Dagens PS > Ekonomi

Friday, 15 November, 01:02

Dagens PS - 08 nov 19 kl. 09:56

Hon blir ny vice riksbankschefDen nya vice riksbankschef kommer från Swedbank. Det är Anna Breman, som är chefsekonom på banken, som tar över den nya rollen på myndigheten. Hon startar 1 december och planen är att hon ska sitta sex år.  ”Vi är mycket nöjda med att kunna presentera ytterligare en högt kvalificerad ledamot till Riksbankens direktion. Fullmäktige var enigt i sitt beslut”, säger riksbanksfullmäktiges ordförande Susanne Eberstein och vice ordförande Michael Lundholm i ett pressmeddelande publicerat på fredagsmorgonen Vidare säger dem att ”Anna Breman har bred och djup erfarenhet från både den finansiella sektorn och den akademiska världen, såväl i Sverige som internationellt”.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Swedbank, Anna Breman, Riksbankens, Susanne Eberstein, Michael Lundholm, Vidare, Sverige, Breman, Riksbanken, Hon, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon blir ny vice, riksbankschef
Dagens PS - 12 jan 18 kl. 12:22

Vice riksbankschef: Bitcoin kommer medföra tårar

Det slår Cecilia Skingsley fast. Hon är alltså vice riksbankschef och det var vid Skagen Fonders nyårskonferens 2018 som hon underströk att det inte finns någon som garanterar bitcoins värde; hon beskrev kryptovalutor som ”mycket volatila tillgångar”, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. Riksbanken är medveten om att kontanter används i alt mindre utsträckning och driver också ett projekt för att utvärdera så kallade e-kronor.

DI - 04 apr 11 kl. 08:31

Vice Riksbankschef: Vi måste hänsyn till kronkursen

Det finns faktorer som talar för att växelkursens betydelse inte ska överdrivas, men den måste ändå beaktas vid de penningpolitiska besluten. Det sade vice Riksbankschef Karolina Ekholm på måndagen..

DI - 25 maj 11 kl. 06:29

Vice Riksbankschef varnar för inflationstryck

Den svenska inflationen kommer att stiga när importpriserna ökar och det byggs upp tryck på arbetsmarknaden.Det sade vice Riksbankschef Barbro Wickman-Parak i en intervju med Bloomberg News på tisdagen..

DN - 13 mar 13 kl. 11:23

Vice riksbankschef läxar upp regeringen

Vice riksbankschef Karolina Ekholm ger regeringen med Anders Borg i spetsen en skopa ovett i ett tal hon höll på onsdagen..

Affärsvärlden - 03 dec 13 kl. 12:38

Vice riksbankschef vill se pyspunka på bomarknaden

Per Jansson, vice riksbankschef, anser att politiker behöver hjälpa till i arbetet med att motverka en högre skuldsättning bland de svenska hushållen..

SR - 11 jan 14 kl. 17:59

Vice riksbankschef: Minskade ränteavdrag alltför effektivt

De svenska hushållens höga skuldsättning har diskuterats intensivt den senaste tiden. Och Riksbankens direktion har varit kluven. Vice riksbankschef Karolina Ekholm tycker till skillnad från majoriteten i direktionen inte att reporäntan är ett bra verktyg för att hålla skulderna i schack.

Affärsvärlden - 26 feb 14 kl. 09:58

Vice riksbankschef: Kommer fokusera på inflationsutvecklingen

Vice riksbankschef Per Jansson menar att det är nödvändigt att överväga ytterligare räntesänkningar om inte den väntade inflationsuppgången skulle inträffa..

SvD - 07 maj 14 kl. 17:59

Vice riksbankschef kräver åtgärder mot hushållens skulder

De svenska hushållens skulder är en större och bredare utmaning för samhällsekonomin än vad som tidigare varit känt. Så tolkar vice riksbankschef Cecilia Skingsley analysen av fyra miljoner svenskars lån. Samtidigt är Skingsley tydlig med att det är inflationsmålet som är i fokus..

SvD - 07 maj 14 kl. 17:59

Vice riksbankschef kräver åtgärder mot hushållens skulder

De svenska hushållens skulder är en större och bredare utmaning för samhällsekonomin än vad som tidigare varit känt. Så tolkar vice riksbankschef Cecilia Skingsley analysen av fyra miljoner svenskars lån. Samtidigt är Skingsley tydlig med att det är inflationsmålet som är i fokus..

