Skånskan > Opinion

Thursday, 21 November, 22:53

Skånskan - 08 nov 19 kl. 11:28

Ny detaljplan vid StorgatanESLÖV Kommunstyrelsen har antagit en ny detaljplan som tagits fram för Bankmannen 5, som ligger på Storgatan, på baksidan av Föjerhuset.
Detaljplanen har tagits fram för att få en ny fastighetsindelning, där fastigheten delas i två delar. För den östra delen av fastigheten har det redan beviljats ett bygglov..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Storgatan, ESLÖV Kommunstyrelsen, Bankmannen, Föjerhuset

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny detaljplanvid , Storgatan
Barometern - 21 maj 14 kl. 07:02

60 bostäder i ny detaljplan

Flera var nyfikna på förslaget till detaljplan för Däckroys gamla tomt. Planen tillåter 60 bostäder. De frågor som ställdes först när planförslaget presenterades var om trafik och barnens väg till skolan.

YA - 11 timmar sedan

Storgatan avstängd under två veckors tid

När bron över Skivarpsån ska renoveras får Rydsgårdsborna finna nya vägar att ta sig fram. Åtminstone om de är bilburna. Två veckors avstängning av Storgatan innebär stora förändringar..

Nya Wermlands Tidningen - 24 apr 13 kl. 07:30

Ny detaljplan för Kanalvillan 1

Nu finns ett förslag till ny detaljplan för Kanalvillan 1. Planområdet ägs av Sjöfartsverket och ligger vid Säffle kanal, där Storgatan korsar Byälven..

SmålandsPosten - 17 jul 18 kl. 06:34

Överklagar detaljplan för bostäder: ”Måste ha gjort sin hemläxa”

Det planerade bostadsbygget i Originalbagarns lokaler på Storgatan är allt för bristfälligt för att godtas. Det menar åtminstone Originalbagarn själva, som nu överklagar den detaljplan som tagits fram. – Man måste ha gjort sin hemläxa om det ska byggas bostäder där, säger Magnus Norbäck, vd för Originalbagarn..

Barometern - 19 jun 19 kl. 14:54

Kritik mot detaljplan

Emådalens Landsbygdscentrum tycker till om förslaget till ny detaljplan kring området vid norra delen av Storgatan i Högsby..

Barometern - 20 sep 19 kl. 06:00

Ny kritik mot förslag till detaljplan: ”Vansinne”

Nu kommer nya reaktioner kring arbetet med den detaljplan för norra delen av Storgatan som bland annat påverkar parkeringen vid ICA..

Barometern - 22 aug 19 kl. 06:00

Detaljplan blir dyrare

Detaljplanen som ska tas fram för norra delen av Storgatan i Högsby blir dubbelt så dyr som man tidigare räknat med..

SmålandsPosten - 24 jan 15 kl. 08:15

Trafikverket tveksamt till sänkt hastighet på Storgatan

Trafikverket är inte helt positiv till förslaget om att sänka hastigheten på Storgatan i Lenhovda. I ett yttrande föreslås att 40 kilometer ska gälla i hela samhället. Att det är ett problem med höga hastigheter på väg 953 (Storgatan) i Lenhovda har uppmärksammats tidigare.

BT - 29 jun 11 kl. 07:58

Gångfart på Storgatan ignoreras

Minst fyra olyckor har redan inträffat.
Vi väntar bara på att personer ska skadas, säger polisen. När körde du senast bil på Storgatan i Tranemo - med en hastighet lägre än tio kilometer i timmen?

