PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 19 November, 06:10

PrivataAffärer - 08 nov 19 kl. 10:28

Kinneviks vd fyller på portföljenDet framgår av Finansinspektionens insynslista. Köpet gjordes till kursen 261 kronor och var därmed värt totalt 2,6 miljoner kronor. Georgi Ganev äger 85.000 aktier i Kinnevik efter den senaste ökningen, enligt ägardatatjänsten Holdings insynsregister.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Finansinspektionens, Ganev, Kinnevik, Holdings

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinneviksvd , fyller, portföljen
PrivataAffärer - 18 sep 19 kl. 13:48

Kinnevik: SEB kan inte hitta nästa Zalando i portföljen

Det menar SEB Equity Research i en ny analys i vilken rekommendationen sänks från köp till behåll. SEB tror att investerarnas fokus efter de senaste dagarnas besked och nyheter från Kinnevik nu kommer att riktas mot den onoterade delen av portföljen, som efter försäljningen av delar av innehavet i Zalando och efter utskiftningen av Millicom kommer att få ökad tyngd i Kinneviks substans. ”Med tanke på att investeringarna antingen har gjorts nyligen eller har varit små, kan vi inte se något innehav som kan utvecklas till nästa Zalando för Kinnevik.

PrivataAffärer - 25 sep 19 kl. 12:47

Högutdelande portföljen som slagit index med råge

Mangolds ”Högutdelande Aktier” i korthet: För private banking-kunder som önskar diskretionär förvaltning Förvaltningsavgift: 1,5 procent / år
Courtage: 0,25 procent
Minsta belopp för investering: 500 000 kr Är du intresserad av att komma på ett lunchseminarium och få mer information om Mangolds Högutdelande Aktieportfölj? Anmäl dig här. Där kan du också läsa mer om portföljen.

Affärsvärlden - 06 feb 15 kl. 08:31

Kinneviks vd: Drar ned på antalet bolag i portföljen

Investmentbolaget Kinnevik upprepar att man ska minska ned på antalet bolag i portföljen. Det uppger vd Lorenzo Grabau i fredagens bokslut..

PrivataAffärer - 12 sep 19 kl. 11:30

SEB tar in Elekta i Nordic Select-portföljen

Elekta tar investmentbolagets Kinneviks plats i portföljen, som har en placeringshorisont på upp till sex månader. Det rapporterat Dagens industri. Elekta steg 2 procent på torsdagsförmiddagen.

PrivataAffärer - 29 mar 19 kl. 11:32

Hernhag: Fem investmentbolag för portföljen

Missa inte Marcus böcker: I vår bokhandel kan du just nu bland annat köpa Marcus bok "Den enkla vägen att lyckas med aktier" Sunborn. : Hej jag håller på att bygga upp en portfölj för tillfället och äger just nu bara aktier i fyra bolag. De bolagen är Cloetta, Hexpol, Nordea och Tele2.

PrivataAffärer - 26 apr 19 kl. 11:11

Hernhag: Aktierna du ska ha i portföljen resten av året

V: Hej! Tre aktier att ha i portföljen under resten av 2019?
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - 24 aug 18 kl. 11:32

Hernhag: Fem investmentbolag för portföljen

Lena: Hej Marcus! Kan du nämna fem investmentbolag att ha i en aktieportfölj? Vad tror du om Swedish Match och Nibe framöver, värda att ha i portföljen?

Dagens PS - 14 jun 19 kl. 10:03

GE vill sälja hela portföljen med startups

General Electrics riskkapitalbolag, GE Ventures, är ute efter att sälja hela portföljen med startups. Det rapporterar CNBC med hänvisning till källor. En talesperson för GE bekräftar att bolaget genomför en strategisk översyn av GE Ventures, men ville inte ge några detaljer om processen.

PrivataAffärer - 13 sep 19 kl. 11:29

Hernhag: Fyra utländska aktier för portföljen

Aktiespararen: Hej Marcus, har mer än 70 procent av mitt innehav i svenska aktier, men vill fördela risken och köpa utländska aktier. Vilka utländska aktier kan du rekommendera på medellång och lång sikt?
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - 12 mar 19 kl. 07:39

Succéstart för PA-portföljen

Så får du tillgång till PA-portföljen: Privata Affärers modellportfölj publiceras endast i våra tidningar.  Just nu har vi ett kanonerbjudande där du får sex nummer av Privata Affärer och två nummer av Placeringsguiden för endast 199 kr. Läs mer och bli prenumerant här.

