Nyan > Svenskfinland

Monday, 18 November, 02:14

Nyan - 08 nov 19 kl. 10:02

”Jag anade verkligen inte att så många andra berörs”Ålänningen Christoph Neymeyr köpte en bil från Sverige i våras och började fundera på hur tullen hade räknat ut importskatten. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Christoph Neymeyr, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag anade, verkligeninte att , många andra , berörs
YLE - 02 nov 16 kl. 23:23

"Verkligen stolt” Kekki berättar om sensationsreceptet: Vägrade se på video inför matchen

Finlands chefstränare Kaj Kekki är glad över landslagets mogna spel och kollektivt urstarka insats i bragdmatchen mot Österrike. Landslaget valde att ignorera österrikarna under förberedelserna – det bar frukt. Vad är receptet för att framgångsrikt slå ur underläge och åstadkomma en sensation?

Expressen - 30 sep 17 kl. 05:47

Wennstam om förhållandet: Det är verkligen ”best of”

GÖTEBORG. Hon slåss för att påverka synen på kvinnlig sexualitet, brottsoffer och mansrollen.Privat lever Katarina Wennstam sedan sju år som särbo med Daniel som är terapeut.

Skånskan - 15 feb 16 kl. 08:00

Inget konstgräs i Löberöd – för dyrt

Löberöd Det blir ingen konstgräsplan i Löberöd i år.
I onsdags meddelade kommunstyrelsens arbetsutskott att man avbryter upphandlingen med omedelbar verkan sedan kostnaderna börjat skena.Diskussionerna kring en konstgräsplan i Löberöd har pågått i flera år.

Kristianstadsbladet - 08 apr 14 kl. 14:51

Bröt samman efter berättelsen

Oscar Pistorius bröt samman i rättegångssalen efter att ha berättat om hur han sköt ihjäl sin flickvän Reeva Steenkamp. - Jag ville inte tro att det var hon som var i badrummet, sade han.
Under den andra dagen av försvarets förhör berättade den mordmisstänkte löparstjärnan Pistorius om händelserna under natten den 14 februari i fjol då han sköt ihjäl Steenkamp.

Trelleborgs Allehanda - 08 apr 14 kl. 14:51

Bröt samman efter berättelsen

Oscar Pistorius bröt samman i rättegångssalen efter att ha berättat om hur han sköt ihjäl sin flickvän Reeva Steenkamp. - Jag ville inte tro att det var hon som var i badrummet, sade han.
Under den andra dagen av försvarets förhör berättade den mordmisstänkte löparstjärnan Pistorius om händelserna under natten den 14 februari i fjol då han sköt ihjäl Steenkamp.

Skånskan - 04 maj 16 kl. 17:07

”Han var verkligen en stor författare”

Kultur och Nöje 1991, samma år som den första Wallanderboken kom ut på svenska, började också danska Anneli Høier sitt arbete som Henning Mankells internationella förläggare.
– Jag tror inte att ni i Sverige riktigt förstår hur stor han är utomlands, säger hon.I intervjufilmen med Anneli Höier som visas på Cinematekets utställning ”Med Wallanderboken i fokus” berättar hon fängslande om sitt och Henning Mankells samarbete och plockar bland alla de Mankellöversättningar hon har i bokhyllan.

Kristianstadsbladet - 19 sep 13 kl. 10:08

Klassisk musik till moderna berättelser

Foto: Pressbild
En splitter ny föreställning på export. Med toppmusiker och storverk ? och berättelser från Centralskolans fjärdeklassare.

YLE - 17 nov 15 kl. 07:43

Berättelse 28: Jag skäms inte längre över att jag mår dåligt

Egentligen har jag väl gått på samtalsterapi sedan jag gick i lågstadiet. Det hela började med att jag rasade i vikt och blev allvarligt sjuk och tillika kände mig väldigt utanför i skolan. Men då var det annorlunda.

Dagen - 03 jan 12 kl. 13:14

Pastorn om 25-åringen: ?Vi ber för honom?

