SR > Nyheter

Sunday, 17 November, 00:58

SR - 08 nov 19 kl. 09:58

Hon blir ny vice riksbankschefSwedbanks chefsekonom Anna Breman blir ny vice riksbankschef, skriver Riksbanken i ett pressmeddelande..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Anna Breman, Riksbanken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon blir ny vice, riksbankschef
Dagens PS - 08 nov 19 kl. 09:56

Hon blir ny vice riksbankschef

Den nya vice riksbankschef kommer från Swedbank. Det är Anna Breman, som är chefsekonom på banken, som tar över den nya rollen på myndigheten. Hon startar 1 december och planen är att hon ska sitta sex år.

Dagens PS - 12 jan 18 kl. 12:22

Vice riksbankschef: Bitcoin kommer medföra tårar

Det slår Cecilia Skingsley fast. Hon är alltså vice riksbankschef och det var vid Skagen Fonders nyårskonferens 2018 som hon underströk att det inte finns någon som garanterar bitcoins värde; hon beskrev kryptovalutor som ”mycket volatila tillgångar”, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. Riksbanken är medveten om att kontanter används i alt mindre utsträckning och driver också ett projekt för att utvärdera så kallade e-kronor.

DI - 04 apr 11 kl. 08:31

Vice Riksbankschef: Vi måste hänsyn till kronkursen

Det finns faktorer som talar för att växelkursens betydelse inte ska överdrivas, men den måste ändå beaktas vid de penningpolitiska besluten. Det sade vice Riksbankschef Karolina Ekholm på måndagen..

DI - 25 maj 11 kl. 06:29

Vice Riksbankschef varnar för inflationstryck

Den svenska inflationen kommer att stiga när importpriserna ökar och det byggs upp tryck på arbetsmarknaden.Det sade vice Riksbankschef Barbro Wickman-Parak i en intervju med Bloomberg News på tisdagen..

DN - 13 mar 13 kl. 11:23

Vice riksbankschef läxar upp regeringen

Vice riksbankschef Karolina Ekholm ger regeringen med Anders Borg i spetsen en skopa ovett i ett tal hon höll på onsdagen..

Affärsvärlden - 03 dec 13 kl. 12:38

Vice riksbankschef vill se pyspunka på bomarknaden

Per Jansson, vice riksbankschef, anser att politiker behöver hjälpa till i arbetet med att motverka en högre skuldsättning bland de svenska hushållen..

SR - 11 jan 14 kl. 17:59

Vice riksbankschef: Minskade ränteavdrag alltför effektivt

De svenska hushållens höga skuldsättning har diskuterats intensivt den senaste tiden. Och Riksbankens direktion har varit kluven. Vice riksbankschef Karolina Ekholm tycker till skillnad från majoriteten i direktionen inte att reporäntan är ett bra verktyg för att hålla skulderna i schack.

Affärsvärlden - 26 feb 14 kl. 09:58

Vice riksbankschef: Kommer fokusera på inflationsutvecklingen

Vice riksbankschef Per Jansson menar att det är nödvändigt att överväga ytterligare räntesänkningar om inte den väntade inflationsuppgången skulle inträffa..

SvD - 07 maj 14 kl. 17:59

Vice riksbankschef kräver åtgärder mot hushållens skulder

De svenska hushållens skulder är en större och bredare utmaning för samhällsekonomin än vad som tidigare varit känt. Så tolkar vice riksbankschef Cecilia Skingsley analysen av fyra miljoner svenskars lån. Samtidigt är Skingsley tydlig med att det är inflationsmålet som är i fokus..

SvD - 07 maj 14 kl. 17:59

Vice riksbankschef kräver åtgärder mot hushållens skulder

De svenska hushållens skulder är en större och bredare utmaning för samhällsekonomin än vad som tidigare varit känt. Så tolkar vice riksbankschef Cecilia Skingsley analysen av fyra miljoner svenskars lån. Samtidigt är Skingsley tydlig med att det är inflationsmålet som är i fokus..

Affärsvärlden - 17 sep 14 kl. 10:00

Vice riksbankschef: Starkare argument för att inflationen ska stiga

Vice riksbankschef Per Jansson anser att argumenten för att inflationen ska stiga framöver har blivit starkare..

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

"Troligt att Rumänien straffas – hårdare än tidigare"

UEFA kommer att utreda gårdagens händelse i matchen mellan Sverige och Rumänien och med allra största sannolikhet kommer Rumänien att straffas.

SR - 4 timmar sedan

Liberalerna svänger om arbetskrafts-invandring

Liberalerna svänger i frågan om arbetskraftsinvandring. Knäckfrågan gäller det som kallas spårbyte, alltså asylsökande som får stanna genom att istället bli arbetskraftsinvandrare..

SR - 5 timmar sedan

”Regeringen kommer inte låta dem fortsätta”

I Hongkong har det ikväll skett nya sammandrabbningar mellan polis och demonstranter. Sveriges Radios Kinakorrespondent Björn Djurberg är på plats vid Polytech University i centrala Hongkong..

SR - 5 timmar sedan

Protester i Prag: ”Vi är rädda om vår frihet”

Idag har det varit en demonstration i Prag, Tjeckien, eftersom det i helgen är 30 år sedan sammetsrevolutionen. Vår korrespondent Caroline Salzinger är på plats..

SR - 6 timmar sedan

Viktigt meddelande till allmänheten i Bengtsfors

Det är problem med förbränningen i en fjärrvärmeanläggning i Bengtsfors, vilket gör att farlig rök sprids över Bengtsfors tätort. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Väst..

SR - 6 timmar sedan

Få tror på förändring inför belarusiskt val

Imorgon är det parlamentsval i Belarus, eller Vitryssland som det heter i Sverige. Det är ett land som enväldigt styrts av samma president sedan 1991 och valen där brukar inte bedömas vara demokratiska. Få tror på någon förändring imorgon..

SR - 7 timmar sedan

”Kinas ambassadör har gått över alla gränser”

Upprördheten hos partierna i Sveriges riksdag är stor, efter Kina-ambassadören Gui Congyous uttalanden som innehållit hot om "konsekvenser" riktade mot Sverige..

SR - 7 timmar sedan

Ovanliga protester med politiska budskap i Iran

I Iran har protester ägt rum idag över hela landet – efter att bensinpriset höjdes med 50% på fredagen. Protestdemonstrationer är relativt ovanliga i det repressiva Iran, säkerhetsstyrkorna har idag skjutit ihjäl en ung man, sammandrabbningar har ägt rum, tårgas har använts, även om demonstrationerna på de flesta håll varit fredliga, men med starkt politiska krav..

SR - 8 timmar sedan

Ett år av protester för gula västarna

Det har gått ett år sen rörelsen De gula västarna höll sin första manifestation i Paris emot höjningen av bensinpriset och dyrare levnadsförhållanden. Idag pågår därför flera demonstrationer i flera städer runt om i landet..

SR - 9 timmar sedan

Stora protester 30 år efter sammetsrevolutionen

Nu i helgen är det 30 år sedan sammetsrevolutionen inleddes i dåvarande Tjeckoslovakien – studentprotesterna som ledde till att kommunistregimen föll och att det blev två länder – Tjeckien och Slovakien. I Tjeckiens huvudstad Prag planeras stora protester idag och krav liknar dem för 30 år sedan, säger statsvetaren Marián Sekerák..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.