Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 20 November, 18:01

Dagens PS - 08 nov 19 kl. 10:13

Oktober ett bottennapp för inrikesflygetTrafiken vid statliga flygplatsoperatören Swedavias tio flygplatser i Sverige sjönk med knappt fem procent till 3,53 miljoner resenärer under oktober. Nedgången leddes av inrikesresandet som uppvisar en fortsatt svagare utveckling, heter det i ett pressmeddelande. Antalet inrikesresenärer minskade med tio procent till 1,15 miljoner. Antalet utrikesresenärer var knappt två procent mindre till 2,38 miljoner passagerare. Stockholm Arlanda Airport hade sammanlagt 2,2 miljoner resenärer, vilket är en minskning med fyra procent.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Swedavias, Sverige, Arlanda Airport, Landvetter Airport, Oktober, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oktoberett , bottennappför , inrikesflyget
Dagens PS - 08 nov 19 kl. 10:13

Oktober ännu ett bottennapp för inrikesflyget

Trafiken vid statliga flygplatsoperatören Swedavias tio flygplatser i Sverige sjönk med knappt fem procent till 3,53 miljoner resenärer under oktober. Nedgången leddes av inrikesresandet som uppvisar en fortsatt svagare utveckling, heter det i ett pressmeddelande. Antalet inrikesresenärer minskade med tio procent till 1,15 miljoner.

DI - 08 nov 19 kl. 08:52

Fortsatt nedgång i inrikesflyget – var tionde resenär borta

Antalet resenärer i inrikesflyget minskade med 10 procent i oktober, jämfört med samma månad förra året..

Opinionen.se - 10 mar 13 kl. 12:54

Nattsvart för inrikesflyget

Året har börjat nattsvart för inrikesflyget. I februari sjönk antalet passagerare med åtta procent på statliga flygplatsbolaget Swedavias elva flygplatser i landet jämfört med februari i fjol, till 951 624 resenärer. Januari?

TA - 10 mar 13 kl. 12:50

Nattsvart för inrikesflyget


Året har börjat nattsvart för inrikesflyget. I februari sjönk antalet passagerare med åtta procent på statliga flygplatsbolaget Swedavias elva flygplatser i landet jämfört med februari i fjol, till 951 624 resenärer. Januari-februari har inrikesflyget tappat sex procent av passagerarna.

Uppsalanyheter.se - 24 jun 15 kl. 23:10

Nytt bottennapp av UIF - mållösa i fyra matcher

Herrtvåan: UIF stod för ett bottennapp i onsdagens möte på Studenternas IP när topplaget Sollentuna stod för motståndet. För fjärde matchen i rad klev uppsalalaget av planen mållösa och med en ny förlust.UIF stod för ett bottennapp i onsdagens möte på Studenternas IP när topplaget Sollentuna stod för motståndet.

E24 - 24 feb 11 kl. 16:59

Kina satsar på inrikesflyget

230 miljarder dollar, eller 1470 miljarder svenska kronor, har den kinesiska regeringen öronmärkt för att få fart på inrikesflyget..

BT - 28 mar 11 kl. 08:29

Inrikesflyget smiter från ansvar

Samtliga bolag inom inrikesflyget använder avtalsvillkor som strider mot passagerarnas lagliga rättigheter, visar en rapport från Konsumentverket som granskat 18 flygbolag och flygreseorganisatörer. Granskningen har fokuserat på konsumenternas rättigheter vid förseningar, inställda flyg, när passagerare nekats gå ombord trots giltig platsbiljett, personskador samt skadat och försenat bagage.
- Målet har varit att se hur resenärernas rättigheter tas till vara, säger Anna Norlén, jurist på Konsumentverket.

Testfakta - 28 mar 11 kl. 10:54

Inrikesflyget följer inte avtalsvillkoren

Alla svenska bolag inom inrikesflyget bryter mot passagerarnas lagliga rättigheter. Det visar en rapport från Konsumentverket..

Corren - 10 mar 13 kl. 12:51

Nattsvarta siffror för inrikesflyget

Året har börjat nattsvart för inrikesflyget med kraftigt vikande passagerarsiffror..

