GT > Nyheter

Thursday, 14 November, 09:52

GT - 08 nov 19 kl. 11:37

Hon säkrar Preems framtid när oljan fasas utLinda Werner är en av Sveriges nyckelpersoner i arbetet för ett fossilfritt samhälle – och jobbar samtidigt på ett oljeföretag som är en av Sveriges största utsläppare. Hur går den till synes svåra ekvationen ihop?.
Läs mer på GT
Läs mer om:
Preems, Werner, Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon säkrar, Preems, framtidnär , oljan, fasasut
SVT - 22 jan 13 kl. 11:13

Nytt tv-avtal säkrar speedway-framtid

Ett nytt tv-avtal för elitserien i speedway säkrar den administrativa driften av sporten fram till 2017..

Eurosport - 15 jul 13 kl. 11:14

Formel 1 - Saubers F1-framtid säkrad - efter samarbete med ryska företag

Sauber har offentliggjort samarbete med tre ryska företag som säkrar stallets framtid i Formel 1..

Hela Gotland - 03 jan 19 kl. 10:15

Ortsbornas tillskott säkrar hamnens framtid

Boende i socknen och flera företag stöttar utvecklingen i Burgsviks hamn..

Sydsvenskan - 16 jun 15 kl. 04:00

Jag kräver att utbyggnaden av Stångby på värdefulla åkrar stoppas

I sin iver att tillgodose behovet av bostäder, industrier, köpcentra och liknande har Lunds kommun un­der flera decennier på ett fullständigt ansvarslöst sätt tagit sig rätten att ödelägga stora områ­den av högklassig åkermark. Kön av bostadssökande är förvisso lång och projekt som ESS må vara lovvärda, måhända i motsats till köpladorna på Nova, men det kan ändå aldrig försva­ras att man därmed för all framtid ödelägger värdefulla åkrar. Mark som borde ses som ett lån av framtiden, och som brukats i många generationer, går förlorad.

PrivataAffärer - 14 feb 19 kl. 10:14

Oljan på årshögsta

Vid klockan 9.30 noterades kontrakten för Brent-oljan på nivån 64:50 dollar per fat, 1,5 procent upp och WTI på nivån 54:60 dollar per fat. Det är runt 1 dollar högre än under onsdagen.

DI - 12 jan 18 kl. 18:12

Preems ägare kvar på hotellet

Medieuppgifter har rapporterat om att Preems ägare Mohammed Al-Amoudi har förts till Saudiarabiens beryktade fängelse efter att ha vägrat betala de summor som ska säkerställa hans frihet. Men uppgiften dementeras på fredagskvällen av Preems svenska presschef Niclas Brantingson: "Han är kvar på hotellet", säger han..

GT - 26 sep 19 kl. 13:10

Warborn försvarar en oljebransch utan framtid

Preems ägare och ledning kan ha missbedömt det politiska läget och marknadens allt starkare krav på ett slut för fossilbränslen, skriver trafikjournalisten Jan Du Rietz i en replik till Jörgen Warborn (M)..

Cornucopia - 19 dec 14 kl. 09:30

Rapport: USA:s gasproduktion peakar 2016, oljan 2019

Bloggrannen Olja för blåbär (tidigare Cruel Crude) uppmärksammar en ny presentation från David Hughes om USA:s fossilgas- och oljeproduktion. Gasproduktionen kommer peaka redan 2016, dvs om drygt ett år, och oljan 2019.

Som tidigare uppmärksammat har de flesta skiffergasfält i USA redan nått sin peak och har nu bara minskad produktion att se fram emot.

YLE - 12 feb 16 kl. 16:43

Studentbladets framtid hotad

Det är möjligt att Nordens äldsta studenttidning Studentbladet lever sin sista vår. Två studentkorporationer har dragit sig ur och det finns inte längre pengar för att ge ut tidningen. Årets första nummer kom ut för en vecka sedan.

