PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 15 November, 01:04

PrivataAffärer - 08 nov 19 kl. 11:12

Omvänd vinstvarning från SASSAS utsikter i rapporten för det tredje kvartalet var ”att det kommer att bli utmanande att uppnå ett positivt resultat före skatt och jämförelsestörande poster under räkenskapsåret 2019.” Men som en effekt av starka passagerarsiffror och förbättrade enhetsintäkter revideras nu utsikterna till att SAS resultat före skatt och jämförelsestörande poster beräknas uppgå till 700-800 miljoner SEK för räkenskapsåret 2019, skriver flygbolaget i ett pressmeddelande. – Trots ett utmanande år är vi glada över att kunna uppvisa en stark utveckling i vår verksamhet under de sista månaderna av räkenskapsåret 2019. Särskilt uppmuntrande är en fortsatt förbättrad utbuds-/efterfrågebalans i Skandinavien och att vårt produkterbjudande i kombination med vårt målmedvet
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SAS, SEK, Skandinavien, Rickard Gustafson, RPK, EuropeiskaIntraskandinaviska, Lägst Volym, Sälj Högst Lägst, Volym Tid

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omvänd, vinstvarningfrån , SAS
PrivataAffärer - 01 aug 18 kl. 08:33

Rapport i linje med omvänd vinstvarning

Leo Vegas redovisar ett ebitda-resultat på 15 miljoner euro för det andra kvartalet 2018, vilket var i linje med den positiva vinstvarning bolaget kommunicerade den 18 juli då de talade om cirka 15 miljoner euro. Intäkterna uppgick till 87,4 miljoner euro i kvartalet, vilket också var samstämmigt med förannonserade runt 87 miljoner. Lägre intäktsökning i juli än förväntat Leo Vegas spelintäkter ökade med 45 procent till 26,4 miljoner euro i juli.

Affärsvärlden - 20 jul 16 kl. 08:22

Omvänd vinstvarning från New Wave

New Wave lämnar på onsdagsmorgonen en omvänd vinstvarning mot bakgrund av kraftigt ökat resultat, framgår av ett pressmeddelande..

Affärsvärlden - 11 apr 17 kl. 11:43

Omvänd vinstvarning från Addvise

Addvise presenterar en omvänd vinstvarning för det första kvartalet 2017..

DI - 11 apr 17 kl. 12:13

Omvänd vinstvarning från Addvise – aktien rusar

Addvise presenterar en omvänd vinstvarning för det första kvartalet 2017. Under rapportperioden steg orderingången med 124 procent jämfört med föregående år till 74 miljoner kronor (33). Det framgår av ett pressmeddelande..

PrivataAffärer - 11 apr 17 kl. 13:10

Omvänd vinstvarning ger rusning i First North-bolaget

First North-bolaget Addvise levererade en omvänd vinstvarning eftersom orderingången steg tresiffrigt under kvartalet. Aktien rusar efter beskedet....

DI - 18 jul 18 kl. 08:03

Omvänd vinstvarning från Leo Vegas

Leo Vegas levererar en omvänd vinstvarning och guidar för att resultatet för det andra kvartalet kommer att bli högre än väntat. .

DI - 11 apr 19 kl. 09:08

Lindab stiger på omvänd vinstvarning – aktien gick starkt även inför

Byggkomponentbolaget Lindab rusar 8 procent på börsen efter onsdagens omvända vinstvarning för det första kvartalet. Men aktien gick starkt även inför gårdagens besked..

DI - 11 apr 19 kl. 17:30

Börsen stänger strax under nollan – lyft för Lindab efter omvänd vinstvarning

Torsdagen bjöd på ännu en dag av stillsam handel med små indexrörelser inför att rapportsäsongen drar igång på allvar i de kommande veckorna. Både storbolagsindex och breda OMXSPI stänger ned 0,1 procent. Byggkomponentbolaget Lindab avancerar över 8 procent efter bolagets omvända vinstvarning på onsdagskvällen..

DI - 15 apr 19 kl. 21:53

Omvänd vinstvarning för klädjätten

Zalando förväntas presentera siffror över förväntan för det första kvartalet - en så kallad omvänd vinstvarning.  Det rapporterar bolaget i ett pressmeddelande. .

DI - 16 apr 19 kl. 09:14

Zalando rusar efter omvänd vinstvarning – Kinnevik hänger med

E-handelsbolaget Zalando rusar med omkring 8 procent i tisdagens inledande handel i spåren av måndagskvällens omvända vinstvarning. Storägaren Kinnevik stiger i sin tur med 2,9 procent. .

