Dagens PS > Ekonomi

Friday, 22 November, 21:24

Dagens PS - 08 nov 19 kl. 09:58

Då kommer Disney+ till SverigeVeckans sista techbrief handlar om Netflix-utmanaren som ingen känner till, säkerhetsbrist i Amazons digitala dörrlås samt lanseringsdatumet för Disney+ i Sverige. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Netflix-utmanaren för filmkännare kommer till Sverige Nya filmstreamingtjänsten för de som kan sin film – eller vill lära sig – kommer nu till Sverige. Mubi heter tjänsten som drog igång 2007 i Storbritannien, kan beskrivas som ett slags ”Netflix för finsmakare”, skriver Di Digital. I dagsläget har tjänsten 200.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Disney, Sverige, Netflix, Amazons, Techbriefen, PS, Sverige Nya, Storbritannien, Di Digital, Efe Cakarel, Efter, WeWorks, CNBC, Web Summit, Lissabon, En, Amazons Ring, Motors, Chevrolet, The Verge, Disneys, Sverige Om, USA, Nederländerna, Europa, Screendaily, , Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: kommer , Disney+till , Sverige
Alliansfritt Sverige - 22 aug 13 kl. 10:46

Föreställ dig att Sverige är ett land där klyftorna ökar och fattiga får det sämre, okej, du kan sluta låtsas

Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) begår debattartikel så fylld av snömos att man tror att den handlar om snöröjning och inte sjukförsäkringen. Kristersson kör en ful argumentation som medveten utlämnar viktiga fakta. Till och med titeln är fulspelande "Sverige ska vara ett land av inspirerande klassresor" (vår fetning).

Alliansfritt Sverige - 06 dec 11 kl. 17:03

Sverige får katastrofsiffror i klimatranking

MILJÖ. Enligt Alliansen har Sverige världens bästa miljöpolitik. Det finns många, många sätt att såga det påståendet på.

Alliansfritt Sverige - 27 jan 14 kl. 11:29

[Pressmeddelande] Alliansfritt Sverige vill ha folkfinansierad aktivistplattform och valrörelse

Alliansfritt Sverige inleder idag sin valrörelse och framtidsarbete för ett alliansfritt Sverige. Därför lanseras under dagen den kampanjen En av tusen. Kortfattat är En av tusen är en donationsplattform för en folkfinansierad framtid för bloggen.

Alliansfritt Sverige - 06 feb 14 kl. 15:45

Sverige har fått en ny socialtjänst och det kallas för frivilligorganisationer

En sak som Sverige sedan andra världskriget har förknippats med är den så kallade ”svenska modellen”, där alla människor garanteras någon form av trygghet i form av ekonomiskt stöd och liknande. Modellen har blivit prisad många gånger om internationellt och flera andra länder runtom i världen har tagit efter och infört liknande välfärdssystem. Men det var då det.

Alliansfritt Sverige - 29 jan 12 kl. 16:45

Sverige rasar på miljölistorna


MILJÖRAS. Sveriges miljöpolitik får inte längre bara kritik från den samlade miljörörelsen. Nu rasar även Sverige på forskarnas listor över länders miljöarbete.

Alliansfritt Sverige - 21 maj 12 kl. 13:00

Rapport varnar: Sverige på väg bort från den svenska modellen


VARNING. Sverige tappar sin plats i den internationella trygghetsligan i rasande fart. Värst är det med vår A-kassa där vi gått från att ha den näst högsta till att ligga under snittet i en internationell jämförelse.

Alliansfritt Sverige - 04 apr 13 kl. 12:32

Sverige i snart EU-domstolen för visstidsanställningar

Smörgårdsbord för arbetsgivare. Bild: Max Gustafson
NOTIS. Alliansen försöker gång på gång visa handlingskraft mot arbetslösheten genom att uppfinna den ena nya anställningsformen efter den andra.

Alliansfritt Sverige - 15 maj 13 kl. 08:38

Klyftorna ökar snabbast i Sverige

KLYFTOR. OECD rapporterar att Sverige är det land vars klyftor har ökat mest de senaste 20 åren. Andelen fattiga har fördubblats under perioden från under 4 % till över 9 %.

Alliansfritt Sverige - 29 maj 13 kl. 09:17

Moderatpolitiker: ?okontrollerad invandring? kommer leda till inbördeskrig Sverige

Olle Engström (M) är ledamot i Borås kommunfullmäktige. Han skriver idag en debattartikel i Borås Tidning där han lägger ut texten om invandring och oroligheterna i några Stockholmsförorter under rubriken Okontrollerad invandring orsak till upploppen. Nu är det inte alltid den som skriver debattartikeln som sätter rubriken så vi ska inte döma innehållet innan vi läst artikeln.

