Barometern > Nyheter

Monday, 18 November, 17:27

Barometern - 08 nov 19 kl. 09:00

Få kvinnor väljs som ordförandeEn kvinna sitter på en ordförandepost i kommunen. I alla nämnder är det män som sitter på högsta stolen. En situation som väckte debatt på kommunfullmäktige nyligen..
Läs mer på Barometern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , kvinnor, väljssom , ordförande
Barometern - 08 nov 19 kl. 09:00

Varför är det få kvinnor som är ordförande?

Ingen av nämnderna i Borgholms kommun har en kvinns som ordförande..

YLE - 15 aug 17 kl. 15:07

Rekordmånga kvinnor på kommunernas ordförandeposter

Rekordmånga kvinnor har valts som ordförande i kommunfullmäktige, meddelar Finlands kommunförbund. Av ordförandena är nu 39 procent kvinnor, vilket är 11 procentenheter mer än under den förra mandatperioden. - Kvinnornas andel av ordförandena har ökat oavbrutet sedan år 1993.

Sydsvenskan - 24 feb 16 kl. 11:18

Fakta: Fem vill bli Fifa-ordförande

Gianni Infantino är de europeiska nationsförbundens val till Fifa-ordförande.Men det lär bli en hård kamp in i det sista.Här är de fem kandidaterna som gör upp om posten.

Alliansfritt Sverige - 10 feb 14 kl. 20:23

Svenskt Näringslivs ordförande vilse i jämställdhetsfrågan

I Ekots lördagsintervju intervjuades Svenskt Näringslivs ordförande, Jens Spendrup. Han visade sig ha en väldigt udda och rentav okunniga syn på det där med jämställdhet. Till att börja med kom han fram till den väldigt bristfälliga analysen att kvinnors underrepresentation i företag beror på bristande kompetens.

YLE - 26 apr 15 kl. 11:42

Nicholas Kujala ny ordförande för FSS

Nicholas Kujala har valts till ny ordförande för Finlands Svenska Skolungdomsförbund, FSS. Förbundet fungerar som intressebevakare för svenskspråkiga skolelever. Ordförandevalet hölls på Kimitoön på söndag förmiddag i samband med FSS årsmöte, den så kallade Elevriksdagen.

HBL - 03 jun 13 kl. 05:00

Facket Tehy får ny ordförande

Vårdfacket Tehys nya ordförande bör ha praktisk erfarenhet av vårdyrket. Personen får inte vara en byråkrat. Det säger röster från fältet i Raseborg.

Dagens PS - 13 maj 19 kl. 12:27

Göran Persson föreslås som ordförande i Swedbank

Swedbanks valberedningen har idag påkallat att styrelsen kallar till extra bolagsstämma för val av ny styrelse. Till styrelseordförande föreslås, som tidigare kommunicerats, Göran Persson. Utöver detta föreslås nyval av Bo Magnusson och Josefin Lindstrand till styrelsledamöter.

HBL - 03 jun 13 kl. 08:59

Vårdfacket Tehy får ny ordförande

Vårdfacket Tehys nya ordförande bör ha praktisk erfarenhet av vårdyrket. Enligt röster från fältet i Raseborg får personen inte vara en byråkrat. I dag inleds vårdbranschens fackförbund Tehys åttonde förbundsmöte.

YLE - 30 apr 14 kl. 06:33

Henna Virkkunen vill inte bli Samlingspartiets ordförande

Trafik- och kommunminister Henna Virkkunen ställer inte upp i Samlingspartiets ordförandeval. Det säger hon i en intervju för tidningen Me Naiset. – Jag brann inte för platsen.

Kristianstadsbladet - 08 okt 14 kl. 07:00

Ålakademin söker ny ordförande

Foto: Lasse Ottosson
Ålakademin är en lobbygrupp som verkar som en remissinstans. Nu är det dags för en ny ordförande och akademin går ut med stora håven efter en lämplig kandidat.
Efter sex år som aktiv ordförande väljer Claes Bergkvist att ta ett kliv åt sidan inför årsmötet i vår.

SmålandsPosten - 11 dec 13 kl. 23:59

IFK Växjö utan ordförande

Jan Bengtsson avtackades efter sina tre år som ordförande i IFK Växjö. Men någon efterträdare till Jan kunde inte den klassiska friidrottsklubben skaka fram vid årsmötet. Valberedningen inledde redan i augusti sitt arbete för att hitta en kandidat till ordförandeposten.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Han stod öga mot öga med med vildsvinet: ”Jag skrek högt”

Nyligen bökade vildsvin sönder Tony Arnells gräsmatta i Madesjö. Han har också fått närkontakt med ett stort vildsvin bakom garaget. – Jag skrek högt och då frustade djuret till och sprang in i skogen, berättar han..

Barometern - 30 minuter sedan

Tussilago tillbaka med ny musik

Barometern - 15 minuter sedan

Estländsk brottsutredning mot Swedbank

Det har under en inspektion av Swedbank i Estland framkommit tecken på att det har begåtts brott i Swedbanks estniska verksamhet, skriver Estlands finansmyndighet i ett pressmeddelande. Swedbanks aktie sjunker med 2,3 procent efter beskedet..

Barometern - 30 minuter sedan

Skadekris i Rögle – öppnar för att värva

Topplaget Rögle har drabbats av en skadekris i SHL. Duon Craig Schira och Mattias Sjögren är borta i en månad, medan landslagsforwarden Dennis Everberg åkt på ett bakslag med sin hjärnskakning. Nu öppnar klubben för att värva, skriver ..

Barometern - 30 minuter sedan

Många ville se hyllningen till Beethoven men fick vända i dörren

Kalmar musikvecka har bjudit på ett flertal konserter och på upploppet bjöds det på en kväll med Beethoven. Många ville gå på konserten på slottet men det blev snabbt fullsatt och hundratals fick vända i dörren..

Barometern - 45 minuter sedan

Man som dömdes för hustrumord överklagar

Barometern - 1 timme sedan

Kanye West sätter upp opera

Barometern - 1 timme sedan

Glasvåld mot anställd på behandlingshem

En patient på ett behandlingshem är misstänkt för att ha misshandlat en anställd..

Barometern - 1 timme sedan

Lotta Hellström: ”Det svåraste var att tänka sig att hon kunde bli vän med en gubbe”

Lågstadieläraren Lotta Hellström från Oskarshamn är aktuell med sin barnlitteraturdebut Kompisjakten. Den handlar om sjuåriga Vida, som hittar en oväntad vän i granngubben Sten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.