YLE > Finland

Tuesday, 12 November, 00:11

YLE - 08 nov 19 kl. 04:42

Stor brand på hälsovårdscentralen i Hangö - patienter och personal evakueradeTaket på hälsocentralen i Hangö började brinna natten till fredagen. Räddningsverket har nu fått branden under kontroll. Patienter och personal har evakuerats..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Hangö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stor, brand, hälsovårdscentraleni , Hangö, patienteroch , personal, evakuerade
YLE - 19 nov 16 kl. 13:37

Roxx och hästarna saknades vid invånarafton i Hangö

Ett femtiotal Hangöbor mötte upp i torsdags för att dryfta aktuella ämnen i staden. Planläggning och vårdfrågor avhandlades men inte Roxx Pub som väcker starka känslor just nu. Paret Tuula Puno och Pelle Lindström var något besvikna med hur invånarkvällen förlöpte.

YLE - 13 feb 15 kl. 17:40

Trots protester ingen förändring i Hangös vårdorganisation

Kristdemokraten Olli Mustonen och hälsovårdscentralläkaren Outi McDonald anser att det har gått fel till när Hangö beslutade omorganisera ledningsstrukturen vid hälsovårdscentralen. Grundtrygghetsnämnden (12.2) vidhåller ändå att allt har gått rätt till.

YLE - 02 mar 14 kl. 11:45

Brand i kommunhus drabbade hälsovård

En brand i Kannonkoski kommunhus i Mellersta Finland tidigt i morse skadade dataförbindelserna till hälsovårdscentralen i närliggande Viitasaari. Det betyder att hälsovårdscentralen nu bara kan ta emot brådskande fall. Både trådtelefon- och nätverksförbindelserna ligger nere, och man når hälsovårdsscentralen bara med mobiltelefon.

YLE - 20 aug 12 kl. 05:14

Hälsovårdscentraler och serviceboenden borde göras mera trivsamma

Äldreboenden är ofta placerade långt borta från centrum. Många byggnader är inåtvända, trånga och gårdarna uppmuntrar inte till utevistelse. Bland annat det framkommer i en inventering som Aaltouniversitetet gjort bland de österbottniska hälsovårdscentralerna och serviceboendena.

YLE - 13 mar 13 kl. 15:46

Stor brist på läkare i Jakobstad

Det råder stor brist på läkare på hälsovårdscentralen i Jakobstad. Den här veckan finns det bara 70 mottagningstider på läkarmottagningen.
Läkarbristen beror på det att tre läkare nyligen har slutat.

YLE - 22 okt 14 kl. 15:06

Social- och hälsovården i Vasa för dyr

Prognosen för året är gjord i slutet av september och enligt nämndens ordförande Thomas Öhman kan ännu till exempel användningen av vikarier bli mindre och därmed kan också minuset bli mindre. Social- och hälsovårdsnämnden kommer nu att ansöka om tilläggsanslag för i år. Thomas Öhman Thomas Öhman Bild: YLE/Sofi Nordmyr - Människor ska ju vårdas och skötas om, säger Öhman.

YLE - 05 dec 14 kl. 14:42

Överlevnadsbudget i Hangö

Hangö stad sätter sitt hopp till att hamnen i Koverhar i snabb takt ska kunna hämta in pengar till stadens kassakista. I väntan på det har Hangö stad gjort upp en stram budget för att klara det fortsatta kärva ekonomiska läget år 2015. Stadsfullmäktige behandlar budgeten på tisdag (9.

Barometern - 30 jan 14 kl. 06:04

Barnhälsovård kan läggas ner

Barnavårdscentralen i Virserum är illa ute om en familjecentral byggs i Hultsfred. Landstinget har kravet att all barnhälsovård ska centraliseras. Landstinget fattade beslutet under onsdagens arbetsutskott och gör, enligt Kristdemokraternas Gudrun Brunegård, bara ett undantag för Löttorp i Borgholms kommun.

