Skånskan > Nyheter

Friday, 22 November, 08:29

Skånskan - 08 nov 19 kl. 10:13

Sjöbo BTK värd för Skånes DMBORDTENNIS Den kommande helgen dukar 50-årsjubilerande Sjöbo BTK upp bordtennisfest i Färsingahallen. Det är Skånes DM som ska avgöras.Totalt beräknas det spelas 455 matcher på de 16-18 uppställda borden i de två sporthallarna vid Färsingaskolan.
Det ska koras skånska mästare i inte mindre än 25 klasser, för pojkar och flickor i singel och dubbel och åldrar från ungdomar till veteraner. Drygt 260 starter görs under de två heldagarna.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
BTK, Skånes DM, BORDTENNIS Den, Sjöbo BTK, Färsingahallen, Färsingaskolan, Daniel Olsson, Skånes Bordtennisförbund, DM, Paul Olsson, Skåne, Skåneserierna, Ulf Tickan Carlsson, Tomas Nilsson, Hedlund, Ella, Lars Sandmark, Sjöbo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjöbo, BTK, värdför , SkånesDM
Skånskan - 10 nov 19 kl. 20:56

Fyra DM-titlar till Sjöbo BTK

BORDTENNIS På söndagen fortsatte och avslutades Skånes bordtennis-DM i Färsingahallen i Sjöbo.Så här gick det i 2019 års bordtennis-DM:
Herrsingel öppen: 1) Jakob Peterson, Rekord, 2) Daniel Törngren, IFK Lund, 3) Hugo Törngren och Andreas Odhelius, IFK Lund. Finalres: 11-9, 11-8, 11-7, 7-11, 11-5.

Skånskan - 12 nov 19 kl. 11:20

Rekord-bra Peterson tog tyngsta DM-titeln

Jakob Peterson, som den här säsongen fått debutera för BTK Rekord i Pingisligan, tog hem segern i den tyngsta klassen, herrsingel öppen, när Skånes DM i bordtennis avgjordes i Sjöbo. I finalen slog han den regerande mästaren från 2018, sin förre IFK Lund-klubbkompis Daniel Törngren.Så här gick xcet:
Herrsingel öppen: 1) Jakob Peterson, Rekord, 2) Daniel Törngren, IFK Lund, 3) Hugo Törngren och Andreas Odhelius, IFK Lund.

Skånskan - 10 nov 19 kl. 11:39

Rekord-bra Peterson tog tyngsta DM-titeln

BORDTENNIS Jakob Peterson, som den här säsongen fått debutera för BTK Rekord i Pingisligan, tog hem segern i den tyngsta klassen, herrsingel öppen, när Skånes DM i bordtennis inleddes på lördagen i Färsingahallen i Sjöbo. I finalen slog han den regerande mästaren från 2018.
Den första dagens DM-spel i Sjöbo innehöll bland annat seniorelitklasserna.

Skånskan - 08 maj 17 kl. 23:09

Österlen lägger ner sin elitverksamhet

BORDTENNIS Österlens BTK lägger hela sin elitsatsning. ERWP.fif(0)– Ett tungt beslut att fatta, medger Peter Johansson, klubbens ordförande.

Skånskan - 18 okt 19 kl. 07:34

50-åring får fint främmande

BORDTENNIS Sjöbo får fint främmande på lördag.
En av tidernas allra största i den svenska bordtennisen, nu 58-årige Halmstadbon Ulf ”Tickan” Carlsson, gästar 50-årsjubilerande Sjöbo BTK:s öppna hus för att hålla föredrag om sin framgångsrika karriär som både spelare och tränare.Ulf ”Tickan” Carlsson
Ålder: 58 år.

Kristianstadsbladet - 03 feb 14 kl. 09:20

Lyckad debut för Tugwell

Foto: Lasse Ottosson
Kristianstad BTK, som slåss för sin existens i bordtennisens superetta, spelade två viktiga hemmamatcher i helgen. Två poäng blev lagets facit och kampen om överlevnad går därmed vidare.
För tre veckor sedan fick Kristianstad BTK stryk med klara 6–0 mot BTK Enig från Kalmar.

Skånskan - 02 mar 16 kl. 14:34

Stjärnskott och förening i fokus

BORDTENNIS Två unga talanger och en förening stod i fokus på Skånes Bordtennisförbunds årsmöte i måndags i Kävlinge.I sedvanlig ordning fick en pojke och en flicka nöjet att emot utmärkelsen som ”årets stjärnskott”. Skånepingisen prisade distriktets två bästa och högsta rankade spelare födda 2004, nämligen på flicksidan Nomin Baasan från Eslövs AI och på pojksidan Charlie Ridegård från IFK Lund.

