YLE > Finland

Friday, 15 November, 13:49

YLE - 08 nov 19 kl. 10:31

Skoleleverna blev utan lunch på grund av JHL:s strejk - Regionförvaltningsverket har redan mottagit två besvärÅbo stad har uppmanat eleverna att ta med egen matsäck. Strejken avslutas vid midnatt på fredagen..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
JHL

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolelevernablev utan , lunch, grundav , JHL:s, strejk, Regionförvaltningsverket har redan mottagit två besvär
YLE - 23 sep 14 kl. 05:48

200 000 pendlare drabbas av JHL-strejk

Den offentliga sektorns fackförbund JHL har gått i en dygnslång strejk, vilket väntas orsaka kaos i kollektivtrafiken i Helsingfors i dag. JHL strejkar i protest mot att en del av stadens affärsverk Palmia ska bolagiseras. Metron och spårvagnarna står stilla vilket påverkar upp till 200 000 resenärer.

YLE - 17 apr 13 kl. 11:57

JHL: Allt fler kommuner permitterar

Allt fler kommuner permitterar anställda. Det uppger Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena, JHL. Enligt de uppgifter JHL har samlat in under början av året pågår samarbetsförhandlingar i ett tjugotal kommuner och nya samarbetsförhandlingar inleds varje vecka.

YLE - 04 apr 17 kl. 17:57

Raseborgare vill leda fackförbundet JHL

Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena, JHL, väljer ny ordförande i juni. Branschchef Håkan Ekström från Raseborg, 50, meddelar att han ställer sig till förfogande för uppgiften. Sedan tidigare är det klart att nuvarande ordföranden Päivi Niemi-Laine, 49, är redo att fortsätta som ordförande.

YLE - 22 sep 14 kl. 16:29

Därför strejkar JHL

De offentligt anställdas fackförbund JHL varnar för vad en bolagisering av affärsverket Palmia skulle leda till. Enligt det förslag som staden har berett så ska affärsverket Palmias fastighetsservice, städverksamhet och säkerhetstjänster samt personalmatsalar göras om till aktiebolag i stadens ägo. De storkök som producerar mat till daghem, skolor och seniorboenden, liksom telefontjänsterna skulle kvarstå i affärsverket.

YA - 19 jun 14 kl. 06:30

JHL storsatsar på nya silor

Foto: Torun Börtz
Mångmiljonsatsningen ska öka både lagrings- och torkkapaciteten. När årets veteskörd drar igång står JHL beredd med tre nybyggda silor.
Sommarsolen glänser i de blanka cylinderbyggnaderna, när de sista delarna monteras på plats.

YLE - 03 mar 16 kl. 12:24

Livsmedelsarbetarna utanför samhällsfördraget, JHL med

Det första fackförbundet har nu meddelat att det inte går med i överenskommelsen om ökad konkurrenskraft. Det är livsmedelsarbetarnas förbund SEL som ställer sig utanför. Livsmedelsabetarna säger ändå redan nu nej tack till överenskommelsen.

YLE - 16 sep 17 kl. 16:09

JHL: Löntagarna har betalat för återhämtningen - nu måste regeringen minska inkomstklyftorna

Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena (JHL) beskyller regeringen för de växande inkomstklyftorna. Samhällsekonomin har fåtts på fötter genom att man sänkt de offentligt anställda löntagarnas inkomster, säger JHL. Förbundet påpekar att statistik från augusti visar att de nominella lönerna i den offentliga sektorn har minskat med över en procent.

YLE - 10 aug 12 kl. 12:42

JHL: Tillräckliga resurser i äldreomsorgen viktigt

Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena JHL anser att tillräckliga resurser är den viktigaste faktorn i äldreomsorgen. Förutom kunnig personal behövs det också tillräckligt med personal, skriver JHL i ett pressmeddelande. En eventuell lagstiftning kring vårdpersonalen får inte leda till att till exempel hemvården försummas eller att personalen polariseras, slår förbundet fast.

YLE - 09 aug 13 kl. 17:38

JHL kräver löneökning

Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena (JHL) kräver löneförhöjningar för sina medlemmar. JHL:s ordförande Jarkko Eloranta godkänner inte att de JHL-anslutnas lönenivå ska få kommunernas och statens ekonomi på fötter. Det här är ett svar på ett uttalande från tekologiindustrins ordförande om att de offentligt anställdas löner inte alls kan höjas.