Helsingborgs Dagblad - 09 jun 13 kl. 16:14

Plus och minus för inrikesflyget

Efter en nattsvart början på året har det kanske vänt för inrikesflyget. I maj trafikerade 1,25 miljoner inrikespassagerare statliga flygplatsbolaget Swedavias elva flygplatser ? två procent fler än under maj i fjol.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Nu blir städprofilen varumärke

Författarinnan, tv-programledaren och städgurun Marie Kondo lanserar nu sitt eget hemprylsmärke Konmari via sin webbshop. Hon kan hitta kunder bland dem som gillar hennes minimalistiska stil, men vissa är kritiska till vad de ser som hyckleri.  Marie Kondo förde 2014 en minimalistisk japansk städkultur till västvärlden i och med boken ”Konsten att städa”.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Expert till Norewegians nya vd: Ha Norden-fokus

Styrelsen i Norwegian har nu utsett norrmannen Jacob Schram till ny vd med tillträde den 1 januari 2020. Det innebär att Geir Karlsen vid samma tidpunkt återgår till sin roll som finanschef och vice vd. Till norska E24 säger analyschefen för norska investmentbanken Norne Securities Karl Johan Molnes att Schram och Norwegian bör närma sig Ving.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Expert tonar ner Swedbank-avslöjande

Branschens reaktion på Uppdrag Gransknings program om Swedbanks misstänkta sanktionsbrott är avmattad, säger en expert till Dagens Industri. ”Var det inte mer än så här?”, beskriver han att den generella synen som och menar att programmets fokus på sanktionsbrott kan vara anledningen.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Sveriges katastrofhjälp lider av kronfallet

I takt med att kronan försvagas räcker Sveriges bistånd till allt mindre hjälp för människor i nöd. Stora biståndsprojekt riskerar att krympa – eller i värsta fall ställas in. Det skriver Svenska Dagbladet.

Dagens PS - 5 timmar sedan

LO sågar Januariavtalet – kräver miljardersättning

Att LO varit kritiska till Januariavtalet är ingen hemlighet. Nu vill de se ekonomiska bidrag för att täcka upp för det som enligt LO gått förlorat. LO anser att överenskommelsen mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna har skadat LO:s medlemmar.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Swedbanks öde – kan få miljardböter

Uppdrag gransknings uppgifter om att Swedbank brutit mot amerikanska sanktionsbestämmelser kan medföra saftiga böter men i värsta fall leda till att banken stoppas från dollarhandel. Det uppger advokaten Peter Utterström, export på antikorruption och regelefterlevnad, i en intervju med Dagens Nyheter. Han säger att brott mot sanktioner är betydligt värre än vid penningtvättslagar.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Riksbanken: Ökade risker för finansiella stabiliteten

Riskerna för den finansiella stabiliteten i Sverige har ökat något sedan i våras. Den bedömningen gör Riksbanken. Centralbanken pekar på att avmattningen i världsekonomin pressat ned ränteförväntningarna.

Dagens PS - 7 timmar sedan

FI får intern kritik för penningtvättstillsyn

Finansinspektionens penningtvättstillsyn har inte fungerat tillfredsställande enligt myndighetens internrevision. Det skriver Dagens industri som fått ta del av granskningen. De sex granskningsområden som internrevisionen gått igenom har slutat med att fyra fått omdömet ”bör förbättras” medan två andra anses som ”otillräcklig”.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Livsmedelsjätte investerar 320 miljoner i havrekvarn

Finska livsmedelskoncernen Fazer satsar på sin havrekvarnsverksamhet och ska nu fördubbla kapaciteten i både Lidköping och finska Lahti. Totalt ska 320 miljoner kronor investeras i kvarnverksamheten varav cirka 160 miljoner kronor i Lidköping. ”Internationell efterfrågan på havre ökar snabbt och med denna strategiska investering vill Fazer bli den ledande aktören inom växtbaserad mat i Norra Europa”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Guide till julens bästa smarta högtalare

Dagens techbrief innehåller bland annat Audis nya elbil, julens bästa smarta högtalare samt det senaste kring Ubers dödskrasch förra året. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Audi avtäcker sin andra elbil: E-Tron Sportback Vid bilmässan i Los Angeles visar Audi upp den andra elbilen i märkets satsning, efter förra årets E-Tron SUV.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.