Skånskan > Nyheter

Tuesday, 12 November, 22:03

Skånskan - 08 nov 19 kl. 10:13

Simtalanger tävlar om riksfinalbiljetterSIMNING 13 klubbar från Skåne och Blekinge kommer den kommande helgen till Sjöbo med sammanlagt cirka 300 simmare, 130 killar och 170 tjejer, för att tävla i regionsfinalen i Sum-Sim. På spel står biljetter till riksfinalen, det svenska ungdomsmästerskapet inomhus. Tillsammans ska de unga simtalangerna avverka 1 200 starter under två hektiska tävlingsdagar.– Vi höll i ett ute-Sum-Sim 1996 på Orebadet, men inomhus är detta ett av våra största arrangemang och första gången för denna typ i vår nya 25-metersbassäng, berättar Claes Andersson, chefstränaren i Sjöbo Simsällskap.
– Förutom de som simmar så är vi cirka 40 funktionärer per pass, 25 av dem bara runt bassängen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Simning, Skåne, Blekinge, Sjöbo, Sum-Sim, sum-sim, Orebadet, Claes Andersson, Sjöbo Simsällskap, Ängelholm, KK, Poseidon, Lund, Triton, VellingeNäset, Steen, Alfred Rosberg, Sofie Jönsson, Umeå, Clara Steen, Sum-Sims

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Simtalanger, tävlarom , riksfinalbiljetter
Skånskan - 30 mar 16 kl. 22:39

En epok gick i graven

SIMNING Med Äggadoppet gick en epok i graven. Tävlingen var den sista någonsin i Färsingabadet i Sjöbo.Det nya badhuset, uppfört precis bredvid den nuvarande simhallen, står i princip färdigbyggt och tas efter sommaren i bruk.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Fair Play krossade tvåan

TENNIS Fair Plays damer fick revansch på Helsingborgs TK efter finalförlusten förra året.
Elitserieettan vann bortamötet i Olympiahallen med maximala 6-0.– Det var ett bra test för oss och särskilt för Ida (Jarlskog) som mötte en rutinerad spelare.

Skånskan - 30 minuter sedan

Mästarna krossades – med stjärnan på bänken

HANDBOLL Ystads IF spelade ut stora delar av sitt breda register, när de på tisdagskvällen körde över de regerande svenska mästarna Sävehof.
– Vi fick träff på det mesta, sa vänstersexan Hampus Andersson, sexmålsskytt och prisad som bäste hemmaspelare, efter 34-26 (18-12) i Ystad arena.Stjärnan Kim Andersson vilades på bänken i matchens alla 60 minuter.

Skånskan - 1 timme sedan

Centern vill ge mer till omsorg

STAFFANSTORP Centerpartiet vill liksom S höja skatten med 20 öre 2020.Den extra inkomst detta skulle ge kommunen vill Centern fördela mellan att anställa en miljöstrateg och genom att lägga två miljoner mer till utbildningsnämnden och sju miljoner till omsorgsnämnden. De satsningar M och SD gör här räcker inte, menar C.

Skånskan - 1 timme sedan

KD vill spara på politikers löner

STAFFANSTORP Kristdemokraterna föreslår en skattehöjning med 15 öre och vill bland annat satsa på att utveckla Kulturforum Esarp till kulturhus.Partiet vill införa en äldreboendegaranti för alla över 85 år som önskar en plats.
KD vill ha ett maxtak på 12 barn i småbarnsgrupperna och 15 i övriga grupper.

Skånskan - 1 timme sedan

Hon ger liov åt historien

SKRIVER. Ingegerd Christiansson har faktiskt aldrig bott i Össjö, men ända har den lilla byn satt sin prägel på hennes liv. Och hon på byn; hon har författat över 100 bygdespel som utspelar sig där.

Skånskan - 1 timme sedan

MP vill att skatten höjs med 75 öre

STAFFANSTORP Miljöpartiet i Staffanstorp vill höja skatten med 75 öre för att få råd med gröna satsningar och en bättre skola.Samtidigt kräver partiet besparingar från den politiska organisationen. Det gör man bland annat genom att, liksom S, föreslå omfördelning från kommunal väktarorganisation till flexibla inhyrda tjänster.

Skånskan - 1 timme sedan

Vill omfördela från vakter till ungdomar

Staffanstorp
I Socialdemokraternas budgetförslag för 2020 omfördelas 3 miljoner från säkerhetsenheten till förebyggande insatser för unga.
S vill också att skolmaten på gymnasiet ska vara avgiftsfri, hitta en permanent lösning för öppen förskola i Hjärup och att Pilegårdens restaurang fortsätter i kommunal regi.Förslagen är några av de satsningar S vill göra nästa år och för att finansiera sin budget vill partiet höja skatten med 20 öre.

Skånskan - 2 timmar sedan

Missade polishån – drar in nummerplåt

eslöv Eslövsbon fick sin personliga registreringsskylt ”FKPOPO” godkänd. Men det var innan Transportstyrelsen förstod vad förkorningen står för.Eslövsbon ansökte i maj 2018 och fick sin ansökan godkänd.

Skånskan - 2 timmar sedan

Abbekås byalag öppnar café i gamla skolan mitt i byn

Abbekås Byalaget i Abbekås har vitaliserats och ökar nu aktiviteterna byn.
Ikväll håller en oceanograf föredrag och nästa vecka öppnar ett café.Det är doktor Jörgen Öberg, oceanograf vid SMHI i Göteborg, som ska föreläsa om Backafloden i gamla skolan klockan 17.

Skånskan - 3 timmar sedan

Moderat Malmöbo bakom kritiserad film om Staffanstorp

Malmö Den omdebatterade filmen om Staffanstorp är gjord av Malmöbon Niclas Röhr. Han har förtroendeuppdrag för Moderaterna i både kommunfullmäktige och tekniska nämnden i Malmö.
Nu har han gjort en film som lyfter fram Staffanstorp som den perfekta kommunen att bo i.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.