Computer Sweden > IT

Wednesday, 13 November, 09:18

Computer Sweden - 08 nov 19 kl. 10:19

Långsam bredbandsutbyggnad oroar SKL – vill se lagändring
Sverige kommer att missa sitt bredbandsmål om inte stadsnäten kan få bygga bredband i angränsande kommuner. Nu vill Sveriges kommuner och landsting, SKL, att lagen ändras..
Läs mer på Computer Sweden
Läs mer om:
SKL, Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Långsam, bredbandsutbyggnad, oroar, SKLvill se , lagändring
Helsingborgs Dagblad - 02 apr 12 kl. 14:04

Sjuksköterskeuppror oroar SKL

Löneupproret bland blivande sjuksköterskor oroar arbetsgivarna i Sveriges Kommuner och Landsting, skriver Svenska Dagbladet. Upproret kan enligt SKL vara ett brott mot kollektivavtalet och nu kräver arbetsgivarna besked om Vårdförbundets roll i konflikten..

SvD - 02 apr 12 kl. 09:15

Vårdupproret ökar i styrka ? oroar SKL

Arbetsgivarna: ?Kan betecknas nyanställningsblockad.?.

Dagens PS - 28 aug 19 kl. 07:40

Långsam tillväxttrend oroar ekonomiprofessor

”Man behöver inte vara en raketforskare för att förstå vad det handlar om”. Det säger John Hassler, ekonomiprofessor på Stockholms universitet, till SvD Näringsliv. Han anser visserligen att Sverige med sin låga statskuld har kapacitet att parera för en kris men tycker att det behövs långsiktiga reformer för att få fart på ekonomin.

Skånskan - 23 nov 15 kl. 01:00

Ta ledningen för full bredbandsutbyggnad

Opinion Fiberutbyggnaden på landsbygden hotas av Jordbruksverkets hantering av EU:s och statens stöd till bredband på landsbygden och av regeringens otydlighet och ointresse.
Enligt tidningen Ny teknik är utbetalningarna från landsbygdsprogrammet mycket försenat, vilket skapar osäkerhet i de bredbandsföreningar och byalag som planerar för utbyggnad och försenar att landsbygden får bredband. Det här är oacceptabelt.

Hela Gotland - 14 apr 11 kl. 04:00

Oro på SKL: Farligt följa bombrecept på Internet

Vem som helst kan bygga en bomb med hjälp av instruktioner publicerade på internet.Detta oroar Statens kriminaltekniska laboratorium.- Jag avråder från att försöka följa dem, det är en farlig sysselsättning.

Kristianstadsbladet - 30 apr 13 kl. 15:45

Stopp för hyrläkare oroar läkare

I Östersund införs totalstopp för stafettläkare. Nu finns oro för liknande åtgärder på fler platser, eftersom landstingen ska minska sina kostnader för hyrläkare rejält. - De som får betala är patienterna, säger Ove Andersson, Svenska distriktsläkarföreningen.

Barometern - 30 aug 14 kl. 08:41

Nedläggningshot mot Bromma oroar

Infrastrukturen har länge stått högt upp på länsbornas politiska agenda. Frågan om flygets framtid är högaktuell.Det har aldrig tidigare gått så många flyg till Stockholm från Kalmar, men nu hotas Bromma av nedläggning.

LV - 26 apr 17 kl. 15:40

Västervik var inte med på SKL:s ranking: "Det oroar mig"

I tisdags redovisade SKL (Sveriges kommuner och Landsting) sin ranking om företagsklimat i landet. Västerviks kommun var inte med i den undersökningen, vilket Harald Hjalmarsson (M) anser är förvånansvärt..

Barometern - 05 okt 13 kl. 13:52

Örsjö satsar på bredbandsutbyggnad

Örsjö har tagit första steget mot en bredbandsutbyggnad. Under 2014 ska tekniken kunna vara i drift, hoppas byalagets ord­förande Roy Runmark. Örsjö har de senaste åren upplevt ett uppsving.

HBL - 22 dec 13 kl. 06:00

Andlig klyfta mellan Ryssland och västvärlden oroar Niinistö

Finlands president Sauli Niinistö är orolig. Han ser ett Ryssland som håller på att glida ifrån västvärlden. Han tycker inte om det.

Fler nyheter från Computer Sweden

Computer Sweden - 3 timmar sedan

Chockrapporten – historiskt låg tillväxt för it i Sverige


Både vad gäller it-budgetar och verksamhetsfinansierad it så väntar ett 2020 med historiskt låg tillväxt. ”Vi står inför en ökad osäkerhet i vår ekonomi”, säger Radars vd Hans Werner – och pekar samtidigt på tre it-utmaningar som hotar hela den svenska tillväxten..

Computer Sweden - 18 timmar sedan

Värsta krisen över för VGR – Atea och HP tiger om storkraschen


Den värsta krisen är över, men problemen med de kraschade HP-datorerna försatte Västra Götalandsregionen i stabsläge i nästan en veckas tid..

Computer Sweden - 19 timmar sedan

EU ger Telia grönt ljus för att köpa TV4


EU-kommissionen godkänner Telias förvärv av Bonnier Broadcasting, som innehåller TV4, MTV och Cmore – och affären väntas nu bli klar redan den 2 december..

Computer Sweden - 20 timmar sedan

Här är vinnarna i Länsförsäkringars konsultupphandling


14 konsultbolag finns med bland de utvalda i Länsförsäkringars nya ramavtal för resurskonsulter..

Computer Sweden - 21 timmar sedan

ECB-bas leder ny innovationshubb för kryptovalutor


Bank for International Settlements (BIS) ser en ljus framtid för digitala valutor, kryptovalutor och andra moderna betalningslösningar. Nu inrättas en ”innovationshubb” ledd av Benoit Coeure som tidigare uttalat sig kritiskt om Facebooks valuta Libra..

Computer Sweden - 22 timmar sedan

Google samlar in hälsodata från miljoner amerikaner


Google samlar in hälsodata från miljoner amerikaner i 21 delstater i ett projekt som går under namnet ”Project Nightingale”..

Computer Sweden - Igår: 06:02

Efter skolorna och konsumenterna – nu ska Chrome OS-chefen vinna företagen


Efter utbildningssektorn och konsumentmarknaden återstår för Googles pc-koncept Chromebook att ta sig in i företagsvärlden. Men det finns försvårande faktorer, säger Chrome OS-chefen Kam Liu. ”Det finns väldigt mycket licensbaserad programvara där”..

Computer Sweden - Igår: 15:56

Vita husets CTO: "Lita inte på Huawei"


Den amerikanska regeringen uppmanar EU:s ledare att inte teckna samarbetsavtal med kinesiska Huawei gällande utbyggnaden av 5g-nätet..

Computer Sweden - Igår: 13:19

USA:s flotta lurades att köpa övervakningsprodukter från Kina


Aventura Technologies har lyckats sälja prylar för 88 miljoner dollar genom falska påståenden om att de har tillverkats i USA..

Computer Sweden - Igår: 10:57

Plötsligt vd-byte på Iver – Acando-Månsson tar över


Efter bara ett år lämnar Åsa Arvidsson sitt uppdrag som Ivers koncernchef. Nu tar Carl-Magnus Månsson över istället..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.