Sydsvenskan > IT

Tuesday, 12 November, 07:25

Sydsvenskan - 08 nov 19 kl. 11:00

Killnormer styr i skolans korridorer”Fel par byxor kan räcka för att bli kallad bög”, säger eleven Alexandra Sandek på Tolvåkerskolan..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Alexandra Sandek, Tolvåkerskolan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Killnormer, styri , skolans, korridorer
NSD - 27 sep 17 kl. 07:00

De styr skolans framtid: "Finns ingen opposition"

V, S och M styr nya kultur- och utbildningsutskottet och beslutar om framtida skolnedläggningar..

Blekinge Läns tidning - 29 jan 16 kl. 13:40

Eleverna sköt raketer i skolans korridorer

Polisen kallades till Bokelundsskolan när elever sköt fyrverkerier i korridorerna..

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Bernt är kvar i skolans värld

Under hela yrkeslivet har Bernt Friberg befunnit sig i skolans värld och det gör han faktiskt fortfarande. Nu i den egna firman Fibbla kompetens, som har fått namn efter Bernts far, Östers legendariske skyttekung Stig "Fibbla" Friberg..

Skånskan - 20 aug 19 kl. 19:53

Centralt gymnasium som byggts utan korridorer

ESLÖV 100-talet inbjudna gäster deltog på tisdagen i invigningen av Eslövs nya stolthet:
Carl Engström-skolan är kommunens stora gymnasiesatsning, bara några minuters promenad från centrum och järnvägsstationen, som redan lockat mer än dubbelt så många sökande elever som det gamla Bergagymnasiet.Det handlar om en av kommunens största satsningar någonsin. Öppet hus för övriga intresserade är det på lördag 24 augusti kl 10-12.

Ekonomistas - 04 maj 18 kl. 07:30

Vad styr familjers skolval?

För att utröna vilka effekter skolval har är det naturligtvis centralt att känna till vilken typ av skolor familjer föredrar. Det finns i princip två sätt att få kunskap kring detta: man kan fråga familjer vilken typ av skolor de uppskattar och man kan observera vilka skolor familjer faktiskt väljer. Vilken metod man väljer kan ge väldigt olika svar, vilket manifesteras i en debattartikel av Almega och Friskolornas Riksförbund som hävdar att obligatoriskt skolval är ett sätt att minska den sociala skolsegregationen.

Sydsvenskan - 17 sep 14 kl. 13:04

"Sverigedemokraternas politik går inte i linje med skolans läroplan och värdegrund"

Samma år som jag började på lärarutbildningen på Malmö Högskola kom Sverigedemokraterna in i riksdagen. Att detta parti som är sprunget ur nationalistiska, rasistiska och vit makt-rörelser fick folkets röster visade att en del av befolkningen delar dessa åsikter. Jag kände att mitt uppdrag som lärare blev ännu viktigare den hösten.

Newsmill - 28 maj 11 kl. 14:44

Skolans problem är enbart ledningens fel

Här undersöks skolans problem och de leder alla till samma grundorsak till varför svensk skola är inne i en svårstoppad negativ spiral. De olika förbättringar som görs innebär så lite skillnad och mängder av skickliga lärare kämpar för att styra skolan rätt men rodret står fortfarande fel. Det handlar inte om kommunaliseringen eller lärarlönerna för det är bara delar av problemet utan det handlar om att huvudmannen måste sköta kunskapsuppdraget mycket bättre.

BT - 08 sep 14 kl. 11:21

Amatörer styr den svenska skolan

Har följt den fantastiska serien i TV, Världens bästa skitskola, som sänts fyra tisdagar och som avslutades med en debatt mellan partiledarna. Kommunaliseringen i början av 1990-talet anses vara en av de bidragande orsakerna till den svenska skolans katastrofala resultat i den så kallade Pisa-undersökningen som mäter elevers kunskaper i jämförelse med andra länder i Europa över tid. Samtliga partiledare i debatten var ense om att kommunerna inte har den kompetens bland politiker och tjänstemän för att kunna sköta en så viktig nationell angelägenhet som skolan.

YLE - 17 nov 14 kl. 08:45

Elevprestationer blir viktigare för skolans ekonomi

I dag är det främst antalet elever som styr hur mycket pengar ett gymnasium får. Det här kommer ändå att ändras inom några år då elevernas prestationer blir allt viktigare för skolans ekonomi. Då den nya reformen träder i kraft kommer exempelvis hur snabbt eleverna studerar, hur bra de presterar i studentskrivningarna samt hur många som får studieplatser att påverka pengaflödet.

Sydsvenskan - 30 nov 17 kl. 10:43

M: Gör något åt skolans otrygga platser

Toaletter, omklädningsrum och korridorer upplevs som de otryggaste miljöerna..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

VMA-larm ljöd i Bankeryd – ingen vet varför

Sent på måndagskvällen började "Hesa Fredrik" tjuta i Bankeryd norr om Jönköping, rapporterar Jönköpingsposten. Varför det viktiga meddelandet till allmänheten (VMA) gick ut är oklart. – Det var åtminstone inte avsiktligt.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Målfest när Carolina besegrade Ottawa

Åtta mål lyckades Carolina dundra in i Ottawas nät när lagen möttes i NHL-ishockeyn. Finländske Sebastian Aho blev tvåmålsskytt. Carolina bröt sin förlustsvit på fyra matcher med en riktig målfest på hemmais.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Bränder avslutar rally-VM i förtid

Rally-VM:s sista deltävling ställs in. De rasande terrängbränderna vid Coffs Harbour på Australiens ostkust gör läget för farligt. Det innebär att estländaren Ott Tänak blir världsmästare med 36 poängs marginal till belgaren Thierry Neuville.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Explosion vid garageuppfart

Strax före midnatt larmades polis och räddningstjänst till en bostad i Hässleholms kommun efter att något exploderat på en uppfart till ett hus, skriver Kristianstadsbladet. – Nationella bombskyddet har kallats dit för att göra en första bedömning. Och.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Kvinna misstänkt mördad i Danderyd

Polisen larmades på måndagskvällen om ett befarat hjärtstopp i en lägenhet i Danderyd, norr om Stockholm. När kvinnan som larmet gällt visade sig ha avlidit inleddes en förundersökning om mord. – Det är oklara omständigheter kring dödsfallet, säger Anna.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Tv-profil avskedas efter utspel om nyanlända

Den frispråkige kanadensiske tv-profilen Don Cherry har avskedats av tv-kanalen Sportsnet. Anledningen är hockeyexpertens uttalanden om nyanlända i direktsändning. Den kanadensiske tv-profilen Don Cherry har varit ett regelbundet inslag i kanadensiska ".

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Så värdigt att fotbollsspelaren Seger fick ta plats

Att kunna få njuta av ett fantasiskt år i ord, är också ett tecken på förändring..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

”Ett bevis på att man har gjort något bra”

Andreas Granqvist vill slopa individuella priser. Hedvig Lindahl och Caroline Seger håller delvis med – men delar inte hans åsikter fullt ut. – Ett bevis på att man har gjort något bra, säger Seger.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Här är alla vinnare på Fotbollsgalan

Caroline Seger fick sin andra Diamantboll liksom Guldbollenvinnaren Victor Nilsson Lindelöf. Här är alla pristagare på Fotbollsgalan. Guldbollen: Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

”Alla har hjälpt mig att komma hit”

FCR-stjärnan får Sydsvenskans pris som Sveriges bästa fotbollsspelare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.