YLE - 04 okt 15 kl. 09:29

Hangös stadsdirektör tar farväl

- Då Koverhar moderniserades trodde vi allmänt att fabriken är tryggad i minst 10 till 15 år. Men det gick inte så. I bakgrunden var finanskrisen och kanske annat också, säger stadsdirektör Jouko Mäkinen som går i pension.

YLE - 20 jan 16 kl. 14:11

De första asylsökandena på väg till Hangö

Den första gruppen asylsökande kommer till Hangö under de närmaste veckorna. Gruppen består huvuddsakligen av familjer. Finlands Röda Kors förbereder just nu de praktiska arrangemangen i Hangö.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

SDP utesluter Abdirahim Hussein ur fullmäktigegrupp fram till juni

SDP:s fullmäktigeledamot Abdirahim Hussein utesluts ur Helsingforsfullmäktige fram till juni 2020, meddelar gruppens ordförande på Twitter. Orsaken är brist på förtroende..

YLE - 3 timmar sedan

SDP utesluter Abdirahim Hussein ur fullmäktigegrupp

Ordförande Heinäluoma meddelade om beslutet på Twitter..

YLE - 4 timmar sedan

Raseborgs stadskamrer Thomas Karlsson går i pension

Raseborgs stadskamrer Thomas Karlsson går i pension efter många årtionden på posten. I augusti nästa år inleder han sina pensionsdagar. Förslaget är att tjänsten inte ledigförklaras..

YLE - 5 timmar sedan

Alvar Aaltos unika terrasshus i Kauttua har sålts

Huset byggdes för att vara ett med naturen. På Ahlströms försäljningslista i Kauttua finns nu endast Villa Ahlström, Klubben (Tjänstemannaklubben) och Villa Aalto..

YLE - 7 timmar sedan

Slaget efter tolv: Debatten om skolavslutning i kyrkan har varit beklämmande, säger Susanna Ginman

Riksdagens biträdande justitieombudsman Pasi Pölönen gav förra veckan ett utlåtande om att skolavslutningar inte skall hållas i kyrkan, och debatten som följde blev hätsk. HBL:s ledarskribent Susanna Ginman säger att debatten varit beklämmande, då hätska kommentarer har fällts utan att man ens läst justitieombudsmannens utlåtande. Hon diskuterade det uppblossade grälet med mediakonsulten Petteri Väänänen i Slaget efter 12 i dag..

YLE - 7 timmar sedan

Jaktbrott i Jakobstad i rätten – tiotals djur ska ha dödats och skadeskjutits olagligt

Imorgon tisdag inleds rättegången mot tre personer från Jakobstadsnejden som misstänks för jaktbrott. De ska olagligt ha skjutit fältharar, rådjur och vitsvanshjortar..

YLE - 7 timmar sedan

Oväntad vändning kring daghem som saknat bygglov i 92 år – behöver inte flytta: "Det värsta är att vi gjort både föräldrar och personal oroliga"

Det 92 år gamla daghemmet B.É. von Schantz kommer att få fortsätta sin verksamhet i Rödbergen i Helsingfors.

YLE - 7 timmar sedan

”Mamma Mamma, min strumpa är i tv” – med handdockan Mats Uggla vann Ines Bäckman från Lovisa Strumphittarna 2019

Vinnaren av årets Strumphittarna heter Ines Bäckman. Hon är fem år gammal och bor i Hommansby i Lovisa..

YLE - 8 timmar sedan

"Backspegeln på en bil är mindre än framrutan" - den nya regeringen vänder Åland högerut

Fyra partier bildar ny regering på Åland. Den åländska landskapsregeringen presenterades av regeringssonderaren Veronica Thörnroos på måndagen..

YLE - 9 timmar sedan

Sju ungdomar försvinner på isen - ruskigt drama i skärgården blir dramatik på Åbo svenska teater

Hösten 2020 kommer Åbo Svenska Teater att sätta upp två pjäser på Stora scenen; Hemåt över isen och Hundarnas historiepjäs..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.