Världen Idag > Nyheter

Thursday, 21 November, 22:20

Världen Idag - 08 nov 19 kl. 11:05

Skolverkets förslag om att slopa psalmer och nationalsången sågasKritiken mot Skolverkets förslag till nya kurs- och ämnesplaner i grundskolan fortsätter. Nu ifrågasätts strykningen av psalmer och svenska nationalsången av både tidigare skolministern Jan Björklund och av utbildningsexperten Hans Albin Larsson..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Skolverkets, Jan Björklund, Hans Albin Larsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolverkets, förslagom att , slopa, psalmeroch , nationalsången, sågas
Världen Idag - 08 nov 19 kl. 11:05

Skolverkets förslag om att slopa nationalsången sågas

Kritiken mot Skolverkets förslag till nya kurs- och ämnesplaner i grundskolan fortsätter. Nu ifrågasätts strykningen av svenska nationalsången av både tidigare skolministern Jan Björklund och av utbildningsexperten Hans Albin Larsson. Skolverket tar även bort en formulering om psalmer från kursplanen..

SVT - 26 sep 19 kl. 14:40

Skolverkets förslag: Slopa undervisningen om antiken

I den nya kursplanen som tagits fram för grundskolan föreslår Skolverket att antikens historia tas bort från undervisningen. Anledningen är att undervisningstiden inte räcker till..

NSD - 16 apr 18 kl. 05:00

Skolverkets förslag skapar oro

I Skolverkets förslag på ny läroplan för förskolan saknas rollbeskrivning för barnskötaryrket..

Expressen - 25 sep 19 kl. 21:38

Skolverkets förslag: Stryk antiken från undervisningen

Snart kan antiken vara historia. Skolverket har skickat in ett förslag på en ny kursplan – och vill stryka ”forna civilisationer, från förhistorisk tid till cirka 1700”. – Timmarna räcker inte till, säger Anna Westerholm, chef på Skolverkets läroplansavdelning, till SvD.

Sydöstran - 29 sep 19 kl. 16:00

Släng Skolverkets förslag i papperskorgen

Förra veckan lade Skolverket ett förslag om att stryka antiken i historieundervisningen, förhoppningsvis gör denna regering som den förra och avslår förslaget..

SVT - 03 okt 19 kl. 17:34

Skolverket vill slopa undervisning om minoriteter från högstadiet

Skolverkets förslag att slopa antiken i högstadiets historieundervisning har fått skarp kritik. I samma förslag vill verket också att undervisningen om de nationella minoriteterna tas bort från årskurs 7-9. Nu reagerar forskare i en debattartikel.

Expressen - 27 sep 19 kl. 11:23

Skolverkets antikdiss är en farlig politisk signal

Skolverkets förslag om att slopa antiken i grundskolan bidrar till att stadfästa den politiska nedvärderingen av det klassiska bildningsarvet.Forskarna Sofia Lodén och Ola Wikander varnar för konsekvenserna..

SVT - 07 nov 19 kl. 20:13

Skolverkets svar – efter kritiserat förslag om nationalsången

”Du gamla, du fria” har skapat politisk debatt. I Skolverkets förslag om förändrade kursplaner har en formulering om nationalsången tagits bort från musiklektionerna i lågstadiet – något som kritiseras av bland andra Moderaternas Kristina Axén Olin. Skolverket å sin sida menar att det är självklart att låten kommer att läras ut ändå..

Dagen - 22 okt 19 kl. 14:03

Skolverkets vill ta bort Bibeln från kursplanen – nu är tid att protestera

“Kristendomens särställning suddas ut i Skolverkets förslag”..

