SVT Debatt > Opinion

Tuesday, 12 November, 19:34

SVT Debatt - 08 nov 19 kl. 11:38

Ska svårt sjuka personer få hjälp att avsluta sina liv?I Sverige är det inte lagligt för svårt sjuka personer att få hjälp att avsluta sina liv. –Läkare kan inte med säkerhet säga hur lång tid en människa har kvar att leva, säger överläkaren Gunnar Eckerdal som inte vill införa dödshjälp..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Sverige, Gunnar Eckerdal

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ska svårt, sjukapersoner , , hjälpatt , avslutasina , liv
Expressen - 5 timmar sedan

Liga säljer sjuka hundar – ”Allting var missbildat”

En liga i Stockholm säljer smugglade hundar till hela Sverige, avslöjar SVT:s ”Dokument inifrån”. Priset för en hund har legat på uppemot 30 000 kronor – och flera av husdjuren har varit sjuka.Camilla och Razmus Larsson drabbades när de köpte en hund av ligan:– Allting var missbildat, säger Camilla till SVT..

YLE - 09 feb 16 kl. 14:47

Många sjuka vid Nylands brigad

Hälsostationen vid Nylands brigad hade en stressig start på veckan. Förra veckan var beväringarna på sitt första längre läger och nu är många sjuka. Det var en bråd dag på brigadens hälsostation på måndagen (8.

Alliansfritt Sverige - 12 sep 14 kl. 15:50

Vi måste prata om hur vi behandlar sjuka människor i det här landet

I debatten om en sjukvårdsreform president Obama ville driva igenom i USA 2009 gick en frispråkig man vid namn Alan Grayson, kongressledamot från Florida, och tog ordet i representanthuset. Han kunde äntligen presentera Republikanernas sjukvårdsplan. Den var mycket enkel, sa han, och den gick ut på att människor inte skulle bli sjuka och om de ändå blev det - skulle de dö snabbt.

Sydsvenskan - 09 feb 12 kl. 06:30

Alla sjuka äldre ska få hemvård

I Kristianstad och Hässleholm kan svårt sjuka äldre få vård hemma. Men inte i Malmö och Lund. Snart ska vårdformen införas i hela Skåne.

Dagen - 14 sep 11 kl. 03:00

I Moderaternas Sveriges tvingas sjuka söka jobb som inte finns

Vad som döljer sig bakom Moderaternas "arbetslinje" är vår egen omänsklighet. Sedan 2006 har den borgerliga regeringen gjort livet svårare för arbetslösa och sjuka då dessa människor tvingas söka efter jobb som inte finns. Det är svårt för långtidsarbetslösa och sjuka människor att få jobb på en arbetsmarknad där till och med högutbildade människor inte kan få jobb.

Kristianstadsbladet - 16 nov 11 kl. 06:30

Poliserna är vana vid psykiskt sjuka

Arkivfoto: Tommy Svensson
-?Det är mycket känsligt att omhänderta psykiskt instabila, säger Stefan Åkesson.
Stefan Åkesson poängterar att han inte kan uttala sig i det enskilda fallet.

Sydsvenskan - 24 sep 14 kl. 05:30

Ingen ljusnande framtid för de unga som blir sjuka under studietiden

Jag har under större delen av valrörelsen, men även en lång tid dessförinnan, i olika sammanhang frågat politiker vad de vill göra för unga universitetsstuderande som blir sjuka. Jag har fortfarande inte fått något svar från en enda politiker.På nära håll har jag sett hur denna grupp far illa.

Sydsvenskan - 26 mar 15 kl. 16:44

Fler sjuka och arbetslösa fattiga

Den relativa fattigdomen bland arbetslösa och sjuka har ökat kraftigt, enligt statistik från SCB som tidningen Arbetet redovisar.År 2003 hamnade 9 procent i gruppen av dem under gränsen för att räknas som relativt fattiga i förhållande till resten av befolkningen. År 2013 hamnade 33 procent av de arbetslösa och sjuka där.

