SR > Nyheter

Wednesday, 20 November, 18:46

SR - 08 nov 19 kl. 09:43

Miljönätverk vill se skarpare kemikaliepolitikDen nya EU-kommissionen bör höja ambitionen för att skydda människor och miljö mot farliga kemikalier, anser miljörörelsens paraplyorgan i EU..
Läs mer på SR
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljönätverkvill se , skarpare, kemikaliepolitik
Nerikes Allehanda - 28 okt 13 kl. 15:09

Lions stöttar miljönätverk

Den ideella miljönätverket Aktion rädda Vättern, placerat bland annat i Askersund, får stöd av Lions miljöpris 2014. Elisabeth Lennartsson i Askersund är kontaktperson för nätverket i Örebro län och känner stolthet över utmärkelsen..

Kristianstadsbladet - 28 jun 13 kl. 09:30

Kristianstad sjunker i miljöranking

Kristianstad tappar mark i sitt miljöarbete, enligt tidningen MiljöAktuellts kommunranking. Förra året blev det en hedrande plats 24 bland landets kommuner. I år hamnar Kristianstad på plats 89.

Corren - 06 feb 13 kl. 16:22

Blombutik och skola får miljöpris

Ebbas Blommor och en spetsutbildning på Folkungaskolan prisas av Linköpings miljönätverk..

Nya Wermlands Tidningen - 08 maj 13 kl. 09:00

Karlstad del av miljönätverk

Karlstad blir en del av Sveriges ekokommuner..

Helsingborgs Dagblad - 11 jul 19 kl. 21:24

Företagsnätverk kräver skarpare miljömål

Det behövs tuffare miljömål och fler styrmedel från politikerna, skriver företrädare för Hagainitiativet, ett företagsnätverk som vill minska näringslivets klimatpåverkan, på DN Debatt. Sverige behöver bland annat driva på att EU sätter mål om nettoutsl.

DI - 12 jul 19 kl. 08:40

Företagsnätverk kräver skarpare miljömål

Det behövs tuffare miljömål och fler styrmedel från politikerna, skriver företrädare för Hagainitiativet, ett företagsnätverk som vill minska näringslivets klimatpåverkan, på DN Debatt..

GöteborgsPosten - 12 jul 19 kl. 01:10

Företagsnätverk kräver skarpare miljömål

Det behövs tuffare miljömål och fler styrmedel från politikerna, skriver företrädare för Hagainitiativet, ett företagsnätverk som vill minska näringslivets klimatpåverkan, på DN Debatt..

Supermiljöbloggen - 03 sep 14 kl. 08:57

Johanna Sandahl, Naturskyddsföreningen: ”Miljön är en valvinnare”

Det är svårt att inte märka att vi är inne i slutspurten i valrörelsen. Vallöftena duggar tätt, vissa mer seriösa än andra och ibland inte utan ett visst mått av desperation. Inför EU-valet i slutet av maj blåste det gröna vindar i valrörelsen.

Sydsvenskan - 11 jul 19 kl. 21:24

Företagsnätverk kräver skarpare miljömål

Det behövs tuffare miljömål och fler styrmedel från politikerna för att vill minska näringslivets klimatpåverkan..

TA - 25 jun 13 kl. 06:30

Trådlöst nätverk ingen hälsorisk

Foto:
Svar till sex miljöpartister (den 3 juni).
I ett debattinlägg varnar en grupp politiker från Miljöpartiet i Trelleborg för radiovågorna från trådlös teknik. Men omfattande genomgångar av det totala vetenskapliga kunskapsläget ger inte stöd för att radiovågorna från trådlösa datornätverk, bärbara datorer eller surfplattor är ett strålskyddsproblem.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Trumpallierad vittnade om villkorat bistånd

Gordon Sondland, USA:s EU-ambassadör, är känd som en allierad till president Donald Trump. Därför var det desto mer uppseendeväckande när Sondland under onsdagens riksrättsförhör vittnade om att Trump ville villkora biståndet till Ukraina mot att landet skulle göra honom "en tjänst". Ekots korrespondent Kajsa Boglind säger att han är ett viktigt vittne i denna process..

SR - 1 timme sedan

Kostnaden för kollektivtrafiken kan öka

EU-regler kan göra att skattebefrielsen på biodrivmedel försvinner. Det skulle göra att kostnaden för kollektivtrafiken kan öka ordentligt, om den inte börjar använda fossila drivmedel igen, säger Jakob Lagercrantz vd för organisationen 2030-sekretariatet..

SR - 2 timmar sedan

Polisen byter sökområde i letandet efter 17-åringen

Polisen och flera hundra frivilliga söker nu efter den saknade 17-åriga flickan i Uddevalla. Polisen misstänker att hon har blivit mördad och en man, i hennes närhet, är fortfarande anhållen misstänkt för mord..

SR - 3 timmar sedan

Nya kolkraftverk på gång i Kina: ”Väldigt oroväckande”

Kina väntas uppföra nya kolkraftverk med en kapacitet som motsvarar nästan hela EU:s kolkapacitet. Det skriver Financial Times, som hänvisar till en ny rapport från organisationen Global Energy Monitor..

SR - 3 timmar sedan

Utredning om ordningsvakter tillsatt

Ordningsvakters befogenheter och utbildning är ett par av de frågor som regeringen gett en utredare i uppdrag att granska..

SR - 3 timmar sedan

Svenska politiker besvikna över Fidesz framgång

Moderaternas och Kristdemokraternas vallöften att kasta ut Fidesz var ingenting värda, säger Fredrick Federley (c)..

SR - 4 timmar sedan

Kraftsamling mot gängvåldet även i Göteborg

Färre skjutningar i Göteborg jämfört med Stockholm och Malmö..

SR - 4 timmar sedan

Polisen spår rekordår för CNP-bedrägerier

Polisen spår ett mörkt rekord för i år när det gäller så kallade CNP-bedrägerier – kortbedrägerier där bedragaren inte har tillgång till det fysiska kortet, utan endast kortuppgifterna..

SR - 4 timmar sedan

Regeringen presenterar vittnespaket

I brottsutredande arbete är vittnen som inte vågar träda fram ett stort hinder. Nu presenterar regeringen ett vittnespaket för att stärka rättskedjan. – Det är viktigt att vi adresserar den här problematiken, att människor inte vågar vittna, säger statsminister Stefan Löfven till Aftonbladet..

SR - 6 timmar sedan

Militär upprustning på Island

På Island satsar nu USA mångmiljonbelopp på att modernisera militär infrastruktur. Fast landets statsminister är oroad över det hon ser som ökande militarisering..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.