.– Jag känner mig inte tveksam inför att han gör skäl för den lön han får från skattebetalarna, säger KD-ledaren.Tidigare i veckan kunde GT avslöja att David Lega vid flera tillfällen valt bort möten i sin roll som kommunalråd.

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Kommuner ger miljoner i skattepengar till scientologirörelsens behandlingshem

Ett behandlingshem i Skåne har fått nästan 18 miljoner i skattepengar de senaste åren av svenska kommuner för att behandla människor med drogproblem – trots hemmets kopplingar till scientologirörelsen och att deras behandlingsmetoder dömts ut..

SVT - 10 timmar sedan

Kronofogden slår hårdare mot kriminellas lyxvaror

Nu får Kronofogden 65 miljoner kronor extra – för att jaga kriminellas lyxvaror. Det ska leda till att fler brottsoffer kompenseras. – Vi är där som en liten haj och hugger åt oss en liten del av det här så att brottsoffren kan få tillbaka sina pengar, säger Johannes Paulson verksamhetschef på Kronofogdemyndigheten..

SVT - 10 timmar sedan

Bil Sweden: Garantin försvinner när bilen byggs om till etanolbil

Branschorganisationen Bil Sweden är tveksamma till Miljöpartiets förslag att ge bonus till dem som bygger om sina bensinbilar till att gå på etanol. -Om man efterkonverterar ett fordon ändras garantin och konsumenten riskeras att luras, säger Mattias Bergman, vd för Bil Sweden..

SVT - 10 timmar sedan

Här listar professorn för- och nackdelar med etanol

Ska Sverige satsa på etanol som drivmedel? Pål Börjesson, professor i miljö- och energisystem tar upp vilka fördelar respektive nackdelar det finns med etanol..

SVT - 12 timmar sedan

Fråga doktorns chatt om infektionssjukdomar

Maria Furberg, infektionsläkare vid Norrlands universitetssjukhus svarar på dina frågor om infektionssjukdomar..

SVT - 12 timmar sedan

Så undviker du infektioner

Förkylningssäsongen har börjat. Vad kan jag göra själv för att undvika att bli sjuk i vinter? Och vilka fällor ska jag undvika?

SVT - 13 timmar sedan

Facebook blockerade ”grov” feministisk annons – nu ber företaget om ursäkt

Stockholms läns museums ambition var att lyfta kvinnohistoriska svenskar, men den annons om utställningen de försökte sponsra på Facebook nobbades. Enligt sociala medier-plattformen innehöll den ”för grovt språk” för att kunna tillåtas – något museet inte håller med om. Nu ber Facebooks kommunikationschef i Norden Peter Münster om ursäkt..

SVT - 14 timmar sedan

Riksidrottsförbundet: ”Deabtten är öppen – öppna plånboken”

Idrottsdeltagandet sjunker bland barn i glesbygd och utsatta områden i storstäder. Därför vill Kristdemokraterna nu införa ett ”fritidskort” som ska hjälpa till att betala avgifterna. Riksidrottsförbundet välkomnar förslaget, men Kulturdepartementets statssekreterare menar att det inte löser grundproblemet..

SVT - 21 timmar sedan

Rättegång mot misstänkt nätpedofil väntas pågå ett halvår

Den tidigare dömda nätpedofilen står åtalad för nya sexbrott mot över 80 barn. Nu inleds rättegången som blir en av de största i sitt slag – och väntas pågå i ett halvår..

SVT - 21 timmar sedan

Lista: Här är Sveriges längsta och dyraste rättegångar

Rättegången mot den misstänkta – och tidigare dömda – nätpedofilen är en av de största i sitt slag. Här är några andra av de längsta och dyraste rättegångarna i svensk rättshistoria..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.