Sydöstran > Nyheter

Wednesday, 20 November, 08:22

Sydöstran - 08 nov 19 kl. 09:22

Sjukvården ska spara 67 miljonerUnder onsdagskvällens regionfullmäktige gick alliansen budget igenom. Den innehåller flera besparingar. .
Läs mer på Sydöstran

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjukvårdenska , spara67 miljoner
Hela Gotland - 10 feb 16 kl. 16:36

Så kan sjukvården spara pengar

Sjukvården kan spara pengar, men inte utan att det sänker standarden på öns sjukvård, säger Stefaan De Maecker..

Barometern - 12 jun 19 kl. 12:00

Kravet på sjukvården: spara 100 miljoner kronor

Nu slår Region Kalmar läns ekonomiska kris direkt mot sjukvården i länet. Verksamheterna ska spara minst 100 miljoner kronor. På länssjukhuset i Kalmar arbetas det för fullt för att besluta hur man ska spara 60 miljoner..

Nerikes Allehanda - 22 feb 16 kl. 06:32

Så ska vården spara 179 miljoner kronor

På två år har kostnaderna för bland annat läkarjourer och hyrläkare rusat i höjden. Nu måste sjukvården spara 179 miljoner för att ekonomin ska gå jämnt upp..

Expressen - 31 jan 19 kl. 12:11

Här ska sjukvården spara 7 miljoner på ”allmänt gnet”

En handlingsplan från region Dalarna visar att man vill spara sju miljoner kronor på vad som beskriv som "allmänt gnet", vilket P4 Dalarna var först med att rapportera om. – Folk som arbetar inom vården har hört av sig till mig och berättat att det gör ont att läsa sånt här, säger oppositionspolitikern Elin Norén (S)..

Expressen - 28 mar 18 kl. 19:30

Så kan sjukvården spara pengar och rädda fler liv

Här är en glad nyhet från vård-Sverige. Det går att bota fler cancersjuka och samtidigt göra vården billigare, visar forskare i Uppsala..

YLE - 12 nov 15 kl. 05:15

"Sjukvården ingen anarkistisk marknad"

Enligt professorn i produktionsekonomi Paul Lillrank är den ökade valfriheten inom vården ett steg i rätt riktning. Det är ändå viktigt att man sätter upp tydliga kriterier för de privata aktörerna, påminner Lillrank. - Valfriheten är den centrala frågan i vårdreformen.

SN - 01 sep 15 kl. 23:18

Sjukvården måste spara

Sjukvården går på knäna. Nu går även sjukvården ekonomiskt kräftgång . Årets underskott pekar mot ett minus på minst 125 miljoner kronor.

Nerikes Allehanda - 29 jan 16 kl. 05:25

Sjukvården måste spara trots rekord

Länets sjukvård har slagit rekord och sålt vård för över en halv miljard kronor. Men personalkostnaderna skenar och sjukvården måste ändå dra ner på utgifterna – kanske med så mycket som tolv miljoner kronor per månad..

SmålandsPosten - 22 maj 18 kl. 09:51

Dyr hyrpersonal – sjukvården måste spara 40 miljoner

Trots nya skattemiljoner går hälso- och sjukvården i Region Kronoberg mot ett underskott i verksamheten på drygt 40 miljoner kronor. Och därmed kommer också sparkraven. – Jag har ett uppdrag från politiken och ska presentera våra tankar och förslag i juni, säger Per-Henrik Nilsson, hälso- och sjukvårdsdirektör..

Barometern - 22 apr 14 kl. 07:22

Satsa mer pengar på sjukvården

"Vi tror inte på tankarna om att samhället bara ska bekosta den basala eller grundläggande sjukvården för medborgarna. Vår uppfattning är att länets tre sjukhus ska fortsätta vara en del av landstingets gemensamma sjukvård." Vi socialdemokrater har visat att det spelar roll vilka politiska värderingar som styr hälso- och sjukvården.

Barometern - 08 sep 14 kl. 07:41

Sjukvården får högt betyg

”Även om det fortfarande finns utmaningar med tillgängligheten så har landstinget i Kalmar län i dag Sveriges kortaste vårdköer och de nöjdaste patienterna enligt den nationella patientenkäten.” Befolkningen blir allt nöjdare med sjukvården i Kalmar län. Enligt en ny väljarundersökning gjord bland 2 000 länsbor tycker över 74 procent att sjukvården går att rätt håll i landstinget.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 30 minuter sedan

Mourinho tar över Tottenham

Sydöstran - 30 minuter sedan

Just nu: Det här är årets julklapp

Nu har årets julklapp 2019 utsetts. En låda för att lägga ifrån sig mobiltelefonen, enligt HUI..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Få kvar i protesthärjat Hongkonguniversitet

Sydöstran - 45 minuter sedan

Sökandet efter saknad 17-åring fortsätter

I dag tas sökandet efter den försvunna 17-åriga flickan i Uddevalla upp igen. Polis och åklagare misstänker att flickan blivit mördad och en man i hennes närhet har anhållits..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Yohio släpper ny singel

Sydöstran - 1 timme sedan

Asap Rocky stödjer flyktingar i Sverige

Förutom nya mjukiskläder till de intagna på Kronobergshäktet tänker Asap Rocky även donera pengar till den ideella svenska flyktingorganisationen FARR..

Sydöstran - 1 timme sedan

Eric Gadd släpper nytt och turnerar

Sydöstran - 1 timme sedan

Löfven: Svagt S-stöd en markering

Socialdemokraterna brottas med svagt opinionsstöd och utmanas som största parti av SD..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.