SVT > Ekonomi

Sunday, 17 November, 16:27

SVT - 08 nov 19 kl. 08:56

Swishs vd: Inte aktuellt att ansöka om tillstånd hos FinansinspektionenFinanspolisen är kritisk mot att Swish saknar tillstånd hos Finansinspektionen och kringgår därmed myndighetens tillsyn. Och den populära betaltjänsten har inga planer på att göra en förändring och ansöka om tillstånd. ”Det är i dagsläget inte aktuellt”, skriver Anna-Lena Wretman, vd på Getswish AB, i ett mejl..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Finansinspektionen, Swish, Anna-Lena Wretman, Getswish AB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Swishsvd Inte , aktuelltatt , ansökaom , tillstånd, hos, Finansinspektionen
Nerikes Allehanda - 06 jun 14 kl. 13:21

Söker om tillstånd för markbelysning

Trafikverket har sagt nej till konstverket ”Bågar” och roterande ljuskonst i olika färger i cirkulationsplatsen på E20 i Laxå. Laxå kommun kommer nu att ansöka tillstånd för markbelysning och undersöka kostnaderna om konstverket ”Bågar” kan uppföras på annan plats..

YLE - 24 jul 17 kl. 06:51

Lättare att ansöka om boendeparkering i Helsingfors i höst

Från och med i höst blir det enklare att ansöka om förlängt tillstånd till boendeparkering. Ansökan kommer nämligen då att kunna göras elektroniskt. För tillfället måste de som önskar förlänga sina parkeringstillstånd göra det vid stadens kundtjänst.

Skånskan - 23 jan 17 kl. 17:29

Överskred tillstånd – Amiralen polisanmäls

Malmö Moriska paviljongen har sedan den 5 januari inte något danstillstånd. Dessutom har Amiralen, strax i närheten, polisanmälts för att ha överskridit det tillfälliga alkoholtillståndet på julafton. ERWP.

Skånskan - 24 jan 17 kl. 06:00

Överskred tillstånd – Amiralen polisanmäls

Malmö Moriska paviljongen har sedan den 5 januari inte något danstillstånd. Dessutom har Amiralen, strax i närheten, polisanmälts för att ha överskridit det tillfälliga alkoholtillståndet på julafton. ERWP.

Barometern - 20 jun 13 kl. 07:16

Tillståndet kan dras in för krogar

Efter domen mot Thomas Axeheim riskerar nu samtliga krogar i Invest ­Kalmar att mista sitt serveringstillstånd. Enligt socialnämndens ordförande Roger Holmberg (S) kommer det nu att öppnas ett tillsynsärende där eventuella åtgärder mot krogimperiet ska kartläggas.
?

Kristianstadsbladet - 11 aug 14 kl. 18:07

Ny ansökan om skyddsjakt

Lantbrukarnas riksförbund ansöker på nytt om skyddsjakt på den varg som gått till attack tre gånger utanför Vittsjö.
Redan efter de första två attackerna i början av augusti, där 36 får dödades och tre skadades, ansökte lantbrukarnas riksförbund (LRF) om skyddsjakt. Länsstyrelsen sa nej till detta eftersom man menar på att det finns andra åtgärder att ta till innan skyddsjakt är aktuellt.

YLE - 30 jun 15 kl. 12:42

Få ansöker om tillstånd att driva bort skarv

Vid sidan av jakten finns det möjlighet att ansöka om specialtillstånd för att jaga bort skarvar. Men för sommarstugeägare är det svårt att få tillstånd och väldigt få ansöker. Skarvproblematiken är återigen aktuell och väcker irritation bland kustbefolkningen.

YLE - 21 okt 16 kl. 04:42

Få skjutbanor skaffar miljötillstånd

Många skjutbanor i Österbotten saknar miljötillstånd. Att skaffa tillstånd kan bli dyrt för skytteföreningar och reglerna för när man behöver tillstånd är inte helt entydiga. NTM-centralens siffror visar att det finns 26 skjutbanor med aktiv verksamhet i Österbotten.

