YLE > Svenskfinland

Tuesday, 12 November, 02:41

YLE - 08 nov 19 kl. 06:47

Hirvlax skola och Kovjoki-Markby skola i Nykarleby stängs – förälder: "Vi ger inte upp"



Det blir ett nådeår för Hirvlax skola i Nykarleby. Skolan stängs först hösten 2023, beslöt fullmäktige på torsdagskvällen. Kovjoki-Markby skola stängs däremot redan till hösten..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kovjoki-Markby, Nykarleby, Hirvlax, markby

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hirvlax, skolaoch , Kovjoki-Markby, skolai , Nykarleby, stängs, förälder, Vi ger inte upp
Helsingborgs Dagblad - 20 apr 17 kl. 10:27

Insändare: "Brunnby skola – en trygg skola där alla syns"

Föräldrar försvarar sin skola..

YLE - 16 okt 16 kl. 15:42

Förslag: Stenhuset rivs och Kyrkfjärdens skola i Ingå förstoras

Hela Kyrkfjärdens skola är i behov av renovering, säger Ingås kommundirektör Jarl Boström. Det så kallade stenhuset intill skolan kommer antagligen att rivas och Kyrkfjärden kan få en tillbyggnad med elevvård, förskola och flera klassrum. Riv allt och bygg nytt, säger rektor Rigmor Andersson.

YLE - 21 aug 17 kl. 13:02

Förslag: Riv Kyrkfjärdens skola i Ingå och bygg nytt

Riv hela Kyrkfjärdens skola i Ingå kyrkby och bygg nytt. Det föreslår tekniska chefen Alexandra Forsén för tekniska nämnden som möts på torsdag (24.8).

Trelleborgs Allehanda - 25 jan 12 kl. 10:00

Skola vill satsa på bättre utemiljö

Foto: Claes Nyberg
På Pilens montessoriskola i Fru Alstad vill man ha med kommunen i ett projekt för att renovera lekplatsen och gräsmattan invid skolan. Meningen är att söka pengar till ett så kallat Leaderprojekt och ge barnen en bättre lekplats och utemiljö.
?

YLE - 21 jun 15 kl. 17:01

Hirvlax skola är viktig för sjöbyarna

Nykarleby vill utreda Hirvlax skolas framtid, den sista skolan i västra Munsala. - Skolan ska finnas kvar, annars blir bussresorna för långa. Och vart skulle man flytta eleverna?

YLE - 08 nov 19 kl. 06:47

Hirvlax skola i Nykarleby får ett nådeår – Kovjoki-Markby skola stängs redan till hösten

Det blir ett nådeår för Hirvlax skola i Nykarleby. Skolan stängs först hösten 2023, beslöt fullmäktige på torsdagskvällen. Kovjoki-Markby skola stängs däremot redan till hösten..

YLE - 31 aug 15 kl. 04:50

Bybor opponerar sig mot skolnedläggning av Kovjoki-Markby skolor

Bybor i Ytterjeppo och Kovjoki har besvärat sig över Nykarlebyfullmäktiges beslut att lägga ner Ytterjeppo och Kovjoki-Markby skolor. På måndag bemöts besvären av stadsstyrelsen. Missnöjda med stadsfullmäktiges beslut har bybor i Ytterjeppo och Kovjoki-Markby vänt sig till förvaltningsdomstolen.

YLE - 08 nov 19 kl. 06:47

Hirvlax skola i Nykarleby får ett nådeår – stängs hösten 2023

Det blir ett nådeår för Hirvlax skola i Nykarleby. Efter tre omröstningar i Nykarleby fullmäktige på torsdagskvällen stod det klart att skolan i Hirvlax stängs först hösten 2023..

YLE - 17 nov 15 kl. 05:32

Svenskfinland kan få kristen skola

Landets första svenskspråkiga kristna skola kan grundas i Karleby. Församlingen Word of Faith planerar för en skola för minst 45 elever. Målet är att starta Davids skolan redan nästa höst.