SR - 20 nov 18 kl. 12:43

Blandat mottagande av förslag om mer fjärrundervisning

Skolverkets förslag om att regeringen ska tillåta fjärrundervisning delar partierna..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 15 minuter sedan

Ökat intresse för konferens om att påverka samhället

En ”After work” om vetenskap och tro är ett nytt inslag på konferensen ”Uppdrag: Guds rike” som äger rum i Korskyrkan i Stockholm i helgen. – Dit kan man även ta med sig folk som inte har en kristen tro, säger arrangör Olof Edsinger..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Paula Bieler vill att SD fortsätter värna ofödda

SD väntas under sina landsdagar, som pågår nu, överge kravet om sänkt abortgräns. En som inte ställer sig bakom förändringen är Paula Bieler, ledamot i partistyrelsen. I en intervju med Sveriges Radio berättar hon att hennes arbete med abortfrågan – och möten med människor med erfarenhet av frågan – har stärkt henne i övertygelsen..

Världen Idag - 6 timmar sedan

Kristen svensk kan vinna musiktävling i USA

Bland 48 000 tävlande lyckades Örebroaren Mats Dernánd gå till final i ”24th Annual USA Songwriting Competition”. Sången ”She's called Grace” utgör en av tio finalister i kategorin ”pop”. – Det känns overkligt att de valt ut min låt bland så många bidrag.

Världen Idag - 6 timmar sedan

Jimmie Åkesson: Vi växer för att vi har rätt

När SD i helgen håller sina landsdagar är det från en helt ny styrkeposition. Socialdemokraternas hundraåriga roll som största parti hotas nu på allvar av SD. De politiska motståndarna käbblar om varför SD växer.

Världen Idag - 8 timmar sedan

Svenska kyrkoledare tar strid för kristna friskolor

I ett utspel på Dagens nyheters debattsida kräver Sveriges kyrkoledare att de konfessionella friskolornas position stärks. ”Samtidigt som barnkonventionen, som inkluderar barnens rätt till religionsfrihet blir lag, arbetar nu regeringen för att stoppa nyetableringen av konfessionella friskolor. Hur stämmer det överens?

Världen Idag - 22 timmar sedan

När SD-stenarna slutat ropa måste kyrkan börja tala

Sänkt abortgräns, nationell samvetsfrihet för vårdpersonal som inte vill utföra abort och nej till homoadoptioner. Det är några av de värdefrågor med stark kristen prägel som SD väntas ge upp i och med helgens Landsdagar i Örebro. Det blev för jobbigt att hålla fast vid så obekväma åsikter i snålblåsten.

Världen Idag - 11 timmar sedan

4 000 skolbarn får julevangeliet i populär musikal

Fyra tusen skolbarn i Göteborg får ta del av julevangeliet när Smyrnakyrkans musikal Drömmen om jul sätts upp för tionde gången. 120 barn medverkar i föreställningen, varav många inte är kyrkvana..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Hon tror på kraften i det skrivna ordet – även i skönlitteratur

En svensk Karen Kingsbury, så har hon kallats ibland. Med 14 publicerade romaner på sitt cv är Hanna Christenson, 38, en av svensk kristenhets mest lästa skönlitterära författare. Världen idag mötte henne för ett personligt samtal om motivation, inspiration och hur det går till när en roman växer fram..

Världen Idag - 14 timmar sedan

UD mottog namninsamling för bättre Israelrelation

Över tre tusen namnunderskrifter för en normaliserad relation mellan Israel och Sverige har nu överlämnats till utrikesdepartementet. Det handlar om organisationen Keren Kajemets solidaritetsupprop, som också kommer att bidra till plantering av över tio tusen träd i Israel..

Världen Idag - 22 timmar sedan

När SD-stenarna slutat ropa måste vi kristna börja tala

Sänkt abortgräns, nationell samvetsfrihet för vårdpersonal som inte vill utföra abort och nej till homoadoptioner. Det är några av de värdefrågor med stark kristen prägel som SD väntas ge upp i och med helgens Landsdagar i Örebro. Det blev för jobbigt att hålla fast vid så obekväma åsikter i snålblåsten.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.