Realtid - 20 aug 18 kl. 06:06

Långsiktig politik säkrar Sveriges välstånd

I en valrörelse upptas debatten oftast av närliggande problem. Självklart ska dessa behandlas, men för Sveriges framtid på lång sikt, många generationer framåt, är det viktigt att vi också lyfter blicken och idag gör det som gör en ljus framtid på lång sikt möjlig. Om vi gräver ner oss i problemen och inte ser möjligheterna blir livet sämre både nu och i framtiden, skriver ingenjören och ekonomen Anders Hultgren som kandiderar till riksdagen för Kristdemokraterna..

Fler nyheter från GT

GT - 45 minuter sedan

Frölundas stora talang: ”Vill behärska min kropp”

Han är 18 år, två meter lång och väger över 100 kilo.I kvällens match mot Örebro kan junioren Elmer Söderblom göra SHL-debut för Frölunda.– Det är något man drömt om länge, säger den storvuxne talangen..

GT - 1 timme sedan

JUST NU: Bil gled av vägen: ”Väldigt halt:

En personbil hamnade på taket vid sidan av vägen efter en olycka på väg 42 utanför Vårgårda.Enligt räddningstjänsten var det halt på sträckan.– Det var väldigt halt på platsen, säger Anders Dan, på räddningstjänsten i Alingsås..

GT - 2 timmar sedan

Tre ton konstsnö när jul på Liseberg invigs

Nu klär nöjesparken om till julskrud – för 19:e året i rad. Liseberg bjuder in till det varma skenet från över fem miljoner juleljus som förvandlar nöjesfältet till en vintersaga. Och i år satsar parken extra på underhållningen.

GT - 9 timmar sedan

Sexåringar kan tvingas ta färjan själva till skolan

Snart kan barn från Vrångö behöva åka färja själva till skolan – trots att de yngsta inte ens har fyllt sex år.Det kan bli resultatet av att kommunen vill att föräldrarna ska ta över den ledsagning den hittills har stått för.– Det blir helt omöjligt att ha ett jobb och samtidigt ha barnen på skolan, säger en pappa till Göteborgs-Posten..

GT - 10 timmar sedan

Mästarnas svit sprack efter nästan ett helt år

Det var nästan ett år sedan regerande mästarna Villa förlorade en seriematch.Men mot Bollnäs hände det, Villa förlorade med 1–2.– Man kommer snabbt ihåg hur dåligt man mår när man förlorar, säger tränaren Johan Sixtensson..

GT - 10 timmar sedan

Laddade för tuff match – krossade motståndet

Emil Viklund, 28 – först som sist.Vänersborgsmittfältaren prickade in 1–0 efter drygt sex minuter och gjorde även det sista målet mot Sirius.Däremellan gjorde han ytterligare ett.

GT - 12 timmar sedan

Gunhild Stordalens glädje- besked efter separationen

Nyligen berättade Petter och Gunhild Stordalen att de separerar efter 14 år tillsammans.Men på onsdagen kom Gunhild med ett glatt besked – då hon på Instagram publicerade en bild med ett brett leende och en arm sträckt i luften.”Yeahhh – eller CHEW!!

GT - 13 timmar sedan

Varningen: Risk för halka – mitt i morgontrafiken

Ska du ut och köra i morgontrafiken i morgon?Då gör du bäst i att köra försiktigt.På flera håll i Västsverige väntas nämligen kraftig rimfrost och ishalka under morgontimmarna.

GT - 17 timmar sedan

Läsarna om GT:s nya tidningssatsning: ”Bra!”

Fler lokala nyhetssidor i GT, med innehåll från Västsverige. Bra, tycker läsarna – som nu tipsar om vad man mer kan göra i GT. – Det är roligt så klart.

GT - 20 timmar sedan

Frölundas besked efter stjärnornas skador

Inte nog med att det blev förlust – Frölunda åkte på tre tuffa skadesmällar i CHL-matchen mot Färjestad i går.Dagen efter matchen kunde varken Brandon Gormley, Joel Lundqvist eller Johan Sundström medverka på lagets träning.– Det var en jävla smäll han åkte på.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.