Skånskan - 10 jan 19 kl. 19:00

Bolag söker tillstånd för att få provborra

Tomelilla Nu har det brittiska företaget Scandivanadium lämnat in en ansökan till miljöförbundet om att få göra provborrningar vid Bontofta norr om Tomelilla.I november beslutade länsstyrelsen att avvisa de samrådsanmälningar som Scandivanadium skickat in om arbetsplanerna för de planerade provborrningar i sydöstra Skåne. Länsstyrelsen hänvisar till lagstiftningen att all provborrning ska prövas av kommuner eller miljöförbund innan det kan bli aktuellt att borra, även om det finns ett undersökningstillstånd från Bergsstaten.

Skånskan - 29 okt 15 kl. 06:00

Tetra Pak vann seger om tillståndsansökan

LUND Mark- och miljödomstolen i Växjö har beslutat att återförvisa ärendet om Tetra Paks tillståndsansökan till länsstyrelsen miljöprövningsdelegation.
– För oss är det väldigt positivt med en återförvisning, säger Eva Milton, informationsdirektör på Tetra Pak i Lund.Tetra Pak gjorde en frivillig ansökan om nytt tillstånd för verksamheten i Lund i december 2012.

Fler nyheter från SVT

SVT - I förrgår: 09:21

SEB-aktien rasar efter besked om UG-granskning

SEB:s aktie rasar ordentligt på Stockholmsbörsen efter att SVT:s Uppdrag granskning kontaktat banken angående misstänkt penningtvätt, uppger banken i ett pressmeddelande..

SVT - 13 nov 19 kl. 09:30

Svensk Handel orolig över rea-utvecklingen: “Tufft för små företag”

Svensk Handel är oroade över att julhandeln tidigareläggs och flyttar in i november. Branschorganisationen menar att små företagare tappar omsättning, då priserna sänks, och upplever att de ständigt behöver ha ett reaerbjudande. – Det är ett väldigt högt pris för små handlare att välja bort en reaperiod när alla kan gå in och jämföra priser, säger Hans Tjernström pressansvarig på Svensk Handel..

SVT - 13 nov 19 kl. 09:30

Rekord för julhandeln – igen

Trots en osäker konjunktur bedömer analysföretaget HUI Research att julhandeln ska slå rekord igen. Prognosen är att försäljningstillväxten i december kommer att uppgå till 3,0 procent..

SVT - 12 nov 19 kl. 14:59

Bankernas bolånevinster sjunker – men fortsatt höga

Under tisdagen presenterade Finansinspektionen (Fi) sin senaste kvartalsmätning av bankernas vinster på hushållens bolån. Enligt siffrorna sjönk bankernas bolånevinster under kvartalet, men trots detta finns det förhandlingsutrymme för konsumenter som vill få ner sina räntekostnader, enligt Fi..

SVT - 12 nov 19 kl. 10:15

Något lägre bankvinster på bolånen

Bankernas vinster på hushållens bostadslån krympte ytterligare något under tredje kvartalet, enligt Finansinspektionens kvartalsvisa mätningar..

SVT - 09 nov 19 kl. 03:53

Fordringsägare sätter press på Oscar Properties

Problemen hopar sig för bostadsutvecklaren Oscar Properties. Skulderna hos Kronofogden har femfaldigats sedan i sommar, skriver Svenska Dagbladet..

SVT - 08 nov 19 kl. 19:24

Ministern: ”Tar varningen på största allvar”

Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) är oroad av larmet om hur Swish utnyttjas av kriminella. Han vill nu att en utredning ska undersöka hur Finansinspektionens tillsyn kan bli mer effektiv. – Det kan också bli lagkrav på att även nya aktörer ska stå under tillsyn från Finansinspektionen och Swish är en typisk sådan aktör, säger Per Bolund..

SVT - 08 nov 19 kl. 06:51

Betaltjänstjätten Swish saknar tillstånd hos Finansinspektionen

Den populära betaltjänsten Swish saknar tillstånd hos Finansinspektionen, vilket gör det svårare att komma åt penningtvätt, enligt polisen. Finansinspektionen vill inte kommentera upplägget – och på bankerna råder det förvirring kring hur tillsynen sköts..

SVT - 08 nov 19 kl. 06:50

Polisen kritisk till bankernas kryphål – kräver att regeringen skärper kontrollen av Swish

Swish är i dag både en viktig samhällsaktör och ett verktyg för kriminella. Trots det senare utövar Finansinspektionen ingen direkt tillsyn över betaltjänsten. SVT Nyheter kan nu berätta att Polisen är kritisk till upplägget och vill att lagen skärps.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.