En 25-årig man är sedan den 28 december anmäld försvunnen från sitt hem i Uppsala. Två personer har anhållits misstänkta för människorov. - Jag går med en klump i magen, både dag och natt, säger pastorn i hans hemförsamling till Dagen.

Barometern - 17 maj 14 kl. 08:55

?Det var värt att öppet få berätta allt?

I fredagstidningen berättade Tobias Eriksson öppenhjärtigt om sitt spelmissbruk och vilja att ta sig ur problemet. – Det känns jättebra. Det var värt det, säger han dagen efter.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 20 timmar sedan

Ålänning dömd även i hovrätten

Hovrätten i Åbo har fastställt domen mot den ålänning i 60-årsåldern som i oktober 2017 dömdes till villkorligt fängelsestraff för bokföringsbrott och brott mot upphovsrätten. .

Nyan - 14 timmar sedan

Elva misshandelsfall under helgen

Polisens har haft en arbetsdryg helg och åtminstone elva misshandelsfall har registrerats. Under natten till söndag grep polisen en person, misstänkt för misshandel och olaga hot, efter att denne slagit en ordningsvakt i ansiktet och hotat en annan till livet. På en krog rök flera personer samman i ett slagsmål och enligt polisens uppgifter ska en person riktat knytnävsslag mot en annan persons huvud.

Nyan - Igår: 18:48

Personuppgifter läckte via friskvård.ax

En ”mindre personuppgiftsincident” inträffade den 11-12 november via sidan friskvård.ax. Det framgår i ett pressmeddelande från Åland Post Ab igår.

Nyan - Igår: 15:32

Känslig Ålandsskildring i New York Times

Åland uppmärksammas i New York Times i två sammanlänkade artiklar: en guide till ”Åland – där du kan sova på din egen ö”, och en annorlunda reseskildring – som en sorgkantad roadtrip – av en amerikansk författare som besöker Åland efter en svår personlig förlust. .

Nyan - Igår: 10:22

Trafikolycka i Mariehamn

En trafikolycka mellan en moped och en personbil inträffade i Sjukhusrondellen i Mariehamn sent på fredagskvällen. Inga personer kom till skada i olyckan. En person fick böter misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten.

Nyan - Igår: 10:19

Flera fall av misshandel

Polisen utreder flera fall av misshandel efter natten till lördagen. Ett gäng ungdomar rök ihop på en parkering i centrala Mariehamn, vilket orsakade lindriga personskador som inte krävde akut vård. Polisen utreder tre fall av misshandel, och de misstänkta är kända av polisen sedan tidigare.

Nyan - Igår: 07:45

Nej till ÅMHM-lag

Högsta domstolen ger landskapet bakläxa vad gäller lagen om Ålands miljö- och hälskoskyddsmyndighet. Detta på grund av att en skrivelse i lagen att det inte fastslås vilka kriterier som behöver uppfyllas för att en ledamot eller ersättare i prövningsnämnden kan skiljas från sitt uppdrag. Enligt HD följer inte en sådan formulering god förvaltning och följer heller inte rättsskyddsgarantierna inom förvaltningen.

Nyan - Igår: 06:01

Sparkade polis – döms till villkorligt fängelsestraff

En 30-årig kvinna döms till 9 månaders villkorligt fängelse för bland annat ett inbrott på Röda korsgården. .

Nyan - Igår: 05:30

Föglö går back 584 000

Föglö kommun godkände i torsdags en tilläggsbudget på 584 000 euro – ett förslag som innebär ett underskott på hela nio procent av den ordinarie budgeten för 2019. .

Nyan - I förrgår: 20:42

Militärfartyg på Ålandsbesök

Försvarsmaktens militärfartyg PGG Rauma anlände på fredagen till Åland och övernattar i Mariehamn bredvid Klintkajen för att sedan åka vidare på lördagen, uppger landshövding Peter Lindbäck. Besöket var förhandsanmält. (fb) TEXT: Felicia Bredenberg felicia.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.