Realtid > Ekonomi

Tuesday, 12 November, 14:27

Realtid - 08 nov 19 kl. 10:01

”Jag vill se högre grad av flexibilitet””Jag tillhör de som gärna skulle vilja se att Riksbanken tolkar inflationsmålet med en högre grad av flexibilitet än vad som görs idag,” skrev Anna Breman i debattartikel som publicerades på Realtid tidigare i år..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Riksbanken, Anna Breman, Realtid

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag vill se högre, gradav , flexibilitet
DalaDemokraten - 14 aug 14 kl. 11:37

”… utan i än högre grad en fråga om ekonomisk makt.”

”Men hur mycket samhället än har förändrats och hur mycket klassgränser och standardskillnader än har mildrats, så kvarstår dock en grundläggande och för ett industriellt samhälle ofrånkomlig företeelse: den genom ständiga nyinvesteringar skapade ökningen av realkapital tillfaller kapitalets ägare. I ett land med privat äganderätt till den överväldigande delen av produktionsmedlen innebär detta, att den ekonomiska tillväxten, förmögenhetsökningen, tillfaller denna grupp av privata ägare. Förmögenhetsanhopning i ett högt utvecklat, dynamiskt industrisamhälle är emellertid inte blott en fråga om rättvisa och orättvisa utan i än högre grad om ekonomisk makt.

DI - 15 maj 18 kl. 13:46

Fortsatt oljeprislyft väntas – "högre grad av konfrontation i Mellanöstern"

Oljepriserna stiger i spåren av USA:s beslut att lämna Iranavtalet, och väntas fortsätta uppåt. "Marknaden har börjat förstå att beslutet innebär en högre grad av konfrontation i Mellanöstern", säger Bjarne Schieldrop, chefsanalytiker för råvaror på SEB..

News55 - 13 dec 16 kl. 15:23

Kvinnors inkomster fortfarande betydligt lägre än mäns

Kvinnor tjänar fortfarande betydligt mindre än vad män gör, även om det har skett en positiv utveckling de senaste åren. Medianinkomsten för kvinnor var 76 procent av männens 2015, jämfört med för tjugo år sedan då den var 71 procent. – Det har blivit en liten förbättring, men den är inte jättestor, säger Lena Bernhardtz, jämställdhetsstatistiker på Statistiska centralbyrån (SCB), till Nyhetsbyrån Siren.

PrivataAffärer - 28 mar 19 kl. 07:16

Så får du högre avkastning med klimatsmart sparande

Köp boken här: Du som läser Privata Affärer kan köpa boken "Guld och gröna skogar - investera klimatsmart och bli rik" för specialpris i vår butik.  Klicka här för att beställa. De flesta av oss sopsorterar, pantar burkar och letar lite extra efter ekologiska grönsaker i matbutiken.

YA - 26 mar 13 kl. 06:30

Högre krav på skolor - inte inskränkt frihet

Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Friskolereformen ska värnas. Oseriösa aktörer ska stoppas.
Friskolor bidrar till segregation, levererar dåliga resultat, tjänar stora pengar ?

Kristianstadsbladet - 26 mar 13 kl. 06:30

Högre krav på skolor - inte inskränkt frihet

Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Friskolereformen ska värnas. Oseriösa aktörer ska stoppas.
Friskolor bidrar till segregation, levererar dåliga resultat, tjänar stora pengar ?

Politologerna - 24 okt 19 kl. 09:00

Ger skolval ett högre valdeltagande?

Detta inlägg är samförfattat av Richard Öhrvall och Sven Oskarsson I samband med allmänna val brukar en lång rad svenska skolor ge sina studenter möjligheten att i ett skolval lägga en röst på något politiskt parti. Tanken är att dessa skolval så långt möjligt ska likna riktiga val: med valsedlar, valbås och valurnor. Dessutom arrangeras i anslutning till skolvalen ofta debatter där partiernas ungdomsförbund bjuds in till skolorna.

UNT - 25 dec 16 kl. 13:30

Högre antal tjejer än killar tar droger

Unga som är missnöjda med sig själva använder alkohol, narkotika och tobak i högre grad än de som är nöjda visar ny rapport..

DN - 11 apr 14 kl. 11:57

Experten: Banker utsätts i högre grad

Som bank måste man vara beredd på att allt kan hända och vid förändringar i systemen gäller det att ha beredskap för att det kan gå fel. Det anser IT-säkerhetsexperten Anne-Marie Eklund Löwinder..

SvD - 05 okt 16 kl. 10:09

Mäns smärta noteras i högre grad än kvinnors

Två av tre sjukhuspatienter besväras av smärtor som ligger över den gräns som anses acceptabel inom vården. Kvinnor behöver också uppleva mer smärta jämfört med män för att det ska noteras i patientjournalen..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 4 minuter sedan

Delphi i Göteborg får ny vd

Annelie Liljeqvist blir ny vd på den affärsjuridiska advokatbyråns Göteborgkontor. Hon kommer närmast från varumärkesbyrån Ports Group. .

Realtid - 30 minuter sedan

Grönt ljus för Telias köp av Bonnier Broadcasting

Telia fick idag grönt ljus av EU-kommissionen att förvärva Bonnier Broadcasting..

Realtid - 30 minuter sedan

Ny chefredaktör på Financial Times

Roula Khalaf blir ny chefredaktör för den brittiska finanstidningen Financial Times. Utnämningen innebär den första kvinnliga chefredaktören i tidningens 131-åriga historia..

Realtid - 2 timmar sedan

Därför behöver pilotskolan uppdateras

Den klassiska pilotskolan där ett företags ledning och ägare båda har starka incitament behöver uppdateras. Det skriver Realtids krönikör Per Agerman..

Realtid - 2 timmar sedan

EQT investerar i Bygghemma

EQT köper 17 procent av Bygghemma när FSN Capital säljer..

Realtid - 3 timmar sedan

Fortsatt höga marginaler på bolån

Bankernas bruttomarginal på bolån sjönk till 1,42 procent vid utgången av det tredje kvartalet 2019, enligt Finansinspektionen..

Realtid - 3 timmar sedan

"Vi skapar den absolut starkaste partnergruppen" 

Fogel & Partners stärker teamet med en seniorrekrytering från Brunswick. Birgitta Henriksson blir ny partner tillsammans med Jacob Lannerö och Christopher Casselblad..

Realtid - 5 timmar sedan

”Investmentbanken är vår formel 1-bil”

Handelsbanken planerar att stärka Capital Markets och sin svenska aktieanalys, säger vd Carina Åkerström i en intervju med Dagens Industri:.

Realtid - 5 timmar sedan

En kund har bokat bostad hos Oscar Properties

Bara en enda kund har vågat boka bostad hos krisande bostadsutvecklaren Oscar Properties i det tredje kvartalet. Det visar rapporten för tredje kvartalet..

Realtid - 5 timmar sedan

Eworks ordförande köper mer

Konsultmäklaren Eworks styrelseordförande Staffan Sahlén har via bolag köpt 22.500 aktier för 1,5 miljoner kronor. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.