PrivataAffärer - 05 jan 16 kl. 06:00

PA-portföljen ökade 35 procent 2016

Att följa och inspireras av PA-portföljen kan vara din bästa idé för att öka din avkastning under 2016. Förra året ökade portföljen med hela 35 procent jämfört med 9 procent för jämförelseindex....

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Estniska FI ser tecken på att Swedbank agerat kriminellt

Det är sedan tidigare känt att myndigheter i flera länder utreder Swedbanks agerande när det gäller arbetet mot penningtvätt i Baltikum. Swedbanks aktie sjönk på beskedet. För dagen är aktien ned 2,5 procent till botten av Stockholmsbörsens storbolagsindex.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Kina: Pessimism kring USA-avtal

Orsaken uppges vara amerikanske presidenten Donald Trumps nej till slopande av tullar. Kina var av uppfattningen att länderna hade nått en principöverenskommelse. Enligt Yoon blir Kinas strategi nu i stället att fortsatt hålla samtal, men att vänta ut riksrättsprocessen och det amerikanska valet nästa år, samt att prioritera kinesiskt ekonomiskt stöd.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Fem köpvärda svenska kursraketer

Den gemensamma nämnaren för de fem aktierna är en uppgång på 30 procent eller mer under de tre senaste månaderna – och att samtliga fortfarande har en betydande uppsida. De fem aktierna är Mekonomen, Alfa Laval, Sandvik, Trelleborg och Boliden. Den första kursraketen är Mekonomen, upp 43 procent under de tre senaste månaderna.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Analytiker: Catena Medias uppgång före rapport skapar fallhöjd

Läs även: Catena Medias vd: Mycket positiv syn på USA-marknaden ”Det är svårt att säga varför, men går man tillbaka någon vecka eller två så är den tillbaka där den var runt 43-44 kr. Så förväntningarna var ganska högt satta inför rapporten”, säger en analytiker till Nyhetsbyrån Direkt. Bara under förra veckan steg aktien 14 procent inför måndagens rapport

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

RBC: Recipharms bud för lågt

Läs även: Recipharm lägger mångmiljardbud på inhalationsbolag Recipharm har bjudit 10,10 brittiska pund per aktie, vilket värderar Consort till 505 miljoner pund eller nästan 6,3 miljarder kr. Enligt RBC är framför allt Consorts division Bespak, inom ”drug delivery”, en värdefull tillgång. Samtidigt framhåller RBC Capital att Consorts aktie för närvarande är press

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Handelsbanken: Pensionärerna kan rädda den svaga kronan

Handelsbanken konstaterar att vi under åren byggt upp ett stort utlandssparande, inte minst via pensionsparande: ”I alla år har insättningarna till pensionssystemen varit större än uttagen, vilket inneburit att vi skickat pengar in i utländska värdepapper”, skriver banken. Men nu har vi kommit till en brytpunkt när det gäller svensk demografi där antalet pensionärer som andel av befolkningen ökar snabbt. Och det kan faktiskt få konsekvenser för kronan på längre sikt.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

”Efterfrågan ökar på nyproduktion”

”Det är fortfarande köparnas marknad men vår känsla är att spekulanter är mycket positivare till nyproduktion nu än för ett år sedan. Vi förmedlar fler nyproducerade bostäder än förra året och bostadsutvecklarna vågar fokusera på projekt i framtiden igen”, säger Henrik Lenander, affärsområdesansvarig nyproduktion på Fastighetsbyrån, i en kommentar. När mäklarna i oktober får ange för vilka nyproduktionsmarknaden just nu är mest fördelaktig – köparna (0) eller säljarna (10) – blir snittet 3,74, upp från 3,45 i augusti.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Elekta: Sänkta riktkurser efter vinstvarningen

* Danske Bank sänker riktkursen till 153 kr (156), och upprepar köp. Banken har sänkt sina ebita-prognoser för innevarande år och nästa, men tycker att Elektas besked gällande Unity är betryggande. * SEB sänker riktkursen till 130 kr (145), och upprepar rekommendationen behåll.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Ett par höjda rekommendationer bland analyserna

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Elekta till 145 kr från 150 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Recipharm lägger mångmiljardbud på inhalationsbolag

Consort Medical hade en årlig försäljning om 292 miljoner pund eller drygt 3,6 miljarder kronor pro forma med ett ebitda-resultat på 47 miljoner pund motsvarande nästan 0,6 miljarder kronor. Styrelsen i Consort har valt att enhälligt rekommendera budet. Budet på Consort Medical om 10:10 pund per aktie motsvarar en budpremie på 39 procent i förhållande till fredagens stängningskurs.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.