YLE - 09 aug 17 kl. 07:46

Eleverna i Mattlidens skola omgrupperas till årskurs fyra – Rektor Andersson: "Jag kan lova att de allra flesta får det bättre"

Till hösten har eleverna i årskurs fyra i Mattlidens skola i Esbo möblerats om och ska bilda nya klasser. Eleverna, som har haft en klassindelning i de tre första årskurserna, har omgrupperats, så att det i augusti är tre nya sammansättningar som startar det nya skolåret. – Vi vill satsa på årskurs fyra som en helhet och inte fokusera på en enskild klass, säger Laila Andersson, som är rektor för Mattlidens skola.

Fler nyheter från YLE

YLE - 8 timmar sedan

Richardsson ger sin syn på sågade Diamond League-beslutet och samarbetet med Keskisalo: "Litar på honom mycket – han vågar säga vad han tycker"

De första löpstegen mot en mästerskapstung sommar är tagna. För ett år sedan kunde Camilla Richardsson bara drömma om att vara i det läget. Nu ser hon tillbaka på den gångna säsongen, hyllar samarbetet med Jukka Keskisalo och är kritisk till IAAF:s beslut att slopa Diamond League-statusen för hinderlöpning.

YLE - 8 timmar sedan

Högre skatt kan vänta Vasaborna – stadsstyrelsen skickar vidare förslaget

Stadsstyrelsen i Vasa godkänner att skatten höjs till 21 procent och att nämnderna ska spara över två procent. Nu är det upp till fullmäktige att fatta beslut om saken. Även byggprojektet Wasa Station tog ett kliv fram på måndagen..

YLE - 22 timmar sedan

Kvevlax lärcenter delar fortfarande åsikterna – "med facit i hand har det blivit jättebra här i Kvevlax"

Omtvistade Kvevlax lärcenter slog upp sina dörrar i augusti. Wille Ruotsala och hans mamma Cecilia trivs i den stora och moderna skolan, men alla föräldrar är inte nöjda..

YLE - 22 timmar sedan

Ingen större oro för svinpest i Österbotten: "Vildsvinen är utsatta för jakt så fort de dyker upp"

Under de senaste veckorna har en flock på kring tio vildsvin rört sig i Närpes. Trots att jaktchefen Stefan Pellas märkt av en liten ökning i vildsvinsstammen i Sydösterbotten är inte oron för afrikansk svinpest ännu påtaglig..

YLE - Igår: 15:55

Postanställda hotar strejka fyra veckor i sträck - Posten: kan påverka postgången inför julen

Post- och logistikunionen PAU har varslat om en ny strejk från 25 november till 8 december. Beskedet delgavs på söndag för riksförlikningsmannen, arbetsgivarnas intresseorganisation Palta och Posten..

YLE - Igår: 16:38

Affärsresande håller igång hotellen efter sommaren i Österbotten

I Österbotten är det regionens blomstrande näringsliv som håller igång hotellen och restaurangerna efter sommarsäsongen. Dessutom lockar den lugna naturen och turistmålen som till stora delar är utspridda ute på landsbygden..

YLE - Igår: 05:00

"Vi såg kommunismen som en lek" - Kristi Ainjärv växte upp i Estland under sovjettiden

I Kristi Ainjärvs skola handlade alla sånger om Lenin. .

YLE - I förrgår: 06:53

Hemlösa katter blir utan hus när Systerkatthuset i Vasa stänger

I slutet av september stod det klart. Ett av två katthus i Vasa kommer att stängas. – Nu går vi från månad till månad och ser när vi ska bort härifrån, säger katthusets frivilligarbetare Tina Hakola..

YLE - I förrgår: 06:54

Österbottniskt företag öppnar kläduthyrning på nätet: ”Målet är att komma in i kundens vardagsgarderob”

I februari 2020 lanserar Ivonne Ruiz Olate och Erica Nieminen en kläduthyrningstjänst som erbjuder skandinaviska klädmärken. Det nya med kläduthyrningen är att den är helt nätbaserad. Konceptet väcker en del tankar hos en miljömedveten Maxmobo..

YLE - 08 nov 19 kl. 14:45

Filip Riska återvänder till ligajumbon Sport: ”Vet vad som krävs för att vinna”

Vasa Sport försöker vända skutan och man gör det med ett bekant namn. Filip Riska drar på sig örntröjan igen. Han ger alltid allt på isen, säger sportchefen Markus Jämsä..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.