Dagens PS > Ekonomi

Monday, 11 November, 23:52

Dagens PS - 08 nov 19 kl. 10:13

Oktober ännu ett bottennapp för inrikesflygetTrafiken vid statliga flygplatsoperatören Swedavias tio flygplatser i Sverige sjönk med knappt fem procent till 3,53 miljoner resenärer under oktober. Nedgången leddes av inrikesresandet som uppvisar en fortsatt svagare utveckling, heter det i ett pressmeddelande. Antalet inrikesresenärer minskade med tio procent till 1,15 miljoner. Antalet utrikesresenärer var knappt två procent mindre till 2,38 miljoner passagerare. Stockholm Arlanda Airport hade sammanlagt 2,2 miljoner resenärer, vilket är en minskning med fyra procent.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Swedavias, Sverige, Arlanda Airport, Landvetter Airport, Oktober, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oktober, ännuett , bottennappför , inrikesflyget
Dagens PS - 08 nov 19 kl. 10:13

Oktober ett bottennapp för inrikesflyget

Trafiken vid statliga flygplatsoperatören Swedavias tio flygplatser i Sverige sjönk med knappt fem procent till 3,53 miljoner resenärer under oktober. Nedgången leddes av inrikesresandet som uppvisar en fortsatt svagare utveckling, heter det i ett pressmeddelande. Antalet inrikesresenärer minskade med tio procent till 1,15 miljoner.

DI - 08 nov 19 kl. 08:52

Fortsatt nedgång i inrikesflyget – var tionde resenär borta

Antalet resenärer i inrikesflyget minskade med 10 procent i oktober, jämfört med samma månad förra året..

Opinionen.se - 10 mar 13 kl. 12:54

Nattsvart för inrikesflyget

Året har börjat nattsvart för inrikesflyget. I februari sjönk antalet passagerare med åtta procent på statliga flygplatsbolaget Swedavias elva flygplatser i landet jämfört med februari i fjol, till 951 624 resenärer. Januari?

TA - 10 mar 13 kl. 12:50

Nattsvart för inrikesflyget


Året har börjat nattsvart för inrikesflyget. I februari sjönk antalet passagerare med åtta procent på statliga flygplatsbolaget Swedavias elva flygplatser i landet jämfört med februari i fjol, till 951 624 resenärer. Januari-februari har inrikesflyget tappat sex procent av passagerarna.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Nu peakar försäljningen – nytt Hemnetrekord i oktober

Sidan Hemnet har under oktober nått sitt absoluta registrerade försäljningsrekord av bostäder någonsin. Över 10 000 bostadsrätter har sålts under månaden via sidan och kurvan pekar efter sommaren uppåt.  Oktober 2019 är första gången över 10.

Magazin24 - 24 okt 13 kl. 11:56

Efter två bottennapp ? IBK Köping är revanschsugna

Målskyttet har varit ett stort problem för IBK Köpings damer men tränaren Peter Skogsberg blickar fortfarande framåt och säger att de inte behöver leta efter en målskytt utan det finns i laget.Dags för ännu en hemmamatch för IBK Köpings damer i innebandyns division 1. Denna gång är det Munkfors IBK som gästar KB-hallen.

Supermiljöbloggen - 30 nov 15 kl. 18:13

Fyra bottennapp i klimatjournalistiken

De stora medierna behöver skärpa sig, klimatet kräver bättre rapportering än så här. Idag öppnade klimatmötet i Paris, som vi skrivit om här. Mitt bland all bra rapportering finns några riktiga bottennapp.

Expressen - 03 mar 17 kl. 22:52

Malmös självkritik: "Är ett bottennapp igen"

MALMÖ. Tränaren, Peter Andersson var för andra matchen i rad kritisk mot sitt lag efter ännu en tam insats från laget. Och han får medhåll av backen, Stefan Warg efteråt.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Hemnet: Försäljningsrekord för bostadsrätter i oktober

”Vi har haft höga försäljningsnivåer den sista tiden och nu fick vi en ny rekordnivå i oktober, med över 10.000 sålda bostadsrätter”, säger Erik Holmberg, analytiker vid Hemnet, till Nyhetsbyrån Direkt. I oktober såldes det 10.