YLE - 29 okt 14 kl. 17:18

JHL hotar med strejk i Esbo

Esbo stads ledning får kritik för att ha förberett en utlokalisering av upp till 1 000 tjänster inom staden. Fackförbundet för den offentliga sektorn, JHL, rasar över att arbetstagarsidan inte har hörts. Staden har planer på att konkurrensutsätta tekniska sektorn.

YLE - 25 nov 15 kl. 09:56

AKT utvidgar stödet för poststrejk - också JHL och kabinfacket vidtar stödåtgärder

Bil- och transportfacket AKT utvidgar sina stödåtgärder för de postanställdas strejk. Från och med nästa tisdag slutar stuvarna sköta godstransporter mellan speditionsföretagens lagerterminaler och hamnarna. AKT:s stödåtgärd gäller tills vidare alla hamnar.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Först i världen med VR-teknik inom sjösäkerhet: "En kulturchock att komma tillbaka till verkligheten"

Yrkeshögskolan Novia, Aboa Mare och Åbo Yrkeshögskola har utvecklat en programvara som använder VR-teknik för att testa beredskapen för farosituationer till sjöss. Skolorna vann första pris på konferens i Italien..

YLE - 45 minuter sedan

Medan Posten sitter med händerna i kors tar konkurrenterna över

Under poststrejken letar både privat- och företagskunder alternativa distributörer. Kurir- och budfirmorna har bråttom att sköta fler uppdrag. De hoppas på att de nya kunderna blir bestående..

YLE - 1 timme sedan

EIF ska spela fotboll mitt i vintern – första matchen i finska cupen spelas i januari på Centrumplan i Ekenäs

Gruppspelets matchprogram i herrarnas finska cup i fotboll har publicerats. Ekenäs IF inleder cupspelet på Centrumplan lördagen den 25 januari..

YLE - 1 timme sedan

Nya siffror om kolsänkor sätter käppar i hjulen för regeringens klimatmål: “Inte omöjligt men det kräver omfattande åtgärder inom alla sektorer”

Omfattande skogsavverkning har lett till att Finlands kolsänkor har försvagats rejält. År 2035 binder skogen bara hälften av den koldioxid man har räknat med. Nu behövs nya åtgärder om Finland ska lyckas bli klimatneutralt år 2035..

YLE - 4 timmar sedan

Jari Sillanpää åtalas för sexuellt utnyttjande av barn - IS: julkonsert i Lahtis ställs in

Artisten Jari Sillanpää åtalas för sexuellt utnyttjande av barn och spridning av pornografisk bild. Sillanpää bestrider båda åtalen..

YLE - 2 timmar sedan

Medlingen i poststrejken fortsätter, parterna är samlade hos riksförlikningsmannen

Medlingen i poststrejken fortsätter på riksförlikningsmannens byrå i Helsingfors. Poststrejken är inne på sin femte dag..

YLE - 21 timmar sedan

Invandring och rika stiftelser än en gång favoriter på Sannfinländarnas nedskärningslista

Sannfinländarnas hjärtefråga, invandringen, tar upp en tredjedel av partiets skuggbudget för år 2020..

YLE - 3 timmar sedan

Vargarna i reviret i Salo-Raseborg har fått valpar - valparnas antal tillsvidare oklart

Naturresursinstutet Luke bekräftar att ett vargpar som hör till vargreviret i Salo-Raseborg har fått valpar. Hur många valpar paret har fått är oklart..

YLE - 4 timmar sedan

Färre än hundra skolor ordnar sin julfest i kyrkan – nu ska skolornas instruktioner uppdateras

Får skolor ordna julfester i kyrkor eller inte? Utbildningsstyrelsen kommer att uppdatera sina instruktioner efter debattstorm..

YLE - 3 timmar sedan

Åtal väcks för skottlossningen i Kampen i somras - gärningsmannen åtalas bland annat för tre försök till mord

Förutom tre försök till mord åtalas den 32-åriga gärningsmannen för äventyrande av trafiksäkerheten, skjutvapenbrott samt innehav av farligt föremål..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.