Affärsvärlden - 16 apr 19 kl. 09:23

Zalando rusar efter omvänd vinstvarning

Tyska e-handelsbolaget Zalandos aktie steg nära 9 procent i öppningshandeln i Frankfurt efter bolagets omvända vinstvarning från måndagskvällen..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Åldern är inte allt när det gäller pensionsplanering

Om du vill läsa mer om hur aktuella förhållanden påverkar aktiemarknaden och dina investeringar, ladda ner Fisher Investments Nordens senaste aktiemarknadsutsikt och få regelbundna uppdateringar. Vill du läsa fler texter av Fisher Investments Norden eller veta mer om bolaget, klicka här. Att välja rätt tillgångsfördelning för din portfölj är ett mycket viktigt beslut och olika investeringsförvaltare, finansrådgivare och individer använder olika metoder för att fatta dessa beslut.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Finansinspektionen varnar för bedragare

Enligt FI erbjuds de uppringda att få tillbaka förlorade pengar och uppmanas att legitimera sig med bankdosa eller bankid. Men allt är en bluff. ”FI har inte något räddningsprogram och vi hjälper inte till med återbetalningar för personer som förlorat pengar i investeringsbedrägerier”, skriver FI i ett pressmeddelande där man också uppmanar alla att INTE lämna ut inloggningsuppgifter eller starta sitt bankid om någon hävdar att man ringer från FI.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

DNB ser köpläge i ”Nordens kung”

”Vi gillar Bolidens diversifierade råvaruexponering och dess bäst-i-klassen direktavkastning”, skriver banken i ett morgonbrev, där avsnittet om Boliden får rubriken ”King of the North”. Boliden sticker ut i sektorn genom att utvinna såväl koppar som zink och guld – samt genom att driva både gruvor och smältverk. DNB har en positiv syn på den framtida utvecklingen av zinkpriset, men är lite mer försiktig vad gäller kopparprisutvecklingen.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Därför går Rysslandsfonderna som tåget

Den allt starkare ekonomin och den låga skuldsättningen är de viktiga förklaringarna till att ryska fonder går som tåget. Fredrik Colliander, förvaltare av Carnegie Rysslandsfond, konstaterar också att bolagen i Ryssland successivt bara blir bättre och bättre. Bakgrunden är en ekonomisk stabilitet i landet, vilket delvis har att göra med att inflationen är låg, 3-4 procent.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

”Reviderad arbetslöshetsstatistik en ljusglimt för Riksbanken”

”Det här är väldigt positivt, och jag tror att det var en lite större revidering än Riksbanken hoppats på”, säger han. I den korrigerade serien stiger den säsongsjusterade arbetslösheten från 6,4 procent i juli 2018 till 6,6 procent i september 2019. I den tidigare visade arbetslösheten däremot brant uppgång under hösten 2019 till 7,4 procent i september.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

MQ byter namn – gör om till konceptbutiker

Det framgår av ett pressmeddelande. ”Som konceptbutik kommer Marqet utöka sortimentet med fler typer av produkter och tjänster för människor i dagens flexibla arbetsliv. Vi skapar en arena med tillfälliga samarbeten, fler inspirerande kollektioner och ett ännu större fokus på trender”, kommenterar Ingvar Larsson, vd för Marqet.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Swedbank: Tid för omvärdering i Hydro

Hydro är verksamt inom olika aluminiumlösningar och bolaget täcker hela värdekedjan från utvinning till tillverkning av valsade och strängpressade aluminiumprodukter. Bolaget är en av de tio största aluminiumproducenterna i världen. Men Hydro har haft det tufft med låga aluminiumpriser och stora problem i Brasilien med ett embargo som gjort att produktionen legat nere.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Mildare väder och lägre vinterelpriser

När senhösten och tidiga vintern plötsligt blir mildare än månaderna före håller vi nere elanvändningen. Enligt Bixias nuvarande prognos är förutsättningarna för ett lägre elpris bättre än ifjol. Den här veckan bedömer Bixia att snittpriset på el hamnar på cirka 46 öre per kilowattimme, vilket är ett par öre lägre än förra veckan.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Här är torsdagens färska analyser

SEB Equities sänker sin rekommendation för Ambu till behåll från köp. Riktkursen sänks till 130 från 135 danska kr. Det skriver Bloomberg News.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Boozt: Ökade nettoomsättningen med 22 procent

Bruttomarginalen landade på 35,6 procent (36,6). Det justerade rörelseresultatet uppgick till -27,6 miljoner kr (-25,0) och justerad marginal blev -3,6 procent (-4,0). Rapporterat rörelseresultat blev -40,8 miljoner kr (-28,8) och rörelsemarginalen var -5,3 procent (-4,6).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.