SVT > Inrikes

Wednesday, 13 November, 05:58

SVT - 08 nov 19 kl. 11:51

Anhörig om dödshjälp: ”Gick inte att ge pappa ett värdigt slut”Anna Rundcrantz, hennes mamma och syskon följde hennes pappas sista tid innan han gick bort i prostatacancer. Han bad dem att hjälpa honom avsluta sitt liv. – Det är ett minne som vi alltid kommer att bära med oss, att vi inte kunde göra tillräckligt mycket för att hjälpa pappa, säger hon i Opinion live. Hör henne berätta i klippet ovan..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Rundcrantz, Opinion

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anhörigom , dödshjälp, Gickinte att ge , pappaett , värdigt slut
YA - 07 okt 14 kl. 06:30

Kommunens närstöd blev räddningen

Foto: Sprisse Nilsson
Tomelilla kommuns närstöd blev räddningen för Inga Persson när maken Nils drabbades av en demenssjukdom. Nu rekommenderar hon andra som hamnar i en liknande situation att söka hjälp.
I går arrangerades nationella anhörigdagen runt om i landet.

Fler nyheter från SVT

SVT - 7 timmar sedan

Mikael Damberg: Tech-jättarna måste bli bättre på att rensa kommentarer

Det finns mycket kvar att göra. Det säger inrikesminister Mikael Damberg (S) angående de stora teknikföretagens oförmåga att rensa bort hot, hat och trakasserier från sina plattformar..

SVT - 9 timmar sedan

Efter SVT:s granskning – Facebook tar bort hetskommentarer

Muslimer, mörkhyade, ensamkommande och romer som ska dödas och jämförs med parasiter. Vissa av kommentarerna har legat ute på Facebook mer än två år. Det är först när SVT uppmärksammar Facebook på de brottsliga kommentarerna som de tas bort.

SVT - 9 timmar sedan

Facebooks Sverigechef: Vill absolut inte vara en plattform där folk konsumerar våld

Efter SVT:s granskning av amatörboxningsmatcher som sänds live via Facebook svarar nu bolagets Sverigechef, Sam Rihani, att man inte vill vara en plattform för våld. Samtidigt anser han att bolagets mekanismer för att upptäcka otillåtet material fungerar. Kan menar att detta även gäller kommentarer i livesändningar.

SVT - 10 timmar sedan

Elisabeth Svantesson (M): Utred hur staten kan lämna Telia

Regeringen bör omgående inleda en utredning för att bana vägen för en försäljning av statens ägande i Telia. Det säger Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson..

SVT - 11 timmar sedan

C: Stödjer inte misstroende mot Morgan Johansson

Centerpartiet kommer inte att stödja en misstroendeförklaring mot justitieminister Morgan Johansson (S). – Att avsätta en minister hjälper inte situationen, säger Centerns gruppledare Anders W Jonsson..

SVT - 16 timmar sedan

Fler hatbrott på nätet anmäls – men de har blivit svårare att granska

De anmälda hatbrotten ökar kraftigt. Samtidigt har brotten på den största plattformen Facebook blivit svårare att granska, enligt Tomas Åberg på föreningen Näthatsgranskaren..

SVT - 16 timmar sedan

KO varnar: De vilseleder med sina reapriser

Konsumentombudsmannen, KO, varnar för tre företag som fejkar reapriser. De förbjuds att använda sitt missvisande sätt att redovisa ordinarie- och reapriser..

SVT - 17 timmar sedan

Se misären på hundfarmen i Ungern

Många hundar som smugglas till Sverige har vuxit upp under horribla förhållanden. Det är vanligt att de kommer från Ungern. Edina Némedi är djurrättsaktivist i Ungern och stängde tillsammans med myndigheterna ner en illegal uppfödningsgård år 2017.

SVT - 18 timmar sedan

EU: Telia får köpa TV4

Telia-aktien var redan före beskedet draglok på Stockholmsbörsen, med ett kurslyft på drygt 1 procent. Efter EU-beskedet har uppgången ökat till nästan 2 procent..

SVT - 19 timmar sedan

Moderaterna vill avskaffa lagen om eget boende för asylsökande

Moderaterna vill avskaffa EBO, lagen om eget boende för asylsökande. Alltså den lag som idag ger asylsökande rätt till att välja sitt eget boende..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.