Alliansfritt Sverige - 30 jul 14 kl. 22:16

Om du oroar dig för dina släktingar på äldreboenden svartmålar du Sverige

Igår släppte Socialdemokraterna sin första valfilm. Det handlade om en man som oroade sig över hur hans mamma har det på sitt äldreboende. Moderaternas partisekreterare Kent Persson svarade direkt: Det är tydligt att Socialdemokraterna går till val på att svartmåla Sverige.

Alliansfritt Sverige - 02 jan 11 kl. 14:54

Hanna: Pensionärerna gör Sverige till ett U-landNOTIS. Centerpartiets kommunalråd i Uppsala, Stefan Hanna, fortsätter att leverera. Efter tjockisskatten och bidragsknarket kommer nu det svarta hålet.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 5 timmar sedan

Skatten på ISK sänks nästa år

Skatten på ISK, investeringssparkonto, sänks nästa år. Sänkningen hänger ihop med att statslåneräntan är lägre än för ett år sedan. Det rapporterar Dagens Industri på fredagen.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Sverige oroligt för domarlös världshandel

USA vägrar att utse en ny domare till Världshandelsorganisationen (WTO) som ska lösa handelstvister. Sverige är nu oroliga för att små länder ska bli framtidens förlorare. Det är Europaportalen som skriver om krisen inom WTO, när en ut av domarna i appellationsdomstolen ska gå i pension.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Sverige oroliga för domarlös världshandel

USA vägrar att utse en ny domare till Världshandelsorganisationen (WTO) som ska lösa handelstvister. Sverige är nu oroliga för att små länder ska bli framtidens förlorare. Det är Europaportalen som skriver om krisen inom WTO, när en ut av domarna i appellationsdomstolen ska gå i pension.

Dagens PS - 8 timmar sedan

MP-politiker pudlar efter önskan om konkurs

Miljöpartiets riksdagsledamot Lorentz Tovatt bad igår om ursäkt för en arg tweet riktad till bilföretaget Hedin Bil. Grunden till hans ilska var att företaget uppmanar kunder att köpa ny bil innan en ny skatt införs. ”Vad gäller sådana här företag så önskar jag inget annat än att de går i konkurs.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Spelsajt döms till marknadsföringsförbud

Bettingbolaget Global Gamings bettingsajt Ninjacasino får marknadsföringsförbud och kan inte längre marknadsföra sina speltjänster genom en så kallad takeover-annons, en annons som täcker datorns hela bildskärm. Förbudet gäller även 20 olika marknadsföringspåståenden. Beskedet kommer från Patent- och marknadsdomstolen som anser att bolagets marknadsföring strider mot kravet om måttfullhet som gäller vid marknadsföring av spel och som infördes i svensk lagstiftning i januari 2017.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Jultidningarna hotas av skattesmäll: ”En hobby”

Företag som säljer jultidningar kan åka på flera miljoner i skatt. Men ett företag anser att ”hobbyn” inte ska betraktas som skattepliktig. SVT skriver om initiativet från Skatteverket.

Dagens PS - 10 timmar sedan

BMW gör storsatsning i svenska Northvolt

BMW avslöjar nu summan de investerat i svenska bilbatteriföretaget Northvolt. Totalt har det tyska bilföretaget gått in med mer än 650 miljoner i företaget, som ska tillverka batterier till elbilar. Nu ska bygget av fabriken i Skellefteå börja.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Varannan svensk rädd för sjukskrivning

Nästan varannan svensk upplever att de inte klarar av en längre sjukskrivning. Rädslan gäller också om någon i hushållet förlorar jobbet. Undersökningen är gjord av Kantar Sifo på uppdrag av försäkringsbolaget Bliwa.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Klassisk modevisning ställs in – efter 24 år

Amerikanska underklädeskedjan Victoria’s Secret ställer nu in sin årliga modevisning efter att tidigare i år ha flaggat för att showen, som sedan 1995 sänts inför jul, skulle genomgå stora förändringar. Modevisningen har på senare tid tappat i tittarsiffror och förra året såg 3,3 miljoner personer showen, vilket kan jämföras med 9,7 miljoner år 2013, enligt Business Insider. Beskedet om den inställda visningen kom under en telefonkonferens efter bolagets kvartalsresultat under torsdagen.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Fet muskelbil river ner klick

Sportbilen, en Ford Mustang, har det mesta en fartförtjust bilnörd kan önska. Så hög är prislappen. Det är en Ford Mustang GT 5.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.