Affärsvärlden - 17 sep 14 kl. 10:00

Vice riksbankschef: Starkare argument för att inflationen ska stiga

Vice riksbankschef Per Jansson anser att argumenten för att inflationen ska stiga framöver har blivit starkare..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 7 timmar sedan

Tusks hårda Brexit-ord: ”Slutet på imperiet”

Europeiska rådets ordförande Donald Tusk höll på onsdagen ett tal där han i kraftiga ordalag tog avstånd från Brexit. Han uttalade sitt stöd för remain-kampanjen och sa bland annat att han tror att Brexit är början på slutet för det brittiska imperiet.  I talet sa Donald Tusk att han tror att Storbritanniens roll på världsmarknaden kommer att minska avsevärt som en följd av det beräknade EU-utträdet: ”Storbritannien kommer att bli en outsider, en andra klassens aktör, medan det huvudsakliga kriget kommer att ske mellan Kina, USA och Europeiska Unionen, sa han i talet på Belgiska universitetet College of Europe.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Riksbanken dumpar ohållbara obligationer

Riksbanken har sålt statsobligationer från Australien och Kanada, meddelade vice riksbankschef Martin Flodén på onsdagen. En anledning till försäljningen är att man vill ta den svenska valutareserven i mer hållbar riktning. Men det finns fortfarande en stor skillnad på hur man behandlar inhemska och utländska statsobligationer
Den svenska valutareserven består bland annat av innehav i svenska och utländska statsobligationer.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Ändrar statistik efter jobbmissen

Efter statistikskandalen på Statistiska Centralbyrån (SCB) ändras nu arbetslöshetssiffrorna för september. Samtidigt presenteras också siffrorna för oktober. Sveriges arbetslöshet uppgick till 6,0 procent i oktober.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Tysklands BNP undvek väntad recession

Tysklands bruttonationalprodukt, BNP, ökade oväntat mätt som kvartalstakt i det tredje kvartalet. Ekonomerna hade räknat med att Europas största ekonomi skulle falla in i en teknisk recession. På årsbasis steg bruttonationalprodukten 0,5 procent (+0,4), att jämföra med analytikerkonsensus som väntade en ökning på 0,5 procent.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Oscar Properties tokrusar på börsen

Bostadsutvecklaren Oscar Properties handlas idag den 14 november exklusive teckningsrätt i nyemission med företrädesrätt för aktieägarna. Stamaktien var klockan 10.00 på onsdagen upp med 82 procent till 3,66 kronor senast betalt, justerat för den avskiljda teckningsrätten.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Klädjätten får ny kostym – byter namn

Samtliga MQ-butiker kommer nu att heta Marqet. Det ska också gå att sitta och jobba i butiken. MQ:s samtliga 119 butiker får det nya namnet.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Nederländerna kapar hastighetsgräns till 100

Nederländernas regering har beslutat om att införa en sänkning av hastighetsgränserna på landets motorvägar. Under dagtid kommer hastigheten ligga på 100 km/h istället för 130. Detta för att minska utsläppen av kväveoxid.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Daimler ska miljardspara inom Mercedes-Benz

Daimler planerar att spara över en miljard euro inom bilmärket Mercedes-Benz fram till slutet av 2022, enligt ett besked under kapitalmarknadsdagen. Nedskärningarna kommer att vara på personalsidan och omfatta även ledningen. Därutöver har bolaget initierat reduktioner primärt inom materialkostnader som borde hjälpa till att motverka den förväntade marginalförsämringen, uppges det.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Subway hoppas på räkmacka med burgarchef

Restaurangkedjan har den senaste tiden stängt flera butiker samtidigt som försäljningen minskar. Nu anställer man den före detta Burger King-chefen John Chidsey som ny vd, i hopp om att vända trenden. Det skriver New York Post.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Regeringen vill förbjuda konton: ”Lotteri”

Regeringen sätter ner foten kring konton som saknar inkomstgaranti. Nu vill regeringen se ett förbud. Inlåningsbolag erbjuder ofta konton med hög ränta som saknar insättningsgaranti om exempelvis företagen går omkull.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.