YLE - 06 jul 16 kl. 14:53

Kvinnliga pionjärer i stan: "Ännu 100 år senare väckte kvinnliga läkare förundran"

Finlands första kvinnliga läkare fick kämpa hårt både för att få studera till läkare och för att få utöva yrket. Och ännu hundra år senare, när Carina Wallgren-Pettersson studerade medicin, tyckte manliga lärare att det var konstigt att de flesta av kursdeltagarna var kvinnor. I serien Kvinnliga pionjärer i stan har vi kommit fram till en presentation av Rosina Heikel, både Finlands och Nordens första kvinnliga läkare.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 7 timmar sedan

Avfolkningen av Stockholm: 12 per dag flyttar

Den gängse bilden är att folk flockar till Stockholm och att platsbristen blir allt mer påtaglig. I själva verket är siffran negativ och en ny rapport visar att snittpriset på en bostad kommer att vara lika i Stockholm och Nacka år 2035.  Det är företaget Mäklarhuset som med stöd av siffror från SCB gjort en undersökning som visar att befolkningsutvecklingen i Sveriges huvudstad är stadigt nedåtgående.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Ta tillvara kompetensen – för överlevnad och utveckling

Frågan är vad som verkligen krävs för att komma åt den kollektiva intelligensen i ett team eller en organisation? Om du missade den förra krönikan, finns den att läsa här. Fördjupar vi oss lite inom forskningen runt kollektiv intelligens finner vi snabbt slutsatser vi kan se paralleller till de slutsatser som presenterades gällande lean i den förra krönikan: ”I verkligheten är de största begränsningarna inom de flesta företag och organisationer de mentala modellerna och beslutsstrukturerna som styr chefernas beteenden”.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Kinesiskt bolag lägger beslag på British Steel

Ståltillverkaren British Steel kommer att tas över av kinesiska Jingye Group. Affären är värd 70 miljoner pund. BBC rapporterar om läget för det ikoniska företaget som står för en tredjedel av ståltillverkningen i Storbritannien, landet som är vaggan för den industriella revolutionen.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Bilexperten: Köp innan nyår och spara tiotusentals

Vid årsskiftet införs nya regler som gör att skatten på nya bensinbilar höjs kraftigt. Trycket på begagnade bilar spås därmed öka och nu tipsar experter om att den som går i köptankar ska slå till under 2019. I och med att det kommer att införas högre skatter på nya bensin- och dieselbilar efter årsskiftet spås efterfrågan på begagnande bilar stiga märkbart.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Bromsar för klimatet och färre valkrockar

Om skepp körde långsammare skulle det få en positiv effekt på klimatet. Dessutom kan det förhindra krockar med valar. BBC rapporterar om studien där det föreslås en fartminskning med 20 procent.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Oscar properties får ultimatium från staden

Den 1 oktober lade Oscar Properties projektet Gasklockan på is, på grund av vad man menade var orimliga förhållanden. Nu ger staden byggbolaget ett ultimatum: Betala på två veckor eller lägg ner projektet.  Det är tidningen Fastighetsvärlden som rapporterar att Stockholms stad nu har gett Oscar Properties sin ståndpunkt kring bygget Gasklockan: Betala inom två veckor eller så läggs projektet ner.

Dagens PS - 11 timmar sedan

”Skattepengar går till våldsbejakande extremism”

Säkerhetspolisen slår larm om att en stor summa av skattebetalarnas pengar hamnar i fickorna på extremistiska grupper via bidrag.  Det rapporterar Svenska Dagbladet. Enligt Säpo rör det sig om ”ett relativt stort antal” organisationer med kopplingar till extremism som i dag mottar bidrag.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Nu peakar försäljningen – nytt Hemnetrekord i oktober

Sidan Hemnet har under oktober nått sitt absoluta registrerade försäljningsrekord av bostäder någonsin. Över 10 000 bostadsrätter har sålts under månaden via sidan och kurvan pekar efter sommaren uppåt.  Oktober 2019 är första gången över 10.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Algoritmer skapar ”sexistiskt” kreditkort

Apples kreditkort Apple Card uppges ge högre krediter åt män än kvinnor. Klagomål har inkommit från företagets medgrundare Steve Wozniak. Det är BBC som skriver om kreditkortet, som är en produkt från Goldman Sachs och Apple, och hänvisar till Bloomberg.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Klädkedja i kris får ny VD

Modeföretaget Retail and brands, som driver Brothers och Polarn och pyret, har fått en ny vd. Bolaget har gått med kraftig förlust under året och nya vd:n Kristian Lustin ska alltså bryta en nedåtgående trend.  Den tidigare vd:n, Magnus Håkansson, avgår vid årsskiftet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.