Helsingborgs Dagblad - 26 mar 15 kl. 16:44

Fler sjuka och arbetslösa fattiga

Den relativa fattigdomen bland arbetslösa och sjuka har ökat kraftigt, enligt statistik från SCB som tidningen Arbetet redovisar.År 2003 hamnade 9 procent i gruppen av dem under gränsen för att räknas som relativt fattiga i förhållande till resten av befolkningen. År 2013 hamnade 33 procent av de arbetslösa och sjuka där.

Dagen - 24 feb 11 kl. 03:00

Två olika "påskupprop" om utförsäkring av sjuka

Påskuppropet för de sjuka växer. Det gäller både manifetationerna på 35 platser i landet på annandag påsk och kraven från många diakoner inom Svenska kyrkan. Sveriges kristna råd vet ännu inte hur man ska stödja kampanjerna.

Sydsvenskan - 29 apr 11 kl. 01:30

Många bidrag går till sjuka

En femtedel av alla socialbidrag går till personer som är sjuka, men saknar inkomst. Det visar ny kartläggning från SKL. Därutöver behöver allt fler utförsäkrade söka socialbidrag.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 8 timmar sedan

Professorn: ”Omoraliskt att ta åt sig av fördelarna men inte nackdelarna”

För att göra en klimatomställning krävs nya metaller och mineraler. Professorn Christian Ekberg tycker att det är omoraliskt att importera dem från länder med dåliga arbetsförhållanden istället för att själva bryta ämnena. – Vi har många av dem i Sverige men vi bryter dem i princip inte alls, säger han..

SVT Debatt - 9 timmar sedan

”Smuggelhundar ett hot mot folkhälsan”

”Många gånger är valparna allt för unga och i dåligt skick när de säljs efter en uppväxt i misär och hemska transportförhållanden. Flera saknar grundläggande vaccinationsskydd och kan bära på dolda sjukdomar och parasiter som kan drabba såväl andra hundar som människor”, skriver debattören..

SVT Debatt - Igår: 15:38

”Fotbollsbranschen sämst i ligan på jämställdhet”

”Proffsfotboll är ett yrke. Och inget yrke ska innebära att man missgynnas baserat på kön. Ingen ska behöva tvingas välja mellan att bilda familj eller att ha ett jobb.

SVT Debatt - Igår: 14:17

Psykologen: ”Så stoppar du romansbedragaren på nätet”

”Kontrollera mannens profilbild – ofta presenterar sig bedragaren med en stulen bild. Så snart mannen ber om pengar, vet du att det är en bedragare. Avsluta kontakten.

SVT Debatt - Igår: 10:05

”Önskan att bli sedd – en drivande faktor bakom det livesända våldet”

”Direktsända slagsmål kan inte enbart ses som en direkt följd av tekniska landvinningar. Det relaterar också till vår benägenhet att visa upp och skapa oss själva inför andra. Det är som att vi behöver bli sedda för att bekräfta inte bara vår sociala status, utan kanske också själva vår existens”, skriver debattören..

SVT Debatt - I förrgår: 03:27

Ärkebiskopen: ”Klimatkrisen är också en andlig kris”

Kyrkan och andra trossamfund har en viktig roll i klimatfrågan, enligt ärkebiskop Antje Jackélen. – Klimatkrisen är också en andlig och existentiell kris, säger hon..

SVT Debatt - 08 nov 19 kl. 09:33

??

””, skriver.

SVT Debatt - 07 nov 19 kl. 22:03

Berlinmuren: ”Klyftan mellan öst och väst består – fortfarande efter trettio år”

”Euforin efter den minnesdigra dagen, som i år firas för trettionde gången, lade sig snabbt. Västliga investerare, de så kallade 'rockmännen', lade beslag på 'filébitarna' i det östtyska kadavret. Klyftan mellan öst och väst består”, skriver journalisten Folke Schimanski..

SVT Debatt - 07 nov 19 kl. 10:34

Petter Stordalen: ”Den nordiska samhällsmodellen är guldvärd”

Den norske miljardären Petter Stordalen menar att den nordiska samhällsmodellen är den bästa i världen. – Det är civilisationens och mänsklighetens bästa modell, även om den inte är perfekt, säger han..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.