Skånskan - 12 mar 17 kl. 12:00

Storgatan genom olika tider

SVEDALA Uppgiften om att det funnits en bensinmack på Icatomten vid Storgatan är överdriven. Carl Christensson som drev en kemikalieaffär sålde däremot bensin från en pump vid gatan.
Dessförinnan satt 14 sömmerskor här och sydde i en av byns första modeaffärer.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Godsinlösen och Vidinge tog hem skånska näringslivspriser

STAFFANSTORP/SKÅNE
Staffanstorpsföretaget Godsinlösen Nordic och livsmedelsföretaget Vidinge i Teckomatorp är vinnare av Sparbanken Skånes näringslivspriser 2019 för Entreprenörskap respektive Intraprenörskap.
Priserna delades ut på Framtidsdagen i Lund på torsdagskvällen. Priserna delades ut för första gången på Framtidsdagen på Ideon Gateway i Lund, där över 300 personer hade samlats på torsdagen för att nätverka och inspireras.

Skånskan - 2 timmar sedan

Tyckte att pengarna förtog glädjen

FÖRENINGSMÄNNISKA. Ingvar Persson tyckte inte att det var så kul med alla pengar som Bingolotto drog in till Sveriges idrottsliv. Plötsligt började alltför mycket handla om pengar, allt fler ville ha betalt, både aktiva och ledare.

Skånskan - 3 timmar sedan

Rattfull krockade med buss

LUND Fotgängare fick kasta sig åt sidan, en buss och en stolpe kördes på men föraren fortsatte sin vådliga färd genom Lund.
Nu åtalas den 33-årige mannen misstänkt för rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, smitning från olycksplats och ringa narkotikabrott. Det var i maj som föraren for fram genom Lund så att fotgängare fick kasta sig åt sidan för att inte bli påkörda.

Skånskan - 3 timmar sedan

Höga böter för rattfylla

LUND En man i 70-årsåldern åtalas misstänkt för rattfylleri och riskerar höga böter.
Mannen körde bil i Dalby i september trots att han intagit stora mängder alkohol. Alkoholkoncentrationen i hans utandningsluft var 0,46 milligram per liter.

Skånskan - 3 timmar sedan

Jobbar på hälsningar till världen

Kävlinge Hej tja tjenare. Vi är en klass från Kävlinge. Med de orden börjar årskurs 5 på Olympiaskolan ett brev till Skånskan.

Skånskan - 3 timmar sedan

Kulturell crowdfunding

LUND Låt alla bli mecenater! Det menar Moderaterna i Lund som föreslår crowdfunding av konst och kultur.I ett initiativ, som väcks i kommunstyrelsen, föreslår Moderaterna att Lunds kommun skapar ett system som möjliggör crowdfunding av konst, kultur och konstnärlig utsmyckning.

Skånskan - 3 timmar sedan

Väktarnas bevakning förstärks under julveckor

ESLÖV Det blir förstärkt bevakning av väktare i Eslövs centrum under julveckorna.Föregående vintrar har det varit oroligheter i med ungdomsgäng inblandade.
Handlare och Eslövsbor har tyckt att det varit jobbigt med bland annat raketer som avfyrades inne på järnvägsstationen och vid Medborgarhuset.

Skånskan - 5 timmar sedan

Tre e-förslag om Folkets park

Löddeköpinge Kävlinge kommun har fått in tre e-förslag som berör Folkets hus i Löddeköpinge och dansföreningen Swing it.
De tre förslagen vill bevara Folkets hus, stoppa den pågående markanvisningstävlingen och göra Folkets hus till ett permanent hus för dansverksamhet.
Då förslagen samlat in över hundra röster ska förslagen tas upp politiskt.

Skånskan - 5 timmar sedan

Tre datorer på skola stulna

Staffanstorp Vid lunchtid i onsdags blev fem elever av med sina datorer på Baldersskolan. Eleverna hade lämnat sina datorer i klassrummet och när de kom tillbaka var de borta. .

Skånskan - 5 timmar sedan

De laddar inför julmarknaden

Kävlinge En barnkonsert i gamla kyrkan, lansering av senaste boken om Kävlinges historia och äkta gorånsbakade våfflor. Det är vad som bjuds under julmarknaden den 7 december.Lördagen den 7 december är det julmarknad i Kävlinge.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.