Skånskan - 17 mar 16 kl. 22:53

Nomin vill vinna på hemmabord

BORDTENNIS I sedvanlig ordning avgörs Pingisiadens riksfinal, elvaåringarnas inofficiella USM, i samband med senior-SM-dagarna. In på riksfinalscenen i morgon, lördag, träder arrangerande Eslövs AI:s Nomin Baasan som favorit i flickklassen.– Jag ska vinna, förkunnar EAI:s hemmahopp inför spelet på hemmaborden i Eslövshallen.

Skånskan - 17 jun 16 kl. 11:03

Från kanslist till ordförande

BORDTENNIS Ulf Rödin valdes på Skånes Bordtennisförbunds extra årsmöte i Eslöv till ny ordförande. Någon notis i sammanhanget är det inte som ersatt Bertil Andersson på ordförandeposten. Närmast kommer nämligen Ulf Rödin från Helsingborg från en mångårig tjänst som anställd kanslist i Skånes Bordtennisförbund.

Sydsvenskan - 25 nov 13 kl. 06:30

Sven Nilsson

Kanslichefen och klubbchefen Sven Nilsson, 47 år, Ystad, har avlidit. Hans närmaste är hustrun Cissi och barnen Fredrik, Frida och Frans.Efter avslutad skolgång i Ystad där han tog studenten utbildade Sven Nilsson sig i idrottspedagogik vid Högskolan i Halmstad.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Jul på Sissels vis

Det har blivit en tradition för Sissel Kyrkjebø att smygstarta julen med Malmöborna. I morgon, lördag, är hon tillbaka på Malmö live med konserten Sissels jul.
– Julturnén har blivit min form av julförberedelser, det är så jag laddar upp inför julen varje år, säger sångerskan med ett skratt.

Skånskan - 45 minuter sedan

Vandal slog sönder kommunhusets fönster

Svedala En 20-årig man krossade flera rutor på Svedalas kommunhus under torsdagskvällen.
Kort efter dådet greps mannen av polis och han misstänks nu för skadegörelse samt olaga intrång.
Klockan var 21 23 när polisen fick ett samtal om att flera rutor på kommunhuset i Svedala var sönderslagna.

Skånskan - 45 minuter sedan

Morgonens nyheter

Webb-tv Det här hände medan du sov.
Se inslaget i spelaren ovan. .

Skånskan - 10 timmar sedan

Myttynen: Vi blir allt bättre

ISHOCKEY Att Malmö Redhawks haft svårt med målskyttet märktes inte mot Växjö där det blev rena rama ketchupeffekten och 5-3 till slut. Två av målen gjorde Matias Myttynen.Nyförvärvet från finska Jokerit levererade och fick mycket beröm av Redhawkscoachen efter matchen.

Skånskan - 12 timmar sedan

Brukshundklubb söker borgenslån

Skurup Nästa vecka avgörs om Skurups Brukshundklubb får kommunal borgen eller inte.
Kommunstyrelsen ska ta ställning i frågan.Brukshundklubben blev av med sin lokal i samband med att Padelhallen i Skurup byggdes.

Skånskan - 12 timmar sedan

Kommission för trygghet

lund Lundakvintetten föreslår nu att en lokal trygghetskommission tillsätts för att stärka det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet.I en skrivelsen till kommunstyrelsen tar kvintetten upp den senaste tidens bränder, rån och skadegörelse. Även explosionen utanför en butik, som ledde till att en ung kvinna skadades allvarligt, nämns.

Skånskan - 12 timmar sedan

Ica vill starta i väst innan påsken 2021

SJÖBO Någon gång i vår måste spaden i jorden för att Icas nya livsmedelshall på Sjöbo Väst ska hinna bli klar i tid.
– Ica vill flytta in innan påsk 2021.Det säger Carl-Henrik Lagnefors, projektledare på Melica Invest,.

Skånskan - 12 timmar sedan

Fortsättning för Heleneholmsverket

Malmö Höjda koldioxidskatter fick Eon att stänga ner elproduktionen i Heleneholmsverket i somras.
Men nu producerar verket åter både fjärrvärme och el och Skåne som helhet har fått ökad elkapacitet.På grund av dålig kapacitet i stamnätet och lokalt liten produktion av el, har det rått elbrist i Skåne.

Skånskan - 14 timmar sedan

Fullt hus när Lasse Sigfridsson spelade

ESLÖV Artisten Lasse Sigfridsson skapade ett rejält publiktryck på Mötesplats Karidal i Eslöv på torsdagseftermiddagen. Varenda stol av de 145 platserna gick åt. Till slut fick man stänga till samlingssalen och några fick därför njuta av konserten utanför de stängda dörrarna.

Skånskan - 14 timmar sedan

Nya ägare till fastighet i Ludvigsborg

Ludvigsborg Jakob Larsson, 24, och Elin Hemby, 25, har tagit över fastigheten på adressen Blågullsvägen 10 i Ludvigsborg från Camilla Millbank. Ägarbytet blev klart i november 2019 och köpesumman blev 2 500 000 kronor. I vintras såldes ett annat hus på samma gata, på